Hoppa till innehåll

Kunder med stora drömmar får Sigma Connectivity att utvecklas konstant

Sigma Connectivity är efter tio år på marknaden världsledande vad gäller uppdragsprojekt inom utveckling av uppkopplade produkter. Företaget närmar sig en miljard i omsättning och har kontor i flera länder. Den unika kompetensen och det välutrustade laboratoriet i Lund är företagets starkaste kort när trenden inom uppkopplade produkter växer sig allt större.

Björn Lundqvist är VD för Sigma Connectivity, som har lokaler på Ideon Science park i fastigheten Node och i år har firat sitt tioårsjubileum. Ett firande som skedde tillsammans med kunder och samarbetspartners från hela världen. Företaget som vuxit till miljardstorlek och nu har närmare 700 anställda har verksamhet på flera platser i Sverige, Polen, UK och USA, men hjärtat och huvudkontoret är fortsatt i Lund.

Sigma Connectivity bildades i augusti 2013 i då företaget tog över 179 anställda från Sony Mobile som avvecklade mobiltelefoniutvecklingen.

– Ett strategiskt viktigt beslut var att även ta över Ericssons utvecklingslaboratorium i Lund. Det gav oss en unik möjlighet att fortsätta utveckla produkter som kan koppla upp sig, men åt företag på den öppna marknaden.

Sigma Connectivity har suttit i sina lokaler på Ideon Science Park i Lund sedan starten 2013.

Laboratoriet i Lund – en katalysator för framgång

Laboratoriet i Lund är en styrka för Sigma Connectivity. Det är få labb i hela världen som har så många mätinstrument samlade på en plats, vilket ger snabb utvecklingssupport och korta ledtider. Den höga kompetensen som finns på Ideonområdet kring inbyggd mjukvara och uppkoppling, som idag används inom alla delar av samhället, är också en unik fördel, menar Björn.

– Vi kan genom dessa två fördelar erbjuda olika lösningar på de utmaningar kunden har. Dels kan vi vidareutveckla den teknik kunden har idag, vilket vi gör som konsulter i kundens lokaler. I nästa steg kan vi ta med utmaningar med existerande teknik till vårt labb, nyttja vår kompetens här och visa på alternativa lösningar. Då kan vi fortsätta vidareutvecklingen hos oss. I slutänden är det den bäst designade, fungerande lösningen som ofta når marknaden.

Det är få labb i hela världen som har så många mätinstrument samlade på en plats som Sigma Connectivitys Lundalaboratorium, vilket ger snabb utvecklingssupport och korta ledtider.

Strömstrålelektronik – framåtblickande innovation

Kärnan i Sigma Connectivitys teknik är strömstrålelektronik som de gör strömsnålt. Trenden att mer eller mindre allt blir uppkopplat och att det ska överföras data från ett ställe till ett annat, understödjer affären på ett bra sätt. Nyckeln framåt blir att fortsätta vara relevanta, att investera i ny teknik och kompetens. Det kommer hela tiden nyare teknik och det är viktigt att vi ligger längre fram än våra kunder.

– Men jag vill tillägga att vi även lär oss mycket genom våra kunder, genom deras högt ställda krav. Kunder med stora drömmar är bra, de tvingar oss att vara på tå och bli bättre hela tiden.

För Sigma Connectivity är det viktigt att ligga i framkant vad gäller att investera i ny teknik och kompetens.

Samarbeten från Silicon Valley till Lunds Tekniska Högskola

Sigma Connectivitys kunder återfinns i hela världen, men framför allt Silicon Valley är en stor marknad. Därför har de sedan länge kontor i Palo Alto och San Diego. Trots sin internationella karaktär trivs Sigma Connectivity bra med basen i Lund. Företaget har suttit i samma lokaler sedan starten 2013.

– Vi har en stark koppling till Lunds Tekniska Högskola och forskningen, och har även samarbetsprojekt med Malmö Universitet. Här på Ideon-området finns den unika kompetensen vi behöver, som dessutom byggs på varje år av flera andra utvecklingsföretag som etablerat sig i samma område. Man ska inte underskatta det starka nätverk som sprungit härifrån och som vi kan nyttja varje dag. Och naturligtvis - här finns och vidareutvecklas vårt unika laboratorium.


Relaterade artiklar

Wihlborgs satsar på energiinnovation i Lund
Wihlborgs satsar på energiinnovation i Lund

Wihlborgs satsar på energiinnovation i Lund

I november påbörjar Wihlborgs utbyggnaden av ett likströmsnät mellan den egna byggnaden Alfa 3-6 (Studentkåren 2) på Ideon och Blekingska nationens studentboende. Projektet genomförs i samarbete med IT-entreprenören Jonas Birgersson och syftar till att skapa ett öppet, oberoende system för energidistribution och på sikt avlastning av nuvarande elnät och lägre elpriser.
Flexibla ytor och innovativ miljö för Element Logic i Node
Flexibla ytor och innovativ miljö för Element Logic i Node

Kundstories

Flexibla ytor och innovativ miljö för Element Logic i Node

Element Logic är ett av de senaste tillskotten på Ideon Science Park i Lund. I början av juli flyttade teknik- och intralogistikföretaget in i vår fastighet Node.

– Vi trivs hur bra som helst i de nya lokalerna. Det är extra tacksamt att det finns potential att växa ännu mer, säger Thomas Karlsson, vd för Element Logic Sverige.

Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund
Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund

För att uppmuntra fler att resa hållbart till jobbet har Wihlborgs satt in ett helt batteri av mobilitetsfrämjande insatser för hyresgästerna på Mobilvägen i Lund. Idag invigs 32 nya laddplatser för elbilar i området.

Våra senaste artiklar

Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum
Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum

Hållbar fastighetsutveckling

Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum

Ständigt föremål för nya idéer och alltid hand i hand med stadens utveckling. En närmare titt på Börshuset i Malmö, som nu renoveras för fullt, ger mängder av ledtrådar om husets funktion genom tiderna och om hamnens, stadens och samhällets historia.
Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie
Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie

Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie

Ett ungt företag, men med mångårig erfarenhet och kompetens, som vill dubblera verksamheten varje år. Högst upp i nybyggda kontorshuset Kvartetten i Hyllie har Sciber hittat hem.