Hoppa till innehåll

Casalos flytt till Limhamns företagscenter blev starten på en ny marknad av lojala kunder

På förmiddagen görs kundbesök och på eftermiddagen skapas nya alster i ateljén. Inredningsföretaget Casalo skapar med sin kreativitet och långa erfarenhet inom textil, design och formgivning unika rum och inredningsdetaljer över hela världen.

En kort cykeltur från centrala Malmö finns Limhamn med sina charmiga butiker, restauranger och villor. Tack vare engagemanget från olika näringsidkare som har valt att etablera sig här, har området blivit känt för sitt familjära näringsliv. Ett av företagen är Casalo, vars logga stolt pryder en av entréerna till Limhamns företagscenter. Här möts kunder och besökare av en stor lokal som svämmar över av tyger och mönster i olika färger. Den familjära känslan förstärks ytterligare när den första som tassar fram för att hälsa besökare välkomna är labradoodlen Bonnie, eller Casalohunden, som hennes matte Lotta Bülow, ägare och grundare till Casalo, skrattandes presenterar henne som.

Casalo är en destination för inredare, företag och privatpersoner som behöver hjälp med leveranser och designlösningar inom textil, tapet, solskydd och annan inredning.

När inredningsföretaget valde att flytta till Limhamns företagscenter, för 1,5 år sedan, hade verksamheten vuxit ur sina gamla lokaler och Lotta var mån om att hitta en yta som kunde uppfylla företagets nya behov.

– När vi bestämde oss för att försöka expandera verksamheten, föll valet snabbt på Limhamn. Här kunde vi få lokaler med både showroom, kontor, lager och tillhörande port som ger oss möjlighet att enkelt lasta in och ut våra produkter. Dessutom kände jag att området passade företagets identitet bra, eftersom det är en plats med en familjär stämning som samlar många småföretagare, berättar Lotta.

Här möts besökaren av ett stort utbud av tyger och tapeter i olika färger.

Limhamnsborna - måna om sina lokala företagare

Snart efter flytten blev det tydligt att företaget hade gjort rätt val. Lotta är snabb med att nämna hur det finns en stark marknad i området, eftersom Limhamnsborna är måna om att hjälpa sina lokala företagare. Lojaliteten från kunderna har varit fantastisk och Casalo har kunnat expandera sitt sortiment ytterligare, speciellt inom solskydd.

– Sedan en tid tillbaka har vi börjat specialisera oss alltmer på olika lösningar inom solskydd, det vill säga markiser, pergolor och rullgardiner, speciellt framtagna för att hålla solvärmen borta från hus och lägenheter på sommaren. Vi hjälper till med allt från att åka ut till våra kunder och ta mått, till att beställa, sy upp och sedan montera.

Casalos alster har fått liv även utanför Limhamns gränser. Lotta berättar att Öresundsregionen har banat väg för ett brett kundsegment och redan nu går Casalos inredningsdetaljer att hitta på den internationella arenan.

– Bland annat har vi skapat specialtryckta gardiner till ett internationellt företag, som nu pryder deras olika kontor i USA, berättar Lotta.

Lotta Bülow och medarbetaren Christian Ljunggren i Casalos ateljé. Utanför lokalen skiftar trädens löv i vackra höstfärger.

En kreativ atmosfär för medarbetarna

Casalos kreativa atmosfär blir tydligare ju längre in i lokalen man kommer. Här finns otaliga mängder med tyg-, och tapetprover, lampskärmar och tavlor. I mitten av lokalen finns en stor ateljé som, med sitt naturliga ljusinsläpp, underlättar för medarbetarnas kreativa skapandeprocess. Lotta var djupt involverad i utformningen av kontoret och samarbetet med Wihlborgs ser hon positivt tillbaka på.

– Wihlborgs representanter var lyhörda och tillmötesgående när vi skulle anpassa lokalen. Jag upplevde att det var enkelt att skapa dialog och jag fick en bra och personlig service från förvaltaren och fastighetsvärden. Än idag är allting fortsatt välordnat och bra, vilket är extra viktigt för oss när vi vill fokusera på Casalos tillväxt, berättar Lotta.

 

I framtiden hoppas Lotta att lokalen ska bli en mötesplats för inredare som vill låna prover och skapa moodboards.

 

En mötesplats för inredare

De närmsta åren ser Lotta fram emot att kunna växa och ta Casalo till nya höjder. Visionen är att lokalen ska bli en kreativ mötesplats för inredare som ska få möjlighet att låna med sig tyger eller skapa moodboards till sina projekt. Via Casalo ska man sedan enkelt kunna beställa produkterna och få personlig service.

– Våra leverantörer talar ofta gott om Limhamn och det är enkelt att få hit olika produkter. I framtiden hoppas jag att flera företag ska få upp ögonen för området och det familjära nätverk som finns i Limhamns företagscenter.


Relaterade artiklar

Framtidens arbetsliv i Hyllie
Framtidens arbetsliv i Hyllie

Hållbar fastighetsutveckling

Framtidens arbetsliv i Hyllie

Hyllie, den snabbväxande stadsdelen i Malmö, har blivit som en magnet för företag och investerare. Med sin närhet till kontinenten, modern infrastruktur och företagsvänliga miljöer, har stadsdelen utvecklats till en plats för bolag att blomstra. – Hyllie är en plats där framtiden tar form, och vi är glada att kunna vara en del av den resan, säger Philip Modig, förvaltare på Wihlborgs.
Värdeskapande kluster en viktig del av Wihlborgs strategi
Värdeskapande kluster en viktig del av Wihlborgs strategi

Hållbar fastighetsutveckling

Värdeskapande kluster en viktig del av Wihlborgs strategi

Genom att koncentrera beståndet till utvalda städer, kvarter och verksamheter vill Wihlborgs skapa unika värden och positiva synergieffekter. ”Vi blir starkare tillsammans”, menar Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs.
Kontoret fick ett ansiktslyft – djungelmötesrummet är favoriten
Kontoret fick ett ansiktslyft – djungelmötesrummet är favoriten

Kundstories

Kontoret fick ett ansiktslyft – djungelmötesrummet är favoriten

Vad får medarbetarna att komma in till kontoret när många tidvis jobbar ute hos olika kunder, och det dessutom är helt fritt att jobba hemifrån på distans? IT-bolaget Nexer har valt att renovera kontoret och göra det så trivsamt som möjligt - med mysiga, sociala ytor, trevliga, väl utrustade mötesrum och gemensamma aktiviteter.

Våra senaste artiklar

Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund
Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

I hjärtat av Lund döljer sig historiens vingslag bakom Raffinaderiets tegelbeklädda fasad. Husets resa från en sockerfabrik på 1800-talet till en modern arbetsplats på 2000-talet, kantas av flera spännande inslag som vittnar om Lunds industrihistoria genom decennierna.
Flytten till Brunnshög blev ett lyft för Länsförsäkringar
Flytten till Brunnshög blev ett lyft för Länsförsäkringar

Flytten till Brunnshög blev ett lyft för Länsförsäkringar

Valet att flytta till växande Ideon och Brunnshög har gett flera goda effekter för Länsförsäkringar Lund. De nyrenoverade lokalerna i Wihlborgs kontorshus Node inspirerar, och känslan i den växande stadsdelen är helt rätt för företagets utveckling.