Nu är Gängtappen ”hemma” för FEW

25 sep 2017


Efter åtta månader börjar kommunikationsbyrån FEW finna sig till rätta i sitt nya kontor i Gängtappen. Men man har redan hunnit möblera om.
- Den här lokalen är så bra. Jag älskar ljuset och den fantastiska utsikten – och så är den flexibel, säger Carl Magnus Cronholm, vd på FEW Agency.

FEW var en av de första hyresgästerna att flytta in i Media Evolution City (MEC) 2011. Sedan dess har man gått samman med en annan reklambyrå, startat ett filmbolag och gått från 20 till drygt 60 anställda. I januari flyttade man in på åttonde våningen i Gängtappen, Kockums tidigare huvudkontor, ett stenkast från MEC. Här huserar FEW på ett eget våningsplan med utsikt åt alla håll.

-       Vi behövde större ytor och vi ville skapa ett kontor som verkligen är allas. Och det tycker jag att vi lyckats med. 

Noggranna förberedelser

Flytten föregicks av noggranna förberedelser och intern förankring.  Trots detta har man hunnit göra om en del.

-       Vi har målat om några av väggarna – det blev för mycket vitt. Och vi har möblerat om. Tanken var att vi skulle ha olika kreativa zoner och att ingen skulle ha fasta arbetsplatser. De olika kreativa zonerna fungerar fint, men vissa kände att deras arbete skulle fungera bättre på fasta platser. Därför har några personer nu fått egna platser och vi har sprängt in sittgrupper i kontorsmiljöerna där man kan ha korta, spontana möten.

Trots att man behövt göra förändringar menar Carl Magnus Cronholm att man inte kunde gjort så mycket annorlunda i förberedelserna.

-       Vi gjorde ett grundligt arbete, men vissa saker märker man inte förrän man varit på plats och hunnit testa ett tag. Men nu är vi supernöjda och känner oss hemma i Gängtappen. 

Bevarat kvaliteter

Peter Olsson, fastighetschef på Wihlborgs, är stolt över huset:

-       Jag tycker att vi lyckats bevara de främsta kvalitéerna i huset och samtidigt skapa riktigt fina, moderna kontor. Det är roligt att se hur hyresgästerna utnyttjar husets potential för att skapa kreativa och inbjudande miljöer.

Ovanför FEW, på de sex översta våningarna i huset finns Länsförsäkringar Skåne och på våningen under flyttar konsult- och headhuntingföretaget Additude in senare i höst.

-       Vi har fortfarande några kontorsytor kvar, så den som är nyfiken är välkommen att höra av sig. De flesta som sett lokalerna på plats tycker att de är fantastiska med sina unika, svängda former och 360 graders utsikt, avslutar Peter Olsson.