Nyheter

Välkommen till Wihlborgs nyhetssida! Här kan du ta del av våra nyheter. Klicka i menyn för att välja nyhet eller bläddra neråt för de senast skrivna. Vill du gå till våra pressmeddelanden, klicka här.

Wihlborgs förlänger partneravtal med Financial Meetings Øresund

2017-12-15 08:47:45

Wihlborgs VD Anders Jarl på Financial Meetings ØresundWihlborgs förlänger partneravtalet med Financial Meetings Øresund för ytterligare ett verksamhetsår. Wihlborgs har varit partner sedan starten i april 2013 och stöttar nu finansmötesplatsen för femte året i följd.

Det omöjliga blev möjligt på två månader

2017-12-08 13:47:51

Malmö Stad flyttar in på ytterligare 7150 kvm i en av Wihlborgs fastigheter i Malmö.Malmö Stad flyttar in i den stora gula tegelbyggnaden på Kungsgatan 13 i Malmö. Ett hus från 30-talet med en total yta på 7150 kvm. Avtalet undertecknades den 1 juni 2017 och Malmö Stad flyttade in den 1 december, allt enligt planen. En del mindre planändringar har blivit gjorda men störst fokus har det varit på materialval och färgsättningar. Ett projekt som bevisar att allt är möjligt. 

En mötesplats för hela Folktandvården Skåne

2017-12-08 13:17:43

Folktandvården Skåne flyttar in i Wihlborgs nybyggnadsprojekt Posthornet i LundMed sikte på att bli en av Skånes största tandkliniker med både specialisttandvård och allmäntandvård flyttar Folktandvården Skåne in i Wihlborgs nybyggnadsprojekt Posthornet i Lund. Förutom klinikerna flyttar man även sitt huvudkontor från Malmö för att skapa en mötesplats för hela organisationen runt om i Skåne. 

Tacos y Burritos – en mexikansk touch på Berga

2017-12-08 10:40:47

Med inspiration från Mexico fast med egen touch öppnades Tacos y Burritos på Berga i Helsingborg

De två barndomsvännerna från Växjö saknade riktigt bra mexikansk mat i Helsingborg. Idén om ett eget mexikanskt ställe började växa fram förra sommaren och i november flyttade Tacos y Burritos in i Wihlborgs lokal på Florettgatan 14. Med inspiration från Mexico och tillagningssätt med mexikanska grunder serverar de nu tacos, burritos och tortas på Berga.

Nytt parkeringshus med stark karaktär i Dockan

2017-12-08 10:24:34

Dockan i Malmö får ett nytt vackert och karaktärsfullt parkeringshus på åtta våningsplanDockan i Malmö får ett nytt vackert och karaktärsfullt parkeringshus på åtta våningsplan med skiftande fasad med toner av champagne och brons. Parkeringshuset Ubåten ligger precis intill Ubåtshallen och rymmer 410 parkeringsplatser och 200 cykelplatser. Parkeringshuset öppnar den 1 januari 2018.

Sikte på solceller i Dockan

2017-12-08 10:06:50

Media Evolution City i Dockan i Malmö är den sjätte fastigheten där Wihlborgs placerar en solcellsanläggningEtt av våra miljömål är att uppföra minst en solenergianläggning per år. Media Evolution City i Dockan i Malmö blir den sjätte fastigheten där Wihlborgs placerar en solcellsanläggning. Satsningar på solceller är positivt för miljön då det både lyfter miljöprestandan i fastigheten och frigör förnybar energi i energisystemet till andra kunder. 

80 000 hyresgäster mitt i Lund

2017-12-08 08:56:00

Wihlborgs placerar bikupor vid sina fastigheter för att öka den biologiska mångfalden i städernaFör Wihlborgs är det självklart att ta ansvar i både stort och smått. Att vara med och aktivt ta samhällsansvar är en del av vår arbetsglädje och därmed blir miljöfrågan allt mer en del av den dagliga verksamheten och berör numera hela vår verksamhet. Vi har de senaste åren satsat på våra grönytor och bland annat placerat bikupor kring några av våra fastigheter.

Världsbutiken för rättvis handel i Helsingborg

2017-11-29 11:13:23

Världsbutiken i Helsingborg, som ligger i en av Wihlborgs centrala lokaler på Bruksgatan 29, ett kvarter från Knutpunkten, har i år 20-års jubileum. De är en del av organisationen Fairtrade och har länge arbetat med att sälja rättvist inhandlade varor och livsmedel och aktivt försökt öka medvetenheten om arbetsvillkoren för producenter runt om i världen.

Nu kan du ladda din elbil på Dockplatsen i Malmö

2017-11-23 14:43:24

Laddningsstation för elbilar på Dockplatsen i Malmö

Antalet elbilar ökar i stort ute i samhället så vi ser en ökad efterfrågan på laddstolpar från hyresgäster. I början av november invigdes snabbladdningsstationen på Dockplatsen i Malmö med två parkeringsplatser som är till för laddande fordon. Stationen är öppen för alla, dygnet runt, och det är enkelt att betala med sitt kort.

