Hoppa till innehåll

Lediga lokaler på Ideon Science Park i Lund

På Ideon Science Park, ett av Sveriges ledande innovationsdistrikt, samlas regionens skarpaste hjärnor för att tillsammans utveckla framtiden. Här finns ett unikt kluster med djup kunskap inom bland annat connectivity, ICT och life science.

Ideon Science Park grundades för drygt 35 år sedan precis intill Lunds Universitet, för att koppla forskning till innovationer och entreprenörer. Ideon var den första science parken i sitt slag i Sverige och i norra Europa! På Ideon samlas några av världens skarpaste hjärnor för att utveckla framtiden. Här finns en bredd av kompetenser inom områden som life science, energi, hälsoteknik, connectivity, cleantech, matinnovation och smarta material. Ideon är idag värd för mer än 400 företag och 10 000 medarbetare, från små nystartade företag till stora internationellt etablerade företag. Bli en del av Ideon Science Park du med!

Ideon Science Park - en stark tradition av innovation

Innovationskraft

Ideon sjuder av innovationskraft. Härifrån kommer en mängd världskända innovationer, till exempel produkter som Proviva, Oatly havredryck, cykelhjälmen Hövding och parkeringsappen Parkster men även teknik som Bluetooth, den första respiratorn, Visual Data Analysis och Face recognition technology. Det nära samarbetet med universitetet gör dessutom att det finns gott om karriärmöjligheter för nyexaminerade studenter, och att företagens kompetensförsörjning är säkrad. Inte konstigt att så många världsledande mjukvaruföretag och start-ups väljer Ideon som sin bas. 

Strategiskt läge

Ideon ligger strategiskt. Med direkt läge invid det större infrastrukturnätet, med E22 och Norra ring som omger Lund, har Ideon snabb access för både bilar och regionbussar. Och dessutom en nära kontakt med Lunds stadskärna som man når med cykel på mindre än tio minuter, eller till fots på bara 15-20 minuter. I december 2020 när Lunds nya spårväg öppnar blir det ännu smidigare att ta sig till Ideon då två av hållplatserna, Ideontorget och Telefonplan, båda ligger strategiskt belägna alldeles intill våra fastigheter.

Attraktiv stadsdel

Ideon är en innovativ plats som växer in i framtiden. Vi är övertygade om att den unika kombinationen av innovation och entreprenörskap kommer fortsätta att göra stadsdelen till en attraktiv arbetsplats för regionens ledande företag. Wihlborgs är en av de största fastighetsägarna på Ideon och flera av våra fastigheter är strategiskt belägna intill hållplatserna Ideontorget och Telefonplan. Vi deltar aktivt i vidareutvecklingen av området och är måna om att fortsätta göra Ideon till en av de mest spännande platserna i Europa.

Ideon Science Park är området där både idéer och företag ges möjlighet att utvecklas och att växa. Området har en avgörande betydelse för näringslivet i hela regionen, samtidigt som det är en inspirerande miljö och ett innovationsdistrikt med över 400 företag och universitet i nära samarbete.

Per Clarin, fastighetschef på Wihlborgs
Per Clarin, fastighetschef på Wihlborgs

Läsvärda artiklar kopplade till Ideon

Långsiktig utveckling av Ideon – så skapar vi framtidens innovationsmiljöer

Långsiktig utveckling av Ideon – så skapar vi framtidens innovationsmiljöer

Sony skapar en välbalanserad kombination av kreativitet, teknik och interaktion

Sony skapar en välbalanserad kombination av kreativitet, teknik och interaktion

​Wihlborgs bland de första att certifiera byggnader enligt Miljöbyggnad iDrift

​Wihlborgs bland de första att certifiera byggnader enligt Miljöbyggnad iDrift

I hjärtat av Ideon bygger vi nu Zenit

I hjärtat av Ideon bygger vi nu Zenit

Granne med Ideontorget bygger vi nu Zenit. En toppmodern, miljöcertifierad kontorsfastighet med plats för idéer, människor och företag som vill växa och utvecklas. Ett landmärke och en mötesplats för hela kunskapsintensiva Ideon Science Park. En helt unik arbetsplats i regionen.

