Stationsnära läge allt viktigare

KnutpunktenOm- och tillbyggnaden på Knutpunkten tar form allt mer. Huset har nått sin fulla höjd och fasaden börjar komma på plats. Intresset för att hyra kontor i Knutpunkten är stort och vi har nu klart med ytterligare tre företag som flyttar in under 2016. För Infab AB var det stationsnära läget helt avgörande.

300 kvadratmeter i Knutpunkten

- Vår erfarenhet är att talesättet ”All Business is Local” stämmer. Därför strävar vi efter att finnas nära våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, säger Lars Jacobsson, arbetande styrelseordförande i Infab.

Företagets filosofi är att alla deras kontor ska finnas på ett stationsnära läge. Infab har idag fyra kontor: Kontoret i Kristianstad ligger 50 meter från stationen, i Karlskrona promenerar man till Infabs lokaler på fem minuter och kontoret i Malmö flyttar i december till nya lokaler, ett stenkast från Hyllie station. Och i april är det alltså dags för Infab i Helsingborg att flytta in på 300 kvadratmeter i Knutpunkten.    

- Det tar då bara 40 minuter att resa med tåg mellan kontoren i Malmö och Helsingborg, vilket är klart snabbare än med bil. En bonus är också färjorna och hamnlivet utanför fönstren. Närheten till kontinenten ger en härlig puls. Dessutom är det en ständig påminnelse om hur viktigt läget är – även för städer, säger Lars Jacobsson.

Bra kommunikationer och moderna, fräscha lokaler

- Infab är ett bra exempel på hur många företag resonerar idag. För att locka medarbetare och kunder behöver man både ha bra kommunikationer och moderna och fräscha lokaler. Detta kan vi erbjuda i Knutpunkten tillsammans med havsutsikt, cityläge och många andra fördelar, säger Peter Siroky, förvaltare på Wihlborgs.

Även Rikshem, som är Helsingborgs största privata hyresvärd för bostäder, flyttar in i Knutpunkten till våren.

- När det var dags att titta på nya lokaler var Knutpunkten ett naturligt val tack vare de goda kommunikationerna som innebär bra tillgänglighet för såväl kunder som personal, säger Christofer Bernebring, regionchef hos Rikshem.

Manpower på våningen ovanför

På våningen ovanför flyttar Manpower in.

- Manpower ser fram emot att få flytta till Knutpunkten som vi ser som ett nytt spännande område. Tack vare de yteffektiva lokalerna har vi kunnat öka antalet sittplatser och mötesrum, utan att tulla på vare sig arbetsmiljö eller trivsel. Vi hoppas att med denna flytt kunna utöka samarbetet med det flertalet företag som finns omkring Knutpunkten och öka tillgängligheten för våra kunder, säger Kent Nordvall, fastighetschef på Manpower.

2015-12-07

Bild på Peter  Siroky
Peter Siroky
Förvaltare
Helsingborg
1000x600_knutpunktenny.jpg