Hoppa till innehåll
Träbyggnad med en glasfasad runt om, Innovationshuset Space i Lund.

Space - en ikonisk byggnad

Mellan forskningsanläggningarna Max IV och ESS på Brunnshög i nordöstra Lund växer stadsdelen Science Village fram. Precis vid spårvägshållplatsen, vid områdets grönskande torg och mötesplats bygger vi områdets ikonbyggnad Space.
Bild på Maria Ivarsson

Maria Ivarsson

Regionchef Lund
046-590 62 19 / Gör intresseanmälan
Om Space Planritning Kontakt Om Space Planritning Kontakt

Innovationshus med kontor och labbverksamhet

Endast 15 minuter från Lund C, precis vid spårvägshållplatsen, planerar vi för Science Villages spektakulära ikonbyggnad med skandinavisk design. Med sin placering vid det livliga och gröna Rydbergs torg blir Space områdets naturliga mittpunkt och mötesplats.

Space blir ett innovationshus med kontor och labbverksamhet. Här kommer några av världens mest innovativa företag och individer att samlas för att utveckla framtidens hållbara lösningar. Space passar er som vill bli en del av denna innovativa och inspirerande miljö. Här sker möten mellan olika forskningsdicipliner och Space blir en självklar mötesplats för forskare i området.

Lediga lokaler i Space

Space - kontorslokaler i världsklass
Space - kontorslokaler i världsklass

Partikelgatan 7

+5

Space - kontorslokaler i världsklass

Fantastiska trappor i fastigheten Space
Inne i fastigheten Space
Inne i fastigheten Space

Restaurang och café med uteservering där områdets medarbetare, gästande forskare och besökare träffas. Planlösningarna är öppna, så verksamheterna kan flyta samman på bottenplan. Space blir en naturlig förlängning av torget och utemiljön där livet utanför smälter ihop med livet innanför. Tillsammans med torget blir Space områdets främsta mötesplats. Entréerna från spårvägen och från parkeringshuset bjuder både medarbetare, besökare och allmänheten varmt välkomna! Hit kommer de som vill besöka restaurangen, de som är nyfikna på husets verksamheter och de som passerar igenom Space på sin väg genom Science Village.

Fastigheten space fasad och möllan som står utanför
Hållbart konstverk i lobbyn i fastigheten Space

WELL-certifiering i Space

Space är certifierad enligt WELL, en hälsocertifiering som fokuserar på välmående.

Läs mer

Ett skifte till mer växtbaserad kost är avgörande för att skapa ett livsmedelssystem inom planetens gränser, och havre har stor outnyttjad potential och kan bli en viktig del av lösningen. När vi nu storsatsar på mer forskning om denna gröda är Lund och Science Village en naturlig plats för oss. Vi hoppas kunna locka ännu mer global spetskompetens till området.

Sofia Ehlde, global innovationschef för Oatly
Sofia Ehlde, global innovationschef för Oatly
Oatlys forskningscenter i Space
Space, exteriör fantastisk himmel
Takterrassen på Space
Space, exteriör

Projektfakta Space

 • Fastighet

  Kunskapen 1, Science Village

 • Lokalarea (LOA)

  ca. 6 300 kvm

 • Miljöklass

  Certifieras enligt WELL, Miljöbyggnad Guld och NollCo2

 • Byggstart

  2022

 • Inflyttning

  Enligt överenskommelse

 • Arkitekt

  FOJAB och Frøslee AB

Visionsbild av terassen på Space med olika sittytor och grönska.
Visionsbild av kontorsmiljöer inne i fastigheten Space.
Bild på entrén i Space

Science Village är ett naturligt komplement till Ideon Science Park. Vi har en stor efterfrågan från företag som vill flytta in och nyttja innovationskraften och talangerna i området. Därför är det naturligt att titta på områden tätt intill, som Science Village, där vi har mark och byggrätter och där det finns ett högt innovationsfokus.

Maria Ivarsson, Regionchef på Wihlborgs i Lund
Maria Ivarsson, Regionchef på Wihlborgs i Lund
Maria berättar mer om våra planer här
Science Village är ett naturligt komplement till Ideon Science Park.

Science Village - Lunds nya stadsdel

Science Village ligger mellan forskningsanläggningarna MAX IV och ESS och binds genom det så kallade Kunskapsstråket ihop med andra kunskapsintensiva verksamheter som Lunds universitet, Skånes universitetssjukhus, LTH och Ideon Science Park. Kunskapsstråkets fysiska länk är den nyligen etablerade spårvägen som går från Lund C, genom Ideon Science Park och vidare ut till Science Village. Här planeras faciliteter för forskningsintensiva innovationsbolag från hela världen, och en större etablering av Lunds universitet.

Spektra - Wihlborgs andra kontorshus i Science Village området i Lund.

Spektra - vårt andra kontorshus i Science Village

I Science Village planerar vi dessutom för vårt andra projekt i området - Spektra. Med närhet till både MAX IV och ESS står innovation, forskning och utveckling i centrum. Spektra blir ett aktivt hus för möten, där inomhusmiljö och utomhusmiljö vävs samman av härlig grönska mellan huskropparna. En gemensamma takterrass och flera balkonger inbjuder till utomhusarbete och frisk luft under arbetsdagen.

Fler projekt i Lund

Spektra
Spektra

Spektra

Projekt i Lund

Posthornet
Posthornet

Posthornet

Projekt i Lund

Zenit
Zenit

Zenit

Projekt i Lund

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Lund

Vi är måna om att Lund utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktigt för oss.

Marknadsledande i regionen

Lund, Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.