Hoppa till innehåll

Posthornet 1 - etapp 2

I kvarteret Posthornet planerar vi nu för etapp 2 med ännu ett tillskott av moderna kontorslokaler med plats för ännu mera arbetsglädje i centrala Lund.
Bild på Louise Ahnelöv

Louise Ahnelöv

Fastighetschef
046-590 62 91 / Skicka e-post

Fler moderna kontorslokaler i centrala Lund

De senaste åren har vi gjort rum för ännu mera arbetsglädje i Sockerburksområdet i Lund, både med kontorshuset Posthornet som stod klart i slutet av 2018 och Sockerbiten (Raffinaderiet 5) som stod klart i slutet av 2019. På den västra sidan av centralstationen ska vi dessutom bygga om den hundra år gamla fastigheten Raffinaderiet 3. I vårt andra projekt på fastigheten Posthornet 1 har vi nu möjlighet att skapa ytterligare en kontorsfastighet med moderna kontorslokaler i Sockerbruksområdet.

 

 

En varierande gestaltning med spännande fasad

Utseendemässigt får fastigheten en varierande gestaltning och en spännande fasad med olika utseenden och en höjd som skiftar mellan tre och sju våningar. Som allra högst blir huset i det nordöstra hörnet ut mot spårområdet och som lägst blir huset ut mot Sockertorget. Hörnet mot Sockertorget samt det sydvästra hörnet, som är riktat mot det befintliga kontorshuset Posthornet, kommer få en levande bottenvåning med lokaler avsedda för handel eller restaurang. Entrépartier som löper längs med hela fasaden mot Sockerkokaregatan men även mot Fabriksgatan och Bruksgatan skapar en närhet till förbipasserande utanför. 

Mer liv åt det centrala området i Lund

Det nya kvarteret i Sockerbruksområdet är i direktkontakt med stationen och centrum via den nya cykel- och gångbron över spåren. Kontoren har ett bra skyltläge och området är tillgängligt, tryggt och attraktivt att vistas i och röra sig igenom. Även själva kvarterets utformning är sammanlänkat med omgivningen, där vi skapat halvprivata och offentliga rum och en naturlig genomströmning som skapar liv åt området.

Sockerbruksområdet mitt i centrala Lund

Det nya kvarteret i Sockerbruksområdet är i direktkontakt med stationen och centrum via den nya cykel- och gångbron över spåren.

Granne med Lund C

Promenadavstånd till centrum

Närhet till all tänkbar service

Projektfakta Posthornet 1 - etapp 2

 • Fastighet

  Posthornet 1

 • Lokalarea (LOA)

  9 750 kvm

 • Arkitekt

  Kamikaze Arkitekter AB

 • Byggstart

  Prel. 2022

 • Inflyttning

  Prel. 2024

Vi berättar gärna mer om vad vi kan göra för dig!

Kontakta någon av oss så pratar vi vidare om era möjligheter i Posthornet 1.

Bild på Louise Ahnelöv

Louise Ahnelöv

Fastighetschef
046-590 62 91
Skicka e-post
Bild på Helena Pålsson

Helena Pålsson

Projektledare
040-690 57 27
Skicka e-post