Hoppa till innehåll

Läget var avgörande när Trivector flyttade kontoret

Hur viktigt är läget när man ska flytta kontoret? Det enkla svaret är att läget alltid har betydelse, men att det i vissa fall kan vara anledning nog att flytta. För Trivector var tillgängligheten en drivande orsak till att man flyttade kontoret till ett av Lunds mest centrala lägen.


Att leva som man lär

Trivector är inriktade på trafiklösningar, trafikinformationssystem och verksamhetsutveckling. Ända sedan starten 1987 hade man verkat utifrån lokaler på Åldermansgatan, men för ett par år sedan började man fundera på att uppgradera läget. Christer Ljungberg är VD och koncernchef:

-        Eftersom vi arbetar med trafikplanering kände vi att vi ville leva som vi lär. Att vi ville minska friktionen kring pendling och resande för både våra medarbetare och för våra besökande kunder. Vi har också en hållbarhetsprofil som vi hela tiden arbetar för att stärka. När så Wihlborgs presenterade sina planer för Posthornet såg vi en möjlighet att få ett mer centralt och tillgängligt kontor som skulle passa vår verksamhet.

Stationsnära läge för minskat bilåkande

Som ett konsultföretag reser många av Trivectors medarbetare i tjänsten. Kundbesök, utredningar och projektplanering kräver en hel del fysisk närvaro. Resepolicyn föreskriver tåg där så är möjligt, och då var ett stationsnära läge förstahandsvalet. Detta skulle dessutom underlätta jobbpendlingen för medarbetarna.

-        Många av våra medarbetare uttryckte att de gärna skulle ställa bilen till förmån för tåget, om vi flyttade till ett stationsnära läge. Bitarna föll på plats och 2018 flyttade vi in i vårt nya kontor. Tack vare läget behöver vi numera endast 7 parkeringsplatser till våra cirka 40 medarbetare. De flesta tar sig till jobbet med kollektivtrafik eller cykel, och detta är ju en miljövinst om något. Att sedan hela fastigheten är miljöcertifierad ser vi som en bonus, säger Christer Ljungberg.

Läget stärker varumärket

Bättre kommunikation och tillgänglighet, minskad klimatpåverkan och högre medarbetarnöjdhet är några av de vinster Trivector upplever med kontorsflytten. Och även kundrelationerna har gynnats.

-        Vi får ofta höra att kunderna uppskattar enkelheten i att besöka oss, vilket såklart är bra för affärerna. Och med stan alldeles utanför dörren erbjuds en hög servicenivå, med en uppsjö hotell, restauranger och butiker att välja på. Vårt varumärke, sett ur både kund- och medarbetarperspektiv, har stärkts av vårt praktiska läge här i centrala Lund, avslutar Christer Ljungberg.

Trivectors nya lokaler i Posthornet stod klara 2018 och ligger på det expansiva Sockerbruksområdet i Lund, alldeles intill Lunds centralstation. Här har vi de senaste åren gjort rum för mer arbetsglädje, både med kontorshuset Posthornet, Sockerbiten som stod klart 2019 och Raffinaderiet som just nu förvandlas från det 100 år gamla sockerraffinaderiet till toppmoderna kontorslokaler. Det nya kvarteret är i direktkontakt med stationen och centrum via den nya cykel- och gångbron över spåren.

Liknande artiklar

Attrahera rätt medarbetare - välj rätt placering

Attrahera rätt medarbetare - välj rätt placering

Utvecklas med det flexibla kontoret

Utvecklas med det flexibla kontoret

Framtidens arbetsplats får oss att må bra

Framtidens arbetsplats får oss att må bra

Vill du veta mer om möjligheterna att flytta till Sockerbruksområdet?

I kvarteret Posthornet på Sockerbruksområdet, på västra sidan om Lunds centralstation, sker just nu en omvandling. Här gör vi rum för mer arbetsglädje. Letar ditt företag kontorslokaler i centrala Lund så berättar vi gärna mer om era möjligheter.

Bild på Louise Ahnelöv

Louise Ahnelöv

Fastighetschef
046-590 62 91
Skicka e-post
Bild på Henrik Strelert

Henrik Strelert

Förvaltare
046-590 62 88
Skicka e-post