Kvartetten, Malmö

I fantastiska Hyllie som sjuder av liv och utveckling skapar vi nu rum för ännu mer arbetsglädje med vårt nya kontorshus Kvartetten - bara ett stenkast från stationen. Ett socialt och omtänksamt hus som sätter medarbetarnas välbefinnande i fokus.

Det sociala kontorshuset i Hyllie - en naturlig mötesplats

När du går in genom entrén hamnar du direkt i ljusgården som är husets hjärta. En naturlig mötesplats för alla som rör sig i huset, en plats med mycket ljus tack vare ett fantastiskt glastak som skapar en känsla av rymd och frihet. Här finns en lobby med reception och en restaurang med uteservering.

16 000 kvm flexibla våningsplan

Kvartettens utformning och storlek, totalt 16 000 kvadratmeter, gör att vi skapar rum för stora lokalytor och flexibla våningsplan med utblickar åt alla håll. Här får du full flexibilitet i lokalstorlek och kan nästan få vilken form som helst på lokalen. Varför inte skapa ditt kontor på ett våningsplan, som är upp till 2 500 kvm och går igenom alla fyra huskroppar? Eller passar det er bättre med flera våningsplan i samma huskropp med egna trappor emellan? Valet är ditt! Oavsett vilka ytor du väljer får du ett behagligt norrljus på köpet. Huset kommer givetvis certifieras som Miljöbyggnad Guld och ha stort fokus på miljö och välbefinnande.

Fokus på välbefinnande

I söderläge kommer en stor takterrass med fantastisk utsikt breda ut sig. Här blir det utomhusarbetsplatser och en öppen del med solskydd och mycket grönska. Ett ställe som inbjuder till både jobb och avkoppling. Förutom den gemensamma takterrassen skapar vi balkonger på den södra sidan av huset för att utnyttja solen till fullo. I bottenplan finns en sportdepå för dig som cykelpendlar till jobbet, där du lämnar din cykel under dagen, givetvis med dusch och omklädningsrum. Här kommer vi även ha frakttjänsten Instabox, dit du kan få dina paket levererade för att underlätta vardagspusslet. I Kvartetten ska medarbetarna må bra. Därför fokuserar vi extra mycket på områden såsom ljus, ljud och luft. Dessutom kommer grönska och naturmaterial få en framträdande roll i huset och vi skapar områden för motion och gemenskap. Allt för att du och dina kollegor ska må bra, trivas och prestera bättre.

Ett spännande kontorshus med flera fasader

Kvartetten blir ett spännande hus med flera fasader, alla med olika identiteter och utseenden som har anknytning till det lokala och Öresundsregionen. De olika fasaderna, materialen, färgerna och uttrycken för tankarna mot lapptäcken och åkrar, den skånska myllan, grönskan i parkernas stad Malmö likväl som det för tankarna mot Höganäskeramik och kalkbrottet i Limhamn.

Läs mer om Kvartetten här.

Kvartetten södervy från parken

Projektfakta

Fastighet: Pulpeten 5
Lokalarea (LOA): ca 16 000 kvm
Miljöklass: Miljöbyggnad Guld

Byggstart: sommaren 2020
Inflyttning: sommaren 2022

Arkitekt: Krook & Tjäder

Bild på Mikael Elofsson
Mikael Elofsson
Projektledare
Malmö
Bild på Magnus Prochéus
Magnus Prochéus
Regionchef Malmö
Malmö