Hoppa till innehåll

Science Village

Välkommen till en innovativ plats där historia möter framtiden! I nordöstra Lund, precis vid ESS och MAX IV, växer Lunds nya stadsdel Science Village fram. Ett nytt område där materialforskning och utbildning står i fokus.
Bild på Maria Ivarsson

Maria Ivarsson

Regionchef
046-590 62 19 / Skicka e-post

Science Village - en helt ny stadsdel i Lund

Science Village ligger i nordöstra delen av Lund, precis i slutet av det så kallade kunskapstråket. Här växer ett nytt område på 18 hektar fram där innovation och materialforskning står i centrum. Närheten till ESS och MAX IV sätter sin prägel på dess inriktning som blir ett komplement till Ideon Science Park.
 

Kunskapsstråket i Lund har en unik koncentration av vetenskap, forskning och innovativa företag som alla samlats i ett brett stråk från centrala Lund, genom Ideon och Brunnshög ända ut till ESS och Science Village. Kommunens mål är en hållbar stadsmiljö som förnyas i byggnader, parker, gator, cykelstråk och spårväg. Vi vill se en levande miljö som är stimulerande och hållbar att bo, verka och leva i. 

Wihlborgs är verksamma längs hela kunskapsstråket med fastigheter i centrala Lund, på Ideonområdet, Brunnshög och även vid slutstation Rydbergs Torgs i Science Village. Att vara en del av utvecklingen i Lund är en självklarhet för oss. I det nya Science Village har vi två byggrätter, Space I och Space II, med möjlighet till kontor och forskningsenheter.

Som ledande fastighetsbolag i Öresundsregionen och en stark aktör i Lund har vi ett stort intresse för den utveckling som sker i staden och Science Village. Vi har varit med redan från starten då vi tillsammans med Peab byggde synkrotron-ljusanläggningen Max IV. För oss är det viktigt att vara en del av den fortsatta utvecklingen. Jag ser fram emot arbetet med våra projekt som vi nu startar upp i Science Village, först ut med Space, med stort fokus på hållbarhet, innovation och därmed fortsatt utveckling av staden.

Maria Ivarsson, regionchef på Wihlborgs i Lund
Maria Ivarsson, regionchef på Wihlborgs i Lund

Läsvärda artiklar

Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Långsiktig utveckling av Ideon – så skapar vi framtidens innovationsmiljöer

Långsiktig utveckling av Ideon – så skapar vi framtidens innovationsmiljöer

Sony skapar en välbalanserad kombination av kreativitet, teknik och interaktion

Sony skapar en välbalanserad kombination av kreativitet, teknik och interaktion

Science Village Scandinavia AB

Bakom området Science Village står bolaget Science Village Scandinavia AB som ägas av Lunds Kommun, Region Skåne och Lunds Universitet. Deras uppdrag ligger i att utveckla marken bebyggelse samt verka för uppförandet av ett Science Center i området, där forskningen vid ESS och MAX IV ska beskrivas och visualiseras.

Läs mer om Science Village