Hoppa till innehåll

Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie

Ett ungt företag, men med mångårig erfarenhet och kompetens, som vill dubblera verksamheten varje år. Högst upp i nybyggda kontorshuset Kvartetten i Hyllie har Sciber hittat hem.

Sciber firar snart ettårsjubileum. Men medgrundaren och vd:n Andreas Fagerström har lång erfarenhet av cybersecurity-branschen, och förklarar verksamheten på ett lättförståeligt sätt:

– Enkelt uttryckt kan man säga att vi är en digital väktare för företag. Vi analyserar deras datatrafik och ser vi något avvikande beteende kan vi analysera och stoppa en pågående attack.

Kunderna består av medelstora till stora företag i Sverige, ofta bolag med fler än tusen anställda. Men Sciber har fler grenar inom sin verksamhet än den kontinuerliga analysen av datatrafik. De utför också säkerhetskonsultation, utbildar företag, är återförsäljare av säkerhetslösningar och utvecklar egna prenumerationsbaserade säkerhetstjänster.

– Det är lite därför vi startade det här bolaget: för att kunna ta fram och använda ny teknik för att automatisera, använda AI och att arbeta för att kunderna kontinuerligt ska bli bättre säkerhetsmässigt.

Idag har Sciber 35 anställda, där många i teamet har verkat i branschen i över tjugo år. Och siktet är inställt på att växa.

– Vår ambition är att dubblera vår verksamhet varje år.

Hos Sciber utför man säkerhetskonsultation, utbildar företag, är återförsäljare av säkerhetslösningar och utvecklar egna prenumerationsbaserade säkerhetstjänster.

Ingen slump att det blev Wihlborgs

Att valet av hyresvärd för kontor föll på Wihlborgs är ingen slump. Andreas Fagerström hade haft Wihlborgs som hyresvärd tidigare, och när Sciber bildats och behövde lokaler tvekade han inte att höra av sig till Wihlborgs.

– Jag ringde ett samtal till samma kontakt jag hade förr, och hon sa direkt ”jag har en perfekt lokal till dig”. Så vi behövde inte lägga tid eller energi på att titta på något annat.

Andreas Fagerström menar att en anledning till att han tycker Wihlborgs fungerar så bra som hyresvärd är att de förstår sina hyresgästers affärsverksamhet. För Scibers del är lokalernas säkerhet en viktig fråga. Delar av verksamheten behöver finnas i rum som klarar den svenska standarden Skyddsklass 2, som bland annat handlar om dörrar och material i väggar.

– Dessa lokaler var bara ett skal när vi skrev kontrakt, så vi fick vara med och påverka utformningen av dem från grunden.

– Jag har också varit med om att bygga om äldre lokaler för att få rätt skyddsklass, men det är ofta dyrt och komplicerat. Därför har den här lokalen varit en viktig faktor för att vi ska kunna göra vad vi gör.

I Kvartetten fick Sciber vara med och utforma sina nya välkomnande lokaler från grunden. Lokalernas säkerhet har varit en viktig fråga.

"Oslagbar kommunikation" i Hyllie

Andreas Fagerström menar att det i dagens arbetsmarknadsklimat inte är helt lätt att rekrytera rätt kompetens, och av den anledningen är det viktigt som företag att vara attraktivt. Ett sätt är att erbjuda en riktigt bra arbetsplats.

– Det spelar verkligen roll att sitta på rätt ställe. Här i Hyllie är exempelvis kommunikationen helt oslagbar. Du har tåget tre minuter bort, cykelgarage i huset och det är lätt att komma till med bil från inre ringvägen.

Läget i Hyllie känns helt rätt för Sciber, inte bara för de fördelaktiga kommunikationerna.

– Jag gillar när man blandar kontor och bostäder som man gjort här i Hyllie. Det gör att servicen kring området blir bättre, det blir mer dynamiskt.

Förutom ett oslagbart läge bredvid Hyllies tågstation, erbjuder Kvartetten en bemannad reception, uthämtningsboxar för paket och stora mötesrum att hyra vid behov.

Kvartettens serviceutbud underlättar vardagslivet på kontoret

En annan sak som gör kontoret attraktivt, menar Andreas, är de många kringtjänsterna i och kring kontorshuset Kvartetten. Restaurangen SPILL i bottenvåningen är välbesökt av företagets anställda. En flexibel reception, uthämtningsboxar för paket och stora mötesrum att hyra vid behov är alla bra tjänster som gör sitt till för att underlätta vardagslivet på kontoret.

Kommer då företaget att kunna få plats om man växer som beräknat? Andreas säger att de nuvarande lokalerna skulle klara upp till 60 anställda. Sedan får de skaffa sig större husrum. Men det ser han inte som något problem.

– Anledningen till att vi väljer ett bolag som Wihlborgs är att vi vet att vi kan växa tillsammans.

Han är inte främmande för att göra samma kontorsresa i Wihlborgs nästa husprojekt – Vista – som byggs ett stenkast bort.

– Det är verkligen viktigt att hitta en långsiktig partner när det gäller lokal.


Relaterade artiklar

Inkludering i fokus när restaurang Laziza öppnar i Vista
Inkludering i fokus när restaurang Laziza öppnar i Vista

Hållbar fastighetsutveckling

Inkludering i fokus när restaurang Laziza öppnar i Vista

Den libanesiska restaurangen Laziza i Malmö lockar matgäster från olika kulturer och arbetsplatser. Restaurangen jobbar också aktivt för att minska utanförskapet i samhället genom att rekrytera personer som står långt från arbetsmarknaden. Nästa år växer verksamheten med en ny restaurang i Wihlborgs nya kontorshus Vista i Hyllie - en byggnad som sätter både människa och klimat i centrum.
Kontor för hela dig
Kontor för hela dig

Attraktiv arbetsgivare

Kontor för hela dig

Arbetslivet präglas av snabb utveckling. Förväntningarna på kontoret har också förändrats och frågan kring arbetsplatsens utformning har hamnat i rampljuset. Så, vad behöver man tänka på när man ställer om kontoret utifrån nya förutsättningar?
Framtidens arbetsliv i Hyllie
Framtidens arbetsliv i Hyllie

Hållbar fastighetsutveckling

Framtidens arbetsliv i Hyllie

Hyllie, den snabbväxande stadsdelen i Malmö, har blivit som en magnet för företag och investerare. Med sin närhet till kontinenten, modern infrastruktur och företagsvänliga miljöer, har stadsdelen utvecklats till en plats för bolag att blomstra. – Hyllie är en plats där framtiden tar form, och vi är glada att kunna vara en del av den resan, säger Philip Modig, förvaltare på Wihlborgs.

Våra senaste artiklar

Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund
Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

I hjärtat av Lund döljer sig historiens vingslag bakom Raffinaderiets tegelbeklädda fasad. Husets resa från en sockerfabrik på 1800-talet till en modern arbetsplats på 2000-talet, kantas av flera spännande inslag som vittnar om Lunds industrihistoria genom decennierna.
Flytten till Brunnshög blev ett lyft för Länsförsäkringar
Flytten till Brunnshög blev ett lyft för Länsförsäkringar

Flytten till Brunnshög blev ett lyft för Länsförsäkringar

Valet att flytta till växande Ideon och Brunnshög har gett flera goda effekter för Länsförsäkringar Lund. De nyrenoverade lokalerna i Wihlborgs kontorshus Node inspirerar, och känslan i den växande stadsdelen är helt rätt för företagets utveckling.