Projekt och utveckling

Öresundsregionen är hemma för oss. Det är här vi finns, det är här alla våra hyresgäster finns. Det är här vi är med och påverkar utvecklingen. Därmed är det viktigt att kontinuerligt starta nya projekt, både i form av nybyggnation och för utveckling och förädling av befintliga fastigheter.

Med utgångspunkt i kundernas behov

Många av de mest framgångsrika företagen i Öresundsregionen har sina verksamheter i våra hus, innanför våra väggar. Kanske för att vi gör vad vi kan för att hänga med i deras tempo. Expansiva företag sitter knappast stilla och väntar på att något ska hända. Därför försöker vi hålla jämna steg med alla nya önskemål som dyker upp. Varje dag startas det åtta nya företag i Malmö, och fler företag väljer att flytta hit. Lund har fått ny fart med hjälp av MAX IV och ESS och i Helsingborg är flera stora projekt på gång.

En viktig del för att skapa tillväxt är att kontinuerligt starta nya, lönsamma projekt, i form av både nybyggnation och utveckling av befintliga fastigheter. Med utgångspunkt i kundernas behov kan Wihlborgs utveckla befintliga fastigheter genom om- eller tillbyggnader. Vi kan också bygga nytt, både på obebyggd tomtmark och på redan bebyggda fastigheter. Dessutom pågår ett kontinuerligt arbete med att hitta ny mark och utveckla nya detaljplaner för att kunna tillgodose marknadens kommande behov.

Att långsiktigt äga och förvalta våra fastigheter

När vi bygger nytt gör vi det för att långsiktigt äga och förvalta fastigheterna. Därför prioriterar vi hög kvalitet i såväl arkitektur och byggmaterial som tekniska installationer. Wihlborgs har fokus på hållbarhet och miljö. Vid nyproduktion är målet alltid en certifiering enligt Miljöbyggnad Guld. På så sätt säkerställer vi att byggnaden både har en hög miljöprestanda och erbjuder en bra miljö för dem som arbetar i huset. 

Våra pågående projekt i Malmö, Helsingborg och Lund

Det pågår mycket i regionerna där vi är verksamma. Se våra pågående projekt: MalmöHelsingborgLund

Bild på Ulrika Hallengren
Ulrika Hallengren
VD
Malmö
Bild på Andreas Ivarsson
Andreas Ivarsson
Projekt- och utvecklingschef
Malmö