Hoppa till innehåll

Projekt i Lund

Som den största kommersiella fastighetsägaren i Lund är vi delaktiga i många stadsplanerings- och stadsutvecklingsprojekt. Vi är också engagerade i ett gemensamt arbete tillsammans med staden kring målbilder och vision för näringslivets fortsatta utveckling.

Lund ligger ständigt i framkant, som en spjutspets inom innovation och forskning. Och samtidigt en stad som andas traditioner, där studentliv, företagande och arkitektur vilar på ett rikt historiskt arv. Lund är kontrasternas stad där gammalt och nytt förenas och bidrar till en dynamisk utveckling. Här finns ett närmast oslagbart klimat för företagande och innovation, som hjälpt Lund att positionera sig som ett ledande centrum för nyskapande forskning och industri – på en internationell arena.

Stora framtidssatsningar i Lund

Stationsområdet runt Lund C är ett centralt utvecklingsområde, där vi de senaste åren färdigställt kontorsprojekten Posthornet 1 och Raffinaderiet 5. Just nu bygger vi om Raffinaderiet 3. Denna K-märkta kulturfastighet användes ursprungligen som sockerbruk, men ska nu bli moderna kontor med industriell känsla inuti ett bevarat yttre när vi bygger om befintliga byggnader och samtidigt tillför nya ytor. Ett par år framåt i tiden ligger Posthornet 2 där vi har möjlighet att bygga ytterligare 10 000 m² stationsnära kontor.

Västerbro vid Öresundsvägen i västra Lund är ett av Lunds prioriterade utvecklingsområden där Wihlborgs har flera fastigheter. Västerbro, som idag till stor del består av en blandning av industrier och olika verksamheter, ska fram till 2040 utvecklas till en modern, hållbar och blandad stadsdel med bostäder, arbetsplatser, handel och service, grönområden, skolor och förskolor. Utvecklingen av Västerbro är ett långsiktigt projekt som fortfarande befinner sig i ett tidigt skede. 

Ideon Science Park har fått en ny mittpunkt och mötesplats tack vare den nya spårvägens hållplats Ideontorget. Här planerar vi att bygga kontorshuset Zenit om 15 000 m², som ska bli Ideons nya ikonbyggnad med såväl kontor som ett serviceutbud riktat till spårvägens resenärer och våra hyresgäster i området.  Vi arbetar också med omvandling av befintliga fastigheter på Ideon, såsom Beta 1–3 där merparten av de befintliga hyresgästerna nu flyttat till andra lokaler på Ideon och där projektering och planering för framtida utveckling av lokalerna pågår.

Science Village är en ny stadsdel som växer fram mellan forskningsanläggningarna MaxIV och ESS i nordöstra Lund. Här kommer att finnas universitets- och högskolefilialer, gästbostäder, forskningsinstitut, service, gym, restauranger och caféer. Här utvecklar vi ett första steg projektet Space, alldeles invid spårvägshållplatsen. Space planeras bli ett innovationshus där innovativa företag kan utveckla framtidens hållbara lösningar.

I Lund har utvecklingen fått en extra skjuts av den nya spårvägen. Här bidrar vi med nya utvecklingsprojekt längs hela spårvägens sträckning, från Lund C via Ideon till Brunnshög och Science Village.

Maria Ivarsson, Regionchef på Wihlborgs i Lund

Aktuella projekt i Lund

Zenit
Zenit

Zenit

Lund

Raffinaderiet
Raffinaderiet

Raffinaderiet

Lund

Posthornet 1 - etapp 2
Posthornet 1 - etapp 2

Posthornet 1 - etapp 2

Lund

Space, Science Village
Space, Science Village

Space, Science Village

Lund

Science Village
Science Village

Science Village

Lund

Färdigställda projekt i Lund

Sockerbiten
Sockerbiten

Sockerbiten

Lund

Armaturen
Armaturen

Armaturen

Lund

Max IV
Max IV

Max IV

Lund

Posthornet
Posthornet

Posthornet

Lund

Vi berättar gärna mer!

Kontakta någon av oss om du vill veta mer om våra aktuella eller färdigställda projekt i Lund.

Bild på Maria Ivarsson

Maria Ivarsson

Regionchef
046-590 62 19
Skicka e-post
Bild på Andreas Ivarsson

Andreas Ivarsson

Projekt- och utvecklingschef
040-690 57 23
Skicka e-post