Hoppa till innehåll

Space - en ikonisk byggnad

Mellan forskningsanläggningarna Max IV och ESS på Brunnshög i nordöstra Lund växer stadsdelen Science Village fram. Precis vid spårvägshållplatsen, vid områdets grönskande torg och mötesplats bygger vi områdets ikonbyggnad Space.
Bild på Maria Ivarsson

Maria Ivarsson

Regionchef
046-590 62 19 / Skicka e-post

Innovationshus med kontor och labbverksamhet

Endast 15 minuter från Lund C, precis vid spårvägshållplatsen, planerar vi för Science Villages spektakulära ikonbyggnad med skandinavisk design. Med sin placering vid det livliga och gröna Rydbergs torg blir Space områdets naturliga mittpunkt och mötesplats.

Space blir ett innovationshus med kontor och labbverksamhet. Här kommer några av världens mest innovativa företag och individer att samlas för att utveckla framtidens hållbara lösningar. Space passar er som vill bli en del av denna innovativa och inspirerande miljö. Här sker möten mellan olika forskningsdicipliner och Space blir en självklar mötesplats för forskare i området.

Restaurang och café med uteservering där områdets medarbetare, gästande forskare och besökare träffas. Planlösningarna är öppna, så verksamheterna kan flyta samman på bottenplan. Space blir en naturlig förlängning av torget och utemiljön där livet utanför smälter ihop med livet innanför. Tillsammans med torget blir Space områdets främsta mötesplats. Entréerna från spårvägen och från parkeringshuset bjuder både medarbetare, besökare och allmänheten varmt välkomna! Hit kommer de som vill besöka restaurangen, de som är nyfikna på husets verksamheter och de som passerar igenom Space på sin väg genom Science Village.

Science Village

Space är en del av området Science Village. En innovativ plats där historia möter nutid. Runt ESS och MAX IV växer ett nytt område fram i nordöstra Lund med inriktning på materialforskning och utbildning.

Science Village

Projektfakta Space

 • Fastighet

  Space, Science Village

 • Lokalarea (LOA)

  ca. 6 300 kvm

 • Miljöklass

  Miljöbyggnad Silver eller Guld

 • Prel. byggstart

  2021

 • Arkitekt

  FOJAB och Frøslee AB