Hoppa till innehåll

Mindpark höjer upplevelsen i Wihlborgs nya kontorshus Kvartetten

Kundstories

Den välkända coworking-aktören Mindpark expanderar sitt samarbete med Wihlborgs. I början av 2023 flyttar Mindpark in i Wihlborgs nya kontorshus Kvartetten i Hyllie med målsättningen att bidra till en positiv och rörlig arbetsmiljö. – Vi ser otroligt mycket fram emot att bidra till en trivsam arbetsplats och samtidigt vara med och utveckla Hyllie, säger Emelie Andersson, Site Manager för Mindpark

Mer än 800 kvadratmeter av coworking-ytor och mötesrum

Om lite mindre än ett år kommer Mindpark att ansluta till Wihlborgs nya kontorshus Kvartetten. Med över 800 kvadratmeter av coworking-ytor och mötesrum förväntas Mindpark att medverka till en positiv och dynamisk arbetsplats för både hyresgäster och utomstående personer. Mindpark har sedan tidigare coworking-ytor i Helsingborg, Lund och centrala Malmö, där de också hyr in sig hos Wihlborgs. Kvartetten i Hyllie blir därmed bolagets fjärde kontor och ett välkommet tillskott.
– Eftersom vi har samarbetat med Wihlborgs tidigare vet vi hur professionella och smidiga de är att ha att göra med. Därför känns expansionen till Kvartetten på ett sätt väldigt naturlig, säger Emelie Andersson och fortsätter:

– På Mindpark jobbar vi med värdeskapande i alla delar av vår verksamhet – från coworking och konferens till event, bistro och som en mötesplats. Nu ser vi en stor möjlighet i att skapa värde för alla involverade i det nya kontorshuset i Hyllie.

Visionsbilder för bottenplan i Kvartetten där Mindpark bl.a. kommer ansvara för receptionen och bokning av konferenslokaler samt erbjuda kaffe och enklare förtäring

Växande efterfrågan på smarta kontorslösningar

De senaste åren har efterfrågan på smarta kontorslösningar vuxit markant. Mindpark är ledande inom området i södra Sverige, deras koncept går ut på att erbjuda en professionell mötesplats för olika företag och privatpersoner som hyr in sig. Tanken är att erbjuda möjligheten att nätverka och utbyta både kompetens och erfarenheter tillsammans med de övriga hyresgästerna. Mindpark kommer att ansvara för receptionen och bokning av konferenslokalerna samt erbjuda kaffe och lättare förtäring. Förberedelserna inför öppningen av Kvartetten efter årsskiftet är nu i full gång. Utöver Mindpark kommer populära SPILL att öppna en systerrestaurang i Kvartetten. Restaurangens koncept går ut på att tillvarata råvaror som annars hade slängts, ett initiativ som går i linje med miljötänket för kontorshuset Kvartetten.

– Det här projektet är väldigt spännande och känns väldigt i tiden med stort fokus på hållbarhet och att minska klimatpåverkan. Vi ser extra mycket fram emot när pandemin lugnat ned sig och vi kan hålla i fysiska träffar som AW, yoga och lunchträffar - allt för att bidra till en positiv upplevelse för besökarna, avslutar Emelie Andersson.

Emelie Andersson, Site Manager för Mindpark i Hyllie.


Relaterade artiklar

Hållbar mat när SPILL öppnar restaurang i Kvartetten
Hållbar mat när SPILL öppnar restaurang i Kvartetten

Hållbar fastighetsutveckling

Hållbar mat när SPILL öppnar restaurang i Kvartetten

Under våren 2023 kommer populära SPILL att öppna sin andra restaurang i kontorshuset Kvartetten som är beläget i Hyllie, Malmö. Restaurangen fokuserar på hållbarhet och erbjuder klimatvänliga rätter baserade på råvaror som annars hade slängts. Verksamheten är särskilt passande i Kvartetten som blivit trefaldigt certifierade för sitt arbete med att minska byggnadens negativa klimatpåverkan.

I dynamiska Hyllie växer verksamheterna tillsammans med stadsdelen
I dynamiska Hyllie växer verksamheterna tillsammans med stadsdelen

Stad & region

I dynamiska Hyllie växer verksamheterna tillsammans med stadsdelen

Från ett ensamt vattentorn till att idag kännetecknas av prisbelönad arkitektur, brett utbud av upplevelser och gröna miljöer. Hyllie är, med sitt fantastiska läge i regionen, ett av Malmös mest expansiva utvecklingsområden. Här satsar Wihlborgs på att företag och människor ska växa. Kerstin Berglund, tullåklagare på Tullverket, berättar mer om myndighetens vardag i den dynamiska stadsdelen.

Våra senaste artiklar

Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg
Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg

Kundstories

Skånehjärtat tog Hetch till Oceanhamnen i Helsingborg

David Nilsson Sträng på Hetch i Helsingborg har tidigare bland annat drivit tech-bolag med verksamhet i sex länder, på tre kontinenter. Även om basen för verksamheten låg i Helsingborg blev det många års pendlande till kunder framför allt i Stockholm. Med ett starkt skånehjärta kände David till slut att det var dags att skapa någonting med fokus på hemmaplanen – i Öresundsregionen.
Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid
Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid

Stad & region

Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid

Ideon Science Park grundades 1983 som Sveriges första science park och kom att bana väg för en ny innovationsexplosion. Idag är Ideon en av Sveriges främsta science parks, och Sverige rankas som nummer 2 i Världen när det gäller innovation. Det vi gör nu och framåt blir avgörande för Skånes och Sveriges framtid, menar Lotta Wessfeldt, Vd på Ideon sedan 2021.