Hoppa till innehåll

Lediga lokaler i Lund

I Lund växer kunskapen. Den skånska myllan har visat sig vara en särdeles god grogrund för att odla innovationer och internationella relationer. Listan på patent från Lund kan göras lång, så det är inte konstigt att så många kunskapsintensiva företag väljer studentstaden som bas för sin verksamhet.

Se alla lediga lokaler i Lund

Lund

En av världens ledande innovationshubbar

Lund grundades redan på 900-talet och har varsamt byggts ut för att bevara sin stadsbild och dess historiska värden. Idag pågår arbetet med att utveckla och förtäta stadskärnan, parallellt med att staden växer norrut och österut. De gamla industriområdena utanför staden förvandlas till levande miljöer med plats för företagande och boende. Och med de världskända forskningsanläggningarna ESS och MAX IV fortsätter Lund att vara en av världens ledande innovationshubbar.

Lockar folk från hela världen

Föga förvånande har lundensarna den näst högsta utbildningsnivån i hela landet. Universitetet lockar studenter från hela världen och det är många som stannar kvar i regionen efter avslutade studier. Forskningsbyarna Ideon och Medicon Village samlar de skarpaste hjärnorna inom mjukvara och life science. Just nu byggs spårväg mellan centralstationen och ESS/MAX IV, vilket kommer göra det ännu enklare att ta sig runt i staden. Spårvägen kommer bland annat att stanna vid det nybyggda Ideontorget, där vi kommer att bygga kontorshuset Zenit.

Vi deltar aktivt i flera stadsutvecklingsprojekt

Wihlborgs är den främsta kommersiella fastighetsägaren i Lund och vi erbjuder moderna kontor, butikslokaler, lager och produktionslokaler i centrum, Gastelyckan, Ideon och på Väster. Alla våra lokaler är flexibla och går att anpassa efter ditt företags behov. Det är en spännande tid när Lund förnyas och vi deltar aktivt i flera stadsutvecklingsprojekt. De senaste åren har vi bland annat varit involverade i Sockerbruksområdet väster om centralstationen, som länkat samman centrum och stationsområdet. Nu bygger vi ännu fler attraktiva kontorsfastigheter för små och stora verksamheter.

Tillsammans med Lunds kommun och ett av Sveriges högst rankade Universitet arbetar Wihlborgs för att ge näringslivet de bästa förutsättningarna för att utveckla sin verksamhet i attraktiva miljöer - från centrumnära attraktiva lägen till innovationsdistrikt på Ideon och Science Village i Lund.

Maria Ivarsson, regionchef Wihlborgs i Lund
Maria Ivarsson, regionchef Wihlborgs i Lund

Våra områden i Lund

Lund centrum

Lund centrum

Ideon

Ideon

Gastelyckan

Gastelyckan

Väster

Väster

Några artiklar från Lund

Fokus på hållbarhet och återbruk när vi bygger om för Volvo Cars

Fokus på hållbarhet och återbruk när vi bygger om för Volvo Cars

Växande Safeture tar plats i Sockerbiten i Lunds centrum

Växande Safeture tar plats i Sockerbiten i Lunds centrum

Nu planerar vi för framtidens kontor vid Ideontorget

Nu planerar vi för framtidens kontor vid Ideontorget

Kontakta mig så berättar jag mer!

Vill du veta mer om vad Wihlborgs erbjuder i Lund? Vad vi har på gång i regionen? Eller hur vi kan hjälpa ditt företag?
Jag berättar gärna mer!

Bild på Maria Ivarsson

Maria Ivarsson

Regionchef
046-590 62 19
Skicka e-post