Nyheter

Välkommen till Wihlborgs nyhetssida! Här kan du ta del av våra nyheter. Klicka i menyn för att välja nyhet eller bläddra neråt för de senast skrivna. Vill du gå till våra pressmeddelanden, klicka här.

Polisutbildningen snart redo för Dockan

8 maj 2019

Polisutbildningen snart redo för Dockan

Efter sommaren kommer Dockan fyllas av ännu mera liv när det första gänget nyfikna och förväntansfulla polisstudenter som började polisutbildningen i januari i år intar Malmö universitets nya lokaler i fastigheten Kranen 2 på Östra Varvsgatan.

Drömmer du också om en balkong på kontoret?

30 apr 2019

Drömmer du också om en balkong på kontoret?

Vi lever i en tid där de allra flesta av oss spenderar mer tid inomhus än utomhus. Den dagliga dosen frisk luft är inte så stor som den borde vara och att få möjlighet att vara utomhus lite mer varje dag hade gjort stor skillnad för många. Att ha kontor med tillgång till egen balkong låter ju som en dröm. Eller? I vårt kontorshus Origo infriar vi den drömmen. Här kommer alla våra hyresgäster få tillgång till en egen balkong. Det låter väl inte helt fel?

Succé för Spill i Dockan - växer och flyttar in i Gängtappen

1 apr 2019

Succé för Spill i Dockan – växer och flyttar in i Gängtappen

I somras öppnade Restaurang Spill i Dockan med ett hållbart koncept där de serverar dagens lunch lagad på råvaror som passerat bäst före-datum. Satsningen har blivit mycket lyckad och dagens lokal med plats för 16 gäster blev snabbt för liten. Men Spill stannar i Dockan - Wihlborgs har nu tecknat avtal med restaurangen som efter sommaren flyttar in i Gängtappen.

Vi är med på listan över Sveriges bästa arbetsplatser - i år igen!

28 mar 2019

Vi är med på listan över Sveriges bästa arbetsplatser - i år igen!

För andra året i rad är Wihlborgs med på listan över Sveriges bästa arbetsplatser.

MEC har öppnat dörrarna i Gängtappen

26 mar 2019

MEC har öppnat dörrarna i Gängtappen

Det har nu gått några veckor sedan innovationsplattformen Media Evolution slog upp portarna för sin nya del i Gängtappen. I takt med att de har gjort sig hemmastadda så har flödet av människor i huset ökat. I fredags arrangerade de Gängtappens första Superfredag med afterwork och föreläsningar – ett av Media Evolution Citys etablerade evenemang som lockade många nyfikna människor till huset för att få en första kik på de nya lokalerna. 

När flytten går som en dans på rosor

22 mar 2019

När flytten går som en dans på rosor

Kärleken till dansen har tagit Paul Wilson på en världsomspännande svängom från Australien till England och Norge för att slutligen landa i Sverige. Närmare bestämt i en av Wihlborgs fastigheter på Kapplöpningsgatan i södra Helsingborg. Här har Paul valt att utöka sin verksamhet, den alltmer populära dansskolan Wilson Dance Factory.

Fågelsäsongen har börjat!

13 mar 2019

Fågelsäsongen har börjat - sätt upp en holk!

Att främja den biologiska mångfalden ligger oss varmt om hjärtat och att placera ut fågelholkar på olika grönytor runt våra byggnader skapar en vacker inramning och främjar fågellivet i städerna. Det startade som en insats för att utveckla den biologiska mångfalden i våra stadsmiljöer som inte har äldre träd med naturliga håligheter.

All-time-high för våra solcellsanläggningar

5 feb 2019

All-time-high för våra solcellsanläggningar

2018 var minst sagt ett varmt år och det fjärde varmaste året som uppmätts i svensk historia. Tack vare flera månader med strålande sol kunde solcellsanläggningar runt om i landet producera solenergi som aldrig förr. Våra elva solcellsanläggningar producerade tillsammans rekordmycket solenergi förra året.

Wihlborgs är en del av Malmö Works

22 jan 2019

Wihlborgs är en del av Malmö Works – ett företagsinitiativ för schysta jobbresor

På Wihlborgs arbetar vi proaktivt med hållbarhetsfrågor. Som en del i projektet Malmö Works kommer nio företag arbeta gemensamt med att bidra till Malmö Stads miljömål. Tillsammans kan vi hitta smarta och innovativa lösningar som inte bara ger miljövinster men som även på sikt kommer ge såväl hälsovinster som ekonomiska vinster.

Från 7 till 210 m2

19 dec 2018

Från 7 till 210 m2

Att hitta en företagsidé inom en nischad bransch kan verkligen löna sig. Det har Andreas Andersson och Kim Hultman från Casino Grounds fått erfara när deras affärsidé tog fart. På två år har det lilla företaget växt ur sina lokaler ett par gånger om.