Nyheter

Välkommen till Wihlborgs nyhetssida! Här kan du ta del av våra nyheter. Klicka i menyn för att välja nyhet eller bläddra neråt för de senast skrivna. Vill du gå till våra pressmeddelanden, klicka här.

Wihlborgs partner till Mötesplats Social Innovation

2017-10-06 11:15:50

För att bygga kunskap inom social innovation och samhällsentreprenörskap har Wihlborgs slutit ett partneravtal med Mötesplats Social Innovation (MSI). En del i partnerskapet är att Wihlborgs medverkar med en session under Social Innovation Summit på Slagthuset 14-15 november 2017.

Wihlborgs placerar solcellsbänk på Ideon i Lund

2017-09-28 10:55:38

Solcellsbänk på IdeonEtt kreativt förslag från en medarbetare blev ett självklart initiativ som en del av Wihlborgs miljöprogram i Lund. På Ideonområdet har vi monterat en smart bänk med solceller där besökare kan ladda sin mobil och koppla upp sig på wifi. Innovation är ett av områdena i vårt miljöprogram och energifrågan är central för oss så det blev givet för oss att investera i en solcellsbänk till företagsområdet Ideon. 

Tunnel till Västra hamnen skapar nya möjligheter

2017-09-27 17:02:43

Den är fortfarande på skisstadiet. Men om Wihlborgs vd Anders Jarl får som han vill kan en tunnel mellan Norra och Västra hamnen vara verklighet redan 2022 – finansierad av Wihlborgs.
-       En tunnel skulle vara positiv för utvecklingen av Dockan och Västra hamnen och möjliggöra en snabbare utveckling av Nyhamnen, förklarar Anders Jarl.

Framgångsrika Additude flyttar in i Gängtappen

2017-09-27 15:49:59

Sam Aston, VD på AdditudeI början av december flyttar det framgångsrika konsult-, innovations- och headhuntingföretaget Additude in på sjunde våningen i Gängtappen. Man har under året letat efter nya och mer tjänstfulla lokaler som man kunde vara med och forma dem efter tycke och smak redan i ett tidigt skede. Det var viktigt att det blev rätt miljö för företagets fortsatta färd framåt och det skulle finnas en tillväxtmöjlighet och flexibilitet över tid som erbjuder alternativa lösningar på en tillväxt framåt.

Toppvåning i Lund väntar på rätt företag

2017-09-26 14:12:22


Hittills har bland annat Folktandvården, Avensia och Trivector tecknat kontrakt i Wihlborgs nybyggnadsprojekt Posthornet vid Lunds central. Nu finns det bara ett par lokaler kvar i fastigheten som står klar för inflyttning till våren.
-       Den bästa lokalen – husets toppvåning - är faktiskt fortfarande ledig, berättar Henrik Strelert, förvaltare på Wihlborgs.

Ny internationell matbutik öppnar i Helsingborg

2017-09-26 08:37:59

Efter många års erfarenhet av grossisthandel med livsmedel ger sig Mahmoud Chouman in på något nytt. I november öppnar han nämligen en internationell livsmedelsbutik i södra Helsingborg.
-        Det blir ett helt nytt koncept som ska locka kunder från både Helsingborg och andra orter, säger Mahmoud Chouman, vd för Helsingborg City Handel.

Nytt café lockar många

2017-09-25 17:15:53

Efter bara ett par månader har nyöppnade Wayne’s Coffee på Järnvägsgatan mitt emot Knutpunkten i Helsingborg många stammisar.
- Det är alltifrån människor som kommer varje morgon och tar en kaffe i farten till personer som sitter här och jobbar eller har affärsmöten. Det är jättekul, man får en personlig kontakt med det återkommande kunderna, säger Li Bondesson, skiftledare på Wayne’s.

Nu är Gängtappen "hemma" för FEW

2017-09-25 11:23:46

Efter åtta månader börjar kommunikationsbyrån FEW finna sig till rätta i sitt nya kontor i Gängtappen. Men man har redan hunnit möblera om.
- Den här lokalen är så bra. Jag älskar ljuset och den fantastiska utsikten – och så är den flexibel, säger Carl Magnus Cronholm, vd på FEW Agency.

Ny organisation på plats i Malmö

2017-09-22 11:07:00

Wihlborgs växer i Malmö. Just nu bygger vi nya fastigheter i både Nyhamnen och Hyllie och målet är att växa ytterligare. För att på bästa sätt ta hand om både befintliga och nya kunder har vi nu förstärkt organisationen i Malmö.

En liten produkt med stor potential

2017-04-13 07:00:00

För Ideonföretaget Acconeer är 2017 ett avgörande år. Radarsensorn de utvecklat genomgår nu de sista testerna och ska vara klar för produktion till sommaren. Och framtiden ser ljus ut. Med stort intresse från både investerare och potentiella kunder blir utmaningen att växa kontrollerat.

Lärlingsutbildningar flyttar in på Knutpunkten

2017-04-12 12:03:45

Till hösten startar Helsingborgs Lärlingsgymnasium i nyrenoverade lokaler på Knutpunkten. Intresset för utbildningarna är stort, trots att marknadsföringen varit blygsam.

Nytt tidningshus på Östergatan

2017-04-11 08:00:00

Förra våren beslutade Aller Media att flytta från Helsingborg till Malmö. Under hösten byggdes de nya lokalerna om och strax efter årsskiftet flyttade 250 personer in i Wihlborgs fastighet på Östergatan i Malmö.

Plats för nya visioner hos Stadsarkivet efter flytten

2017-04-10 08:57:49

Att flytta ett stadsarkiv är inte vilken flytt som helst. Åtta kilometer papper skulle flyttas, samtidigt som man inte fick lov att ha stängt en enda dag. Tack vare noggrann planering gick flytten bra, och i de nya lokalerna finns nya möjligheter.
- Här kan vi utveckla vår publika verksamhet på ett helt annat sätt. Tidigare var byggnaden en begränsning, men så är det inte längre, säger stadsarkivarie Sophia Hydén.

Doldisföretag en av de första hyresgästerna i Dockan

2016-12-19 12:00:00

Företaget Anordica var tidigt ute i Dockan. Redan 2003 flyttade grundaren Alexander Zolotarevski in i ett kontorsrum på Isbergs gata. Idag finns Anordica på sjätte våningen i Ubåtshallen med utsikt mot Västra hamnen och Öresundsbron.
   - Jag gillar verkligen Dockan. Här är en fantastisk miljö och massor av kreativa företag som man kan hämta idéer från.

Unik elbil utvecklas på Ideon

2016-10-19 15:11:51

På Ideon pågår ett av fordonsindustrins mest spännande utvecklingsprojekt just nu. Här utvecklar Uniti en helt ny typ av elbil och om allt går vägen ska de första bilarna vara ute i trafiken 2019.

Succéöppning för MM på söder i Helsingborg

2016-10-13 08:00:00

I september öppnade ”MM - Mycket mer för pengarna” på söder i Helsingborg. Och inledningen har varit lyckosam.
- Vi har tagits emot med öppna armar av både kunder och företag i området. Vi har haft massor av kunder och överträffat alla försäljningsprognoser, berättar butikschefen Lasse Hansson.

Minskad klimatpåverkan med förnybar fjärrvärme

2016-10-11 08:00:00

Nu tar Wihlborgs ytterligare steg för att minska vår miljöpåverkan. Genom att gå över till förnybar fjärrvärme i Malmö säkerställs ett nollutsläpp av växthusgaser från fastigheternas uppvärmning.