Hoppa till innehåll

Arbetsplatsrådgivning

Är du i ett tidigt skede och vill ha några vägledande tankar och inspiration kring vad som är bra att tänka på för att anpassa dina lokaler? Eller är det kanske läge för en nystart när det gäller er företagskultur och ert arbetssätt där en del kan komma att innebära flytt av ert kontor? Vi erbjuder rådgivning kring arbetsplatsstrategi i kombination med tips och råd kring hur du kan göra för att få till en lyckad förändringsresa när det gäller nya arbetssätt.

Nya behov och förväntningar

Funderar du på hur din organisation ska möta förändrade behov och förväntningar på bästa sätt? Vill du få inspiraton kring hur andra företag i regionen har gjort, både när det gäller upplägg av arbetssätt och utformning av arbetsplatsen?

Vi har ungefär 2000 företagskunder som vi representerar i olika branscher och vi delar gärna med oss av goda exempel, tips och råd på vägen. 

Tre personer som har möte.

Vi delar gärna med oss

Ibland behöver man ny inspiration och någon att vända initiala tankar med. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter, av andra kunders förändringsresor, trender inom arbetsplatsstrategi och lärdomar från vår egen AI-studie.

Ta kontakt med oss för ett öppet samtal kring hur kan skapa en attraktiv och effektiv arbetsmiljö utifrån era behov och förutsättningar. Vi kan också ge tips på vad man bör tänka på för att få ett positivt förändringsarbete när det gäller nya arbetssätt.

Samarbete, innovation och en stark företagskultur är avgörande för många bolag. De som hittar rätt arbetsgivarerbjudande när det gäller plats, teknik och ledarskap och får det att samspela med företagets idé och syfte har automatiskt ett övertag.

Anna Nambord, Affärsutvecklare med inriktning på den goda arbetsplatsen
Anna Nambord, Affärsutvecklare med inriktning på den goda arbetsplatsen

Annas bästa tips för att skapa framtidens kontor

 • Utgå från era behov - det finns ingen one size fits all!

  Utgå från verksamhetens uppdrag, ambition och att hitta gemensamma värden. Vad vill du åstadkomma med ditt team och hur gör du det på bästa sätt? Kontoret kan vara en del av både medarbetarvarumärket och hållbarhetsagendan.

 • Gör en inventering av möjligheter och utmaningar

  Kan det uppstå olika grupperingar när vissa medarbetare delvis jobbar på distans? Finns rätt teknisk kompetens och utrustning? Hur kan cheferna stötta medarbetarna i en ny vardag?

 • Ha en tät dialog och våga testa!

  Ha en tät dialog med medarbetarna och var öppen med att det är läroprocess. Utvärdera och möblera om så att ytor som har låg nyttjande grad används mer. Och våga satsa på nya funktioner och lösningar, som kan skapa nyfikenhet och stolthet.

 • Flexibilitet = möjligheter

  Det är så lätt att fokusera på riktlinjer och antal dagar på kontoret respektive på distans när man ska beskriva sin flexibilitet, och då finns en risk att man skjuter bredvid målet och snarare skapar fler regler.

 • Låt kontoret visualisera er hållbarhetsagenda och ert varumärke

  Använd gärna återbruk i inredning och i möblemang och våga ta ut svängarna när det gäller att skapa hemmaliknande miljöer.

 • Dela era lösningar externt

  Det här är frågor som för många är viktigare än någonsin vid val av arbetsgivare. Här är en chans att attrahera nya förmågor till er! Dela era lösningar, både gällande arbetssätt och kontorsdesign, externt.

Artiklar om hållbara och välmående arbetsplatser

Wihlborgs stärker erbjudande inom arbetsplatsrådgivning
Wihlborgs stärker erbjudande inom arbetsplatsrådgivning

Attraktiv arbetsgivare

Wihlborgs stärker erbjudande inom arbetsplatsrådgivning

Signalen från Wihlborgs hyresgäster och nätverk är tydlig: Att kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats för sina medarbetare och göra kontoret till en del av hela arbetsgivarvarumärket blir allt viktigare.
Framtidens arbetsplats får oss att må bra

Framtidens arbetsplats får oss att må bra

Utveckla kontoret och skapa en vibrerande mötesplats

Utveckla kontoret och skapa en vibrerande mötesplats

Vår AI-rapport - Kontoret i ny tappning

Du kan också ta del av de senaste rönen från vår AI-rapport som visar på de förväntningar och behov som finns på både arbetsplats och ledarskap.

Kontoret i ny tappning

Attraktiva och inspirerande arbetsplatser

Vi vill bidra till att fler verksamheter skapar attraktiva, välmående och inspirerande arbetsplatser. Sedan fem år tillbaka är vi själva certifierade som ett Great Place to work och därför vet vi också att en viktig del i det arbetet har varit utformningen av våra kontor, både vårt huvudkontor och våra andra lokalkontor. Det är platser där det finns plats för både gemenskap och fokuserat egenarbete, platser som våra medarbetare är stolta över och gärna bjuder in kunder till.

Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter, av våra kunders förändringsresor, trender inom arbetsplatsstrategi och vår egen AI-studie som bland annat bygger på 1 miljon Google-sökningar kring arbetsplats och arbetssätt. Anna Nambord, tidigare HR- och hållbarhetschef, väger in både människa och miljö i sin rådgivning kring hur man kan skapa en attraktiv och effektiv arbetsmiljö och driva ett positivt förändringsarbete.

Hela arbetsgivarerbjudandet och förmågan att skapa en stark företagskultur är strategiska frågor som handlar om kompetensförsörjning, samarbete och innovation. Många gånger är de avgörande för många bolag. De som hittar rätt modell kopplat till sin egen verksamhet kommer få ett försprång.

Har din organisation nya behov och förväntningar? Eller står ni inför en flytt eller ombyggnation?

Tveka inte att ta kontakt med oss för ett öppet samtal kring hur kan skapa en attraktiv och effektiv arbetsmiljö utifrån era behov och förutsättningar.

Bild på Anna Nambord

Anna Nambord

Affärsutvecklare och arbetsplatsrådgivare
040-690 57 54
Skicka e-post
Bild på Peter Olsson

Peter Olsson

Regionchef Malmö
040-690 57 62
Skicka e-post

Bild på Maria Ivarsson

Maria Ivarsson

Regionchef Lund
046-590 62 19
Skicka e-post
Bild på Magnus Lambertsson

Magnus Lambertsson

Regionchef Helsingborg
042-490 46 73
Skicka e-post