FEW tar plats i Gängtappen

10 okt 2016I januari går flyttlasset för kommunikationsbyrån FEW. Då tar man plats på åttonde våningen i Kockums tidigare kontor Gängtappen i Dockan.
- Vi älskar den speciella arkitekturen och husets form som gör att vi får utsikt åt alla håll. Här kan vi fortsätta vara en del av den moderna industrihistorien, säger FEW:s vd Carl Magnus Cronholm.

FEW - En växande kommunikationsbyrå

Tankarna på en flytt började runt årsskiftet. Sedan FEW som första hyresgäst flyttade in i Media Evolution City (MEC) 2011 har företaget vuxit från 20 personer till drygt 60. För att klara expansionen har lokalen både utökats och byggts om.

- Att lämna MEC var inget lätt beslut. Men vi behövde göra en större förändring. Även om vi hade kunnat utöka vår befintliga lokal ytterligare hade inte blivit ett bra kontor. Nu kommer nya krafter att fylla MEC, som är en spännande hub för regionens innovation, säger Carl Magnus Cronholm.

När det stod klart att FEW skulle behöva flytta startades en noggrann kartläggning och man tittade på en lång rad lokaler runt om i Malmö. För en kommunikationsbyrå är valet av lokal extra viktigt.

Lokalen är en del av varumärket

- För oss är lokalen en del av vårt varumärke, en positionering rent fysiskt. Därför gillar vi Gängtappen. Det är en av Malmös mest ikoniska byggnader och Sveriges första skyskrapa. Vi uppskattar att Wihlborgs tagit tillvara originalvärden i huset i samband med ombyggnaden och vi knyter an till detta genom att skapa en modern retrokänsla där vi flirtar med 1950-talet i inredningen.

Flytten föregås av omfattande förberedelser och intern förankring. Det nya kontoret blir helt aktivitetsbaserat utan fasta arbetsplatser.

Skapar olika typer av zoner

- Vi jobbar mycket i projekt och arbetar till viss del redan på ett sätt som liknar det aktivitetsbaserade, men utan att ha lokaler som är anpassade för det. I vårt nya kontor skapar vi olika typer av zoner – allt från platser för kreativ brainstorming till tysta zoner för fokuserat arbete. Husets trekantiga form, där man kan gå ett helt varv, kommer också att skapa fler spontana möten.

Just nu pågår anpassningar av lokalen och FEW räknar med att flytta in under januari 2017.