Nyheter

Välkommen till Wihlborgs nyhetssida! Här kan du ta del av våra nyheter. Klicka i menyn för att välja nyhet eller bläddra neråt för de senast skrivna. Vill du gå till våra pressmeddelanden, klicka här.

All-time-high för våra solcellsanläggningar

5 feb 2019

2018 var minst sagt ett varmt år och det fjärde varmaste året som uppmätts i svensk historia. Tack vare flera månader med strålande sol kunde solcellsanläggningar runt om i landet producera solenergi som aldrig förr. Våra elva solcellsanläggningar producerade tillsammans rekordmycket solenergi förra året.

Wihlborgs är en del av Malmö Works

22 jan 2019

På Wihlborgs arbetar vi proaktivt med hållbarhetsfrågor. Som en del i projektet Malmö Works kommer nio företag arbeta gemensamt med att bidra till Malmö Stads miljömål. Tillsammans kan vi hitta smarta och innovativa lösningar som inte bara ger miljövinster men som även på sikt kommer ge såväl hälsovinster som ekonomiska vinster.

Från 7 till 210 m2

19 dec 2018

Att hitta en företagsidé inom en nischad bransch kan verkligen löna sig. Det har Andreas Andersson och Kim Hultman från Casino Grounds fått erfara när deras affärsidé tog fart. På två år har det lilla företaget växt ur sina lokaler ett par gånger om.

Med modern teknik går pressarna på högtryck hos Bold Printing

17 dec 2018

I 25 år har tryckeriet i Fosie försett södra Sverige med dagstidningar i olika former. Trots en dalande bransch med digitaliseringen emot sig, trycker Wihlborgs hyresgäst Bold Printing i snitt hela 3,8 miljoner tidningar per vecka. Vi fick följa med driftchef Christer Mauritsson bakom kulisserna till ett av tidernas äldsta hantverk i modern tappning.

Kortadatum lagar mat till förmån för Musikhjälpen

14 dec 2018

En decembervecka om året sänder Sveriges Radio live dygnet runt för att lyfta fram en undanskymd mänsklig katastrof. Insamlingsevenemanget heter Musikhjälpen och sänds i år från Stortorget i Lund. Ett företag som inte var sena att utveckla sin egen idé till förmån för Musikhjälpen var vår hyresgäst på Ideon i Lund, Kortadatum.se, som är en matsvinnsstartup. Deras affärsidé grundar sig i att de vi vill hjälpa matbutiker slänga mindre och sälja mer.

Serneke på plats i nya kontoret i Malmö

13 dec 2018

Entreprenadföretaget Serneke är en snabbt växande koncern som just nu expanderar kraftigt i södra Sverige. Expansionen har lett till behov av nya lokaler för regionkontoret, vilket man hittade på Östergatan, 5 minuters promenad från Malmö central.

God jul och gott nytt år!

10 dec 2018


Vi har många fina kunder och samarbetspartners som alla är värda en julklapp som tack för gott samarbete. Men vi tror att vi kan göra mer nytta genom att ge en julgåva till någon av alla de fantastiska organisationer som arbetar för att utveckla våra städer och vår region. I år går vår julgåva till Drivkraft Malmö/Helsingborg.

Tillsammans med Kraftringen skapar vi bättre förutsättningar för elbil på Ideon

7 dec 2018

Klimat- och miljömedvetenheten ökar i takt med den globala uppvärmningen. Växthusgaser och vårt sätt att resa är några av vår tids största miljöbovar, men är också områden som vi kan påverka. Med bra förutsättningar är det lättare för oss att exempelvis resa mer hållbart. Under hösten har vi monterat laddstolpar på ett flertal platser på Ideon för att kunna skapa de bästa förutsättningarna till just ett hållbart resande. 

Inflyttningspresenter som gör nytta

27 nov 2018

I samband med invigningen av Wihlborgs nya huvudkontor önskade vi att våra gäster istället för blommor och presenter skulle ge ett bidrag till någon av de organisationer vi själva stödjer. Totalt blev det cirka 45 000 kronor som kommer till nytta hos Boost by FC Rosengård, Drivkraft Malmö/Helsingborg och Idrott utan gränser.