Hoppa till innehåll

Posthornet

På Sockerbruksområdet i Lund planerar vi nu för etapp 2 av vår fastighet Posthornet. Här kommer vi tillföra ännu ett tillskott av moderna kontorslokaler med plats för mera arbetsglädje i centrala Lund.
Bild på Louise Ahnelöv

Louise Ahnelöv

Fastighetschef
046-590 62 91 / Skicka e-post

Mer liv i Sockerbruksområdet

De senaste åren har vi varit med och gjort Sockerbruksområdet till en attraktiv del av centrala Lund, både med kontorshusen Posthornet (som stod klart 2018) och Sockerbiten (som stod klart i slutet av 2019). På den västra sidan av centralstationen ska vi dessutom bygga om den hundra år gamla fastigheten Raffinaderiet 3, en anrik fastighet med charmig industrikaraktär och toppmoderna arbetsplatser.

Nu har vi möjlighet att erbjuda ännu mera arbetsglädje när vi går in i etapp 2 av fastigheten Posthornet och skapar ytterligare en kontorsfastighet med stora, flexibla och moderna kontorslokaler i området.

En spännande fasad

Utseendemässigt får fastigheten en varierande gestaltning och en spännande fasad med olika utseenden och en höjd som skiftar mellan tre och sju våningar. Som allra högst blir huset i det nordöstra hörnet ut mot spårområdet och som lägst blir huset ut mot Sockertorget.

Hörnet mot Sockertorget samt det sydvästra hörnet, som är riktat mot det befintliga kontorshuset Posthornet, kommer få en levande bottenvåning med lokaler avsedda för handel eller restaurang. Entrépartier som löper längs med hela fasaden mot Sockerkokaregatan men även mot Fabriksgatan och Bruksgatan skapar en närhet till förbipasserande utanför.

 • Möjligheternas kontor

  Stora, flexibla och moderna kontor.

 • Flexibla ytor

  Lokaler från 150-2000 kvm per plan.

 • Sportdepå

  Sportdepån innefattar både omklädning, dusch, cykelparkering och reparationsmöjligheter.

 • Miljöcertifieringar

  Miljöbyggnad Guld och WELL.

 • Nära Lunc C

  Några minuters promenad till Lund C.

 • Restaurang

  Ja, i huset

Kvarteret där fastigheten är belägen är i direktkontakt med stationen och centrum via den nya cykel- och gångbron över spåren och området är tillgängligt, tryggt och attraktivt att vistas i och röra sig igenom. Även själva kvarterets utformning är sammanlänkat med omgivningen, där vi skapat halvprivata och offentliga rum och en naturlig genomströmning som skapar liv åt området.

Vårt varumärke, sett ur både kund- och medarbetarperspektiv, har stärkts av vårt praktiska läge här på Sockerbruksområdet i centrala Lund.

Christer Ljungberg, VD och koncernchef på Trivector
Christer Ljungberg, VD och koncernchef på Trivector
Läs hela artikeln här

Sockerbruksområdet mitt i centrala Lund

Det nya kvarteret i Sockerbruksområdet är i direktkontakt med stationen och centrum via den nya cykel- och gångbron över spåren.

Granne med Lund C

Promenadavstånd till centrum

Närhet till all tänkbar service

Projektfakta Posthornet - etapp 2

 • Fastighet

  Posthornet 1

 • Lokalarea (LOA)

  9 750 kvm

 • Arkitekt

  Kamikaze Arkitekter AB

 • Byggstart

  Prel. 2022

 • Inflyttning

  Prel. 2024

 • Miljöcertifieringar

  Miljöbyggnad Guld och WELL

Modern tolkning av ett traditionellt stenstadskvarter

Posthornet 1 blev vårt första stora tillskott av centrala, moderna kontorslokaler i Lunds sockerbruksområde. Där sitter idag hyresgäster som Folktandvården Skåne, Avensia, Trivector, Strandberg & Partners kapitalförvaltning m.fl.

Läs mer här

Vi berättar gärna mer om vad vi kan göra för dig!

Kontakta någon av oss så pratar vi vidare om era möjligheter i Posthornet 1.

Bild på Louise Ahnelöv

Louise Ahnelöv

Fastighetschef
046-590 62 91
Skicka e-post
Bild på Helena Pålsson

Helena Pålsson

Projektledare
040-690 57 27
Skicka e-post