Passion för skönhet världen över

2017-11-23 14:34:27

Yves Rocher - Passion för skönhet världen överDet franska världsomfattande företaget Yves Rocher började tillverka skönhetsprodukter baserade på växter för snart 60 år sedan. Ett av deras dotterbolag ligger i Helsingborg, på Strandbadsvägen på Söder, och där har det funnits som ett distributionsföretag sedan 1984.

Wihlborgs partner till Mötesplats Social Innovation

2017-10-06 11:15:50

För att bygga kunskap inom social innovation och samhällsentreprenörskap har Wihlborgs slutit ett partneravtal med Mötesplats Social Innovation (MSI). En del i partnerskapet är att Wihlborgs medverkar med en session under Social Innovation Summit på Slagthuset 14-15 november 2017.

Wihlborgs placerar solcellsbänk på Ideon i Lund

2017-09-28 10:55:38

Solcellsbänk på IdeonEtt kreativt förslag från en medarbetare blev ett självklart initiativ som en del av Wihlborgs miljöprogram i Lund. På Ideonområdet har vi monterat en smart bänk med solceller där besökare kan ladda sin mobil och koppla upp sig på wifi. Innovation är ett av områdena i vårt miljöprogram och energifrågan är central för oss så det blev givet för oss att investera i en solcellsbänk till företagsområdet Ideon. 

Tunnel till Västra hamnen skapar nya möjligheter

2017-09-27 17:02:43

Den är fortfarande på skisstadiet. Men om Wihlborgs vd Anders Jarl får som han vill kan en tunnel mellan Norra och Västra hamnen vara verklighet redan 2022 – finansierad av Wihlborgs.
-       En tunnel skulle vara positiv för utvecklingen av Dockan och Västra hamnen och möjliggöra en snabbare utveckling av Nyhamnen, förklarar Anders Jarl.

Framgångsrika Additude flyttar in i Gängtappen

2017-09-27 15:49:59

Sam Aston, VD på AdditudeI början av december flyttar det framgångsrika konsult-, innovations- och headhuntingföretaget Additude in på sjunde våningen i Gängtappen. Man har under året letat efter nya och mer tjänstfulla lokaler som man kunde vara med och forma dem efter tycke och smak redan i ett tidigt skede. Det var viktigt att det blev rätt miljö för företagets fortsatta färd framåt och det skulle finnas en tillväxtmöjlighet och flexibilitet över tid som erbjuder alternativa lösningar på en tillväxt framåt.

Toppvåning i Lund väntar på rätt företag

2017-09-26 14:12:22


Hittills har bland annat Folktandvården, Avensia och Trivector tecknat kontrakt i Wihlborgs nybyggnadsprojekt Posthornet vid Lunds central. Nu finns det bara ett par lokaler kvar i fastigheten som står klar för inflyttning till våren.
-       Den bästa lokalen – husets toppvåning - är faktiskt fortfarande ledig, berättar Henrik Strelert, förvaltare på Wihlborgs.

Ny internationell matbutik öppnar i Helsingborg

2017-09-26 08:37:59

Efter många års erfarenhet av grossisthandel med livsmedel ger sig Mahmoud Chouman in på något nytt. I november öppnar han nämligen en internationell livsmedelsbutik i södra Helsingborg.
-        Det blir ett helt nytt koncept som ska locka kunder från både Helsingborg och andra orter, säger Mahmoud Chouman, vd för Helsingborg City Handel.

Nytt café lockar många

2017-09-25 17:15:53

Efter bara ett par månader har nyöppnade Wayne’s Coffee på Järnvägsgatan mitt emot Knutpunkten i Helsingborg många stammisar.
- Det är alltifrån människor som kommer varje morgon och tar en kaffe i farten till personer som sitter här och jobbar eller har affärsmöten. Det är jättekul, man får en personlig kontakt med det återkommande kunderna, säger Li Bondesson, skiftledare på Wayne’s.

Nu är Gängtappen "hemma" för FEW

2017-09-25 11:23:46

Efter åtta månader börjar kommunikationsbyrån FEW finna sig till rätta i sitt nya kontor i Gängtappen. Men man har redan hunnit möblera om.
- Den här lokalen är så bra. Jag älskar ljuset och den fantastiska utsikten – och så är den flexibel, säger Carl Magnus Cronholm, vd på FEW Agency.

Ny organisation på plats i Malmö

2017-09-22 11:07:00

Wihlborgs växer i Malmö. Just nu bygger vi nya fastigheter i både Nyhamnen och Hyllie och målet är att växa ytterligare. För att på bästa sätt ta hand om både befintliga och nya kunder har vi nu förstärkt organisationen i Malmö.

En liten produkt med stor potential

2017-04-13 07:00:00

För Ideonföretaget Acconeer är 2017 ett avgörande år. Radarsensorn de utvecklat genomgår nu de sista testerna och ska vara klar för produktion till sommaren. Och framtiden ser ljus ut. Med stort intresse från både investerare och potentiella kunder blir utmaningen att växa kontrollerat.