Hoppa till innehåll
Innovationshuset Zenits fasad, med höga fönster och träd i förgrunden.

Zenit - en lysande arbetsplats

Mitt i hjärtat av Ideon Science Park utvecklar vi Zenit. Ett innovativt kontorshus med mer än 1 000 nya lysande arbetsplatser precis vid hållplatsen Ideontorget. Zenit blir ett landmärke och en mittpunkt för hela Ideon Science Park.
Bild på Per Clarin

Per Clarin

Fastighetschef
046-590 62 66 / Gör intresseanmälan
Möjliga lokaler Exempel på planlösningar Projektfakta Ideon Science Park Möjliga lokaler Exempel på planlösningar Projektfakta Ideon Science Park

Alla som jobbar i Zenit förtjänar att må bra. Med stort fokus på de områden som påverkar vårt välmående - medarbetarnas hälsa och välmående - skapar vi en arbetsplats som främjar både fokuserat arbete och avkopplande umgänge. Forskning visar att fördelarna med att arbeta utomhus är många därför skapar vi utomhusarbetsplatser på Zenits takterrass. Zenit blir med ett hus där företag kan växa och där medarbetarna mår bra.

En ljusinstallation med texten "Zenit".

Innovation

Mitt på Ideon Science Park bygger vi Zenit. Här kan idéer, människor och företag utvecklas under optimala förhållanden. Vi erbjuder arbetsplatser med fokus på innovation och smart teknik samt ett brett serviceutbud. På Ideon Science Park samlas några av världens smartaste individer. Här har företag som Axis, Probi, Sigma Connectivity, Bosch, Flatfrog, Sony, Ericsson, Volvo och Schneider Electric valt att placera R&D avdelningar eller kontor för att dra nytta av mixen av kompetenser när de utvecklar framtiden. 

Visualisering av Zentis entré med träd i förgrunden.

Hållbarhet

Zenit blir kontorshuset som tar hänsyn till både miljön och människorna som jobbar där. Fantastiskt ljusinsläpp och bra inomhusklimat är en självklarhet! Här finner ni även utomhusarbetsplatser på den stora gemensamma takterassen, restaurang och service i bottenplan, Instabox och cykelgarage med reparationsmöjligheter. Allt för att bidra till nöjda medarbetare och blomstrande företag. Fastigheten kommer dessutom uppfylla högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. 

Tre personer som går mot Lunds spårvagn vid en hållplats.

Spårvägen

Lund växer! Lunds spårväg går mellan Lunds central och Brunnshög, hållplatsen Ideontorget ligger mitt i Ideon Science Park. Precis vid hållplatsen bygger vi Zenit, Ideons nya mittpunkt som kommer bidra till liv och rörelse även efter arbetstid. Här skapas en torgkänsla med ett koncentrerat utbud av service, butiker och restauranger. Ett kommunikationsnära centrum och en mötesplats för hela Ideon.

Allt fler företag efterfrågar attraktiva och hälsosamma arbetsplatser för sina medarbetare och i Zenit har vi möjlighet att tillsammans skapa precis det som efterfrågas. Kontorshuset får till exempel flera stora takterrasser, perfekta för utomhusarbete, träning och avkoppling.

Per Clarin, fastighetschef på Wihlborgs i Lund
Per Clarin, fastighetschef på Wihlborgs i Lund

Skräddarsytt och flexibelt

Behöver du jobba avskilt och fokuserat eller tillsammans med andra? Behöver du träffa kunder i ett privat mötesrum eller skulle det passa bättre med ett informellt möte i solen på terrassen? Zenit är utformat för att ytor och miljöer ska kunna anpassas efter verksamheters och människors olika behov. Hållbart för både individ, företag och planet.

Underutnyttjade ytor är en onödig kostnad. Vi har lång erfarenhet av att med våra hyresgäster skräddarsy arbetsplatser efter olika verksamheters och människors behov och beteenden. Vi guidar er gärna kring lämplig storlek och planlösning utifrån just er verksamhet och era behov.

Zenit är byggt för att inspirera till mer varierade dagar. De flesta kontoren i Zenit får en egen generös balkong eller terrass anpassad för utomhusarbete. Generösa fönsterpartier ger dessutom utekänsla inomhus. Den gröna takterrassen erbjuder sköna sittplatser för arbete eller paus. Och närområdet med Ideon och LTH campus intill Zenit passar utmärkt för walk-and-talks, lunchpromenader och träningspass i utegymmet.

Mitt i hjärtat av Ideon

I Zenit sitter du mitt i hjärtat av innovationsklustret på Ideon Science Park. Kontorshuset kommer byggas på Ideongatan 1, alldeles i anslutning till hållplatsen Ideontorget.

1 minut till närmsta spårvagnshållplats

Närhet till parkeringsplatser

Nätverk och mötesplats

Allt ljus på Zenit.

Lysande innovationer. Lysande utsikter. Lysande nätverkande. Lysande kompetensförsörjning. Lysande investeringsmöjligheter.

Upptäck Ideon!

Fokus på medarbetarnas välmående när innovativt kontorshus byggs på Ideon
Fokus på medarbetarnas välmående när innovativt kontorshus byggs på Ideon

Stad & region

Fokus på medarbetarnas välmående när innovativt kontorshus byggs på Ideon

Vi fortsätter att expandera som ledande fastighetsbolag i Öresundsregionen. Ett av de senaste tillskotten är vårt kontorsprojekt Zenit som kommer att byggas på Ideon Science Park i Lund. Målsättningen är att skapa ett kontorshus med fokus på människors välmående, innovation och entreprenörskap – något som går i linje med hela idén bakom Ideon Science Park.
Långsiktig utveckling av Ideon – så skapar vi framtidens innovationsmiljöer
Långsiktig utveckling av Ideon – så skapar vi framtidens innovationsmiljöer

Stad & region

Långsiktig utveckling av Ideon – så skapar vi framtidens innovationsmiljöer

Som Ideons största fastighetsägare har vi ett stort ansvar i utvecklingen och satsar på att stärka området. Den unika kombinationen av innovation och entreprenörskap gör stadsdelen till en attraktiv plats för regionens ledande företag. Genom ökad tillgänglighet till våra fastigheter tack vare spårvägen, tydligare skyltning och en ny byggnad bidrar vi till en långsiktig utveckling av Ideon.

Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i
Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Stad & region

Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Nätverkande, innovation och utveckling – så kan Ideon Science Park i östra Lund sammanfattas. I Wihlborgs fastigheter Cube, Node och Bricks etablerar sig företag från olika branscher som vill dra nytta av närheten till det ledande innovationsklustret.

Vill du veta mer om vad Zenit kan göra för dig?

Letar du efter ett levande kontorshus där företaget kan växa? Och där dina medarbetarnas välmående är i fokus? Hör av dig till mig så hjälper jag dig vidare i tankarna på hur Zenit kan vara rätt plats för ditt företag.

Bild på Per Clarin

Per Clarin

Fastighetschef
046-590 62 66
Gör intresseanmälan
Bild på Maria Ivarsson

Maria Ivarsson

Regionchef Lund
046-590 62 19
Gör intresseanmälan

Fler projekt i Lund

Space
Space

Space

Projekt i Lund

Spektra
Spektra

Spektra

Projekt i Lund

Science Village
Science Village

Science Village

Projekt i Lund

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Lund

Vi är måna om att Lund utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktigt för oss.

Marknadsledande i regionen

Lund, Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.