Projekt i Lund

Lund – den tusenåriga lärdomsstaden. Men trots sin höga ålder är staden kanske piggare än någonsin. Här finns ett närmast oslagbart klimat för företagande och innovation, som hjälpt Lund att positionera sig som ett ledande centrum för nyskapande forskning och industri – på en internationell arena.

Stora framtidssatsningar i Lund

Framtidssatsningarna har aldrig varit ambitiösare, investeringarna aldrig större. Såväl kommunen som universitetet och privata aktörer engagerar sig i en rad betydelsefulla projekt som kommer att bära Lund och hela regionen långt in i framtiden. Just nu byggs en spårväg mellan Lunds Centralstation och Brunnshög. En av hållplatserna placeras på Ideon, och i anslutning till det nya Ideontorget har Wihlborgs möjlighet att bygga kontorsytor i flera etapper. Mellan Max IV och ESS byggs Science Village Scandinavia. Wihlborgs vann 2015 en markanvisningstävling tillsammans med FOJAB Arkitekter med förslaget ”Space” som bland annat ska inrymma forskarhotell och konferensdel.

Wihlborgs i Lund

Wihlborgs är den största kommersiella fastighetsägaren i Lund, där hälften av ytan består av fastigheterna på Ideon. Övriga fastigheter finns främst på Gastelyckan, i centrum och på väster

Bild på Maria Ivarsson
Maria Ivarsson
Regionchef
Lund