Nyheter

Välkommen till Wihlborgs nyhetssida! Här kan du ta del av våra nyheter. Klicka i menyn för att välja nyhet eller bläddra neråt för de senast skrivna. Vill du gå till våra pressmeddelanden, klicka här.

Serneke på plats i nya kontoret i Malmö

13 dec 2018

Entreprenadföretaget Serneke är en snabbt växande koncern som just nu expanderar kraftigt i södra Sverige. Expansionen har lett till behov av nya lokaler för regionkontoret, vilket man hittade på Östergatan, 5 minuters promenad från Malmö central.

God jul och gott nytt år!

10 dec 2018


Vi har många fina kunder och samarbetspartners som alla är värda en julklapp som tack för gott samarbete. Men vi tror att vi kan göra mer nytta genom att ge en julgåva till någon av alla de fantastiska organisationer som arbetar för att utveckla våra städer och vår region. I år går vår julgåva till Drivkraft Malmö/Helsingborg.

Tillsammans med Kraftringen skapar vi bättre förutsättningar för elbil på Ideon

7 dec 2018

Klimat- och miljömedvetenheten ökar i takt med den globala uppvärmningen. Växthusgaser och vårt sätt att resa är några av vår tids största miljöbovar, men är också områden som vi kan påverka. Med bra förutsättningar är det lättare för oss att exempelvis resa mer hållbart. Under hösten har vi monterat laddstolpar på ett flertal platser på Ideon för att kunna skapa de bästa förutsättningarna till just ett hållbart resande. 

Inflyttningspresenter som gör nytta

27 nov 2018

I samband med invigningen av Wihlborgs nya huvudkontor önskade vi att våra gäster istället för blommor och presenter skulle ge ett bidrag till någon av de organisationer vi själva stödjer. Totalt blev det cirka 45 000 kronor som kommer till nytta hos Boost by FC Rosengård, Drivkraft Malmö/Helsingborg och Idrott utan gränser.   

För tredje året i rad är Wihlborgs certifierat som ett Great Place to Work

13 nov 2018

Allt fler företag och organisationer inser konkurrensfördelarna med att vara en god arbetsgivare. På Wihlborgs arbetar vi strategiskt med att skapa arbetsglädje, både hos våra anställda och våra hyresgäster. Om vi har engagerade och stolta medarbetare får vi ett mycket bättre resultat i verksamheten. Och nu är vi certiferade som ett Great Place to Work för tredje året i rad! 

Social Innovation Summit – viktig arena för utveckling

13 nov 2018

Idag och imorgon hålls Social Innovation Summit i Malmö. Wihlborgs är partner till eventet och HR- och hållbarhetschef Anna Nambord berättar om varför Wihlborgs engagerar sig i konferensen:

Helsingborg utsedd till årets Purple Flag-stad 2018

8 nov 2018

Utmärkelsen Purple Flag har tagits fram av Svenska stadskärnor för att synliggöra städer som på ett framgångsrikt sätt arbetar med att förbättra och utveckla upplevelsen av säkerhet, tillgänglighet, utbud och utemiljöer inom ett särskilt område i staden. Som ett resultat av nära samarbete mellan Helsingborg City, Helsingborgs stad och fastighetsägarna utsågs Helsingborg nyligen till 2018 års Purple Flag-stad.

Med känsla för välbalanserade smaksammansättningar

18 okt 2018

Den värme som Rolf Nilsson utstrålar när vi träffar honom i bryggeriet på Limhamn är det som genomsyrar det lilla familjeföretaget Sibbarps Husbryggeri. Han säger själv att han är ölnörden som reste världen runt och provade olika sorters öl och smaksammansättningar, som jobbade inom industriautomation och trådlös kommunikation, som vid 60 års ålder vågade byta bana och låta sitt stora ölintresse ta över. Som vågade tro på sin hobby och satsa fullt ut och idag driver Sibbarps Husbryggeri tillsammans med sin fru.

Ideon - 35-åring med framtiden för sig

12 okt 2018

I år fyller Ideon 35 år. Lunds egen Science Park där mer än 1 000 företag startat sin resa. Och fler ska det bli.

- Ideon är en fantastisk miljö som blir ännu mer attraktiv när spårvägen invigs och Ideon får en egen hållplats. Här planerar vi nu för byggandet av framtidens innovationsmiljöer vid Ideontorget, säger Maria Ivarsson, regionchef på Wihlborgs.