Läs mer om Zenit här

Spårvägen mellan Lund C och ESS är en satsning för framtidens kollektivtrafik. Kunskapsstråket, som sträcker sig mellan Lund C och det framtida Brunnshög, hyser hälften av alla arbetsplatser i staden och är ett av Lunds mest trafikerade stråk. För att möta det framtida behovet investerar staden i spårvägen och satsar på framtidens kollektivtrafik. Spårvägen skapar förutsättningar för att vara en bärande del i en hållbar och attraktiv stadsutveckling. Hållplatsen Ideontorget kommer ligga mitt i Ideon Science Park.

Ideon Science Park i framkant sedan 1983

Ideon Science Park har varit i framkant inom innovation sedan 1983. Detta är en samling innovationer, upptäckter och uppfinningar från företag, forskare och entreprenörer från Ideon Science Park genom åren.

28 lediga lokaler på Ideon

Visa fler
Kontorshotell i fantastiskt innovationshus

Scheelevägen 15

+11

Kontorshotell i fantastiskt innovationshus

Perfekt kontorslokal för företag i framkant

Scheelevägen 15

+11

Perfekt kontorslokal för företag i framkant

Luftig och lättillgänglig lokal på bottenplan

Scheelevägen 17

+11

Luftig och lättillgänglig lokal på bottenplan

Kontorslokal med flexibel planlösning

Mobilvägen 10

+10

Kontorslokal med flexibel planlösning

410 nyrenoverade kvm på Delta 5

Scheelevägen 19

+8

410 nyrenoverade kvm på Delta 5

Rum för mer arbetsglädje i Gateway

Scheelevägen 27

+11

Rum för mer arbetsglädje i Gateway

Trevlig lokal, granne med Ideon Gateway

Sölvegatan 43

+5

Trevlig lokal, granne med Ideon Gateway

Mycket trivsam lokal med fint ljusinsläpp

Sölvegatan 43

+5

Mycket trivsam lokal med fint ljusinsläpp

Kontor med industriell karaktär

Mobilvägen 10

+11

Kontor med industriell karaktär

Varför Ideon Science Park?

Nätverk och innovation

På Ideon kan ditt företag göra resan från vision till affärsdrivande företag både lättare och snabbare. Här är du inte enbart en hyresgäst, här får du tillgång till innovationsekosystemet och dessutom en kvalitetsstämpel på ditt företag. Nätverket av andra företag på området är ett stort plus och här är du i energigivande sällskap av andra innovativa människor och företag. Du blir en del av en helhet helt enkelt.

Var du än befinner dig i utvecklingen av ditt företag, finns support för att du ska kunna skapa, och fortsätta skapa, tillväxt i ditt företag. Här finns stöd för hela innovationsresan, från startup till big brand. Varje vecka arrangeras seminarier, konferenser, utbildningar eller nätverksträffar i parken. Många av dem är gratis och öppna för alla.

Service i det dagliga

På Ideon välkomnas du som hyresgäst av en bemannad reception. Här får du hjälp med all tänkbar kontorsservice som underlättar din vardag; telefonservice, hantering av post, paket, mötesbokningar, kopiering, utskick samt tillgång till både skrivare och scanner. På Ideon finns det mötes- och konferensrum att boka. På området finns en bilpool som du kan utnyttja eller varför inte låna en av våra lånecyklar.

Våra samarbetspartners och leverantörer är noga utvalda så att ditt företag ska få förmånliga avtal och erbjudanden som IT-support, städning, bilpool, växtservice, catering, kemtvätt, pakethantering för att bara nämna några saker. Dessutom finns nätverk med kvalificerade tjänster inom finansiering, revision, immaterialrätt, juridik, kommunikation, utbildning och rekrytering.

Letar du efter lokaler på Ideon Science Park?

Vi älskar Lund. Och vi älskar Ideon. Så låt oss hjälpa dig vidare i tankarna.

Bild på Per Clarin

Per Clarin

Fastighetschef
046-590 62 66
Skicka e-post