Hoppa till innehåll
I Posthornet i Lund har Wihlborgs skapat en modern tolkning av ett traditionellt stenstadskvarter.

Posthornet 1

I Posthornet har vi skapat en modern tolkning av ett traditionellt stenstadskvarter. Arbetsplatser och boende tätt ihop och en liten gårdsficka där man kan mötas.
Bild på Louise Ahnelöv

Louise Ahnelöv

Fastighetschef
046-590 62 91 / Gör intresseanmälan

Moderna och flexibla kontorslokaler centralt i Lund

Posthornet 1 i Lund blev vårt första stora tillskott av centrala, moderna kontorslokaler i centrala Lund på många år. Fastigheten, som ligger alldeles intill Lunds centralstation och granne med kommun­huset Kristallen, rymmer sammanlagt 600 arbetsplatser och idag sitter där hyresgäster som Folktandvården Skåne, Avensia, Trivector, Strandberg & Partners kapitalförvaltning m.fl.

Husets namn – Posthornet – och dess utformning anspelar på platsens historia; här fanns tidigare en postterminal. Fastigheten på 6-7 våningar är ritad av arkitektbyrån Tengbom och möter upp den stora efterfrågan på nya flexibla och moderna kontorslokaler i centrala Lund.

Det nya stenstadskvarteret - Sockerbruksområdet - är i direktkontakt med stationen och centrum via den nya cykel- och gångbron över spåren. Området är tillgängligt, tryggt och attraktivt att vistas i och röra sig igenom. Även själva kvarterets utformning är sammanlänkat med omgivningen, halvprivata och offentliga rum, samt en naturlig genomströmning har skapar nytt liv åt området. Entréerna till området har en omsorgsfull utformning med ett tydligt blickfång och markör över stadens expansion väster om spåren.

Nu planerar vi att tillföra ytterligare kontorslokaler på området och kör igång etapp 2 av vår fastighet Posthornet. Detta kommer skapa ännu mera arbetsglädje i centrala Lund.

Med Posthornet har vi skapat liv åt det centrala området i Lund. Områdets utformning och den nya gång- och cykelbron över järnvägen skapar ett naturligt flöde av människor som ger liv åt området.

Louise Ahnelöv, fastighetschef Wihlborgs i Lund
Louise Ahnelöv, fastighetschef Wihlborgs i Lund

När Wihlborgs presenterade sina planer för Posthornet såg vi en möjlighet att få ett mer centralt och tillgängligt kontor som skulle passa vår verksamhet

Christer Ljungberg, VD och koncernchef på Trivector
Christer Ljungberg, VD och koncernchef på Trivector
Läs hela artikeln här

Projektfakta

 • Fastighet

  Posthornet 1

 • Lokalarea (LOA)

  ca 11 000 kvm

 • Miljöklass

  Miljöbyggnad Guld

 • Byggstart

  Q1 2016

 • Inflyttning

  Q2 2018

 • Hyresgäster

  Folktandvården Skåne, Avensia, Trivector, Strandberg & Partners kapitalförvaltning m.fl.

 • Arkitekt

  Tengbom

 • Entreprenör

  Peab

Nu fortsätter vi utveckla Posthornet

I sockerburksområdet planerar vi nu för etapp 2 av vår fastighet Posthornet. Vi kommer tillföra ännu fler moderna kontorslokaler med plats för mera arbetsglädje i centrala Lund.

Läs mer här

Vill du veta mer om projektet?

Kontakta oss så berättar vi mer.

Bild på Rickard Berlin

Rickard Berlin

Projektledare
040-690 57 30
Gör intresseanmälan
Bild på Louise Ahnelöv

Louise Ahnelöv

Fastighetschef
046-590 62 91
Gör intresseanmälan