Techhubben HETCH gör nybyggda Prisma till ett färgsprakande community

I Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen reser sig vårt innovativa kontorshus Prisma, där de första hyresgästerna nu flyttat in. Hyresgästerna kommer från en rad olika branscher, allt från IT-företag, konsultfirmor och advokater. Tillsammans bildar de en spännande blandning av företag. Med techhubben HETCH på bottenplan skapas dessutom en naturlig samlingspunkt som får huset att sjuda av liv.

Coworking som öppnar upp för samarbeten

Vi på Wihlborgs är stolta över att nu äntligen ha slagit upp dörrarna till Prisma för våra hyresgäster. Huset drivs i samarbete med HETCH, Helsingborg tech house, som bland annat driver coworking där entreprenörer och innovatörer med olika bakgrunder arbetar sida vid sida och kan utbyta kunskaper och bilda nätverk.

– Det känns helt magiskt att äntligen ha flyttat in i Prisma. Huset är verkligen fantastiskt och erbjuder mycket plats för nätverkande. Det ska bli väldigt spännande att se relationer växa och få hjälpa olika företag att knyta kontakter inom näringslivet, säger Kajza Ekblad Ashrafzadeh, Community Manager på HETCH.

- Den inbjudande åhörartrappan i Prisma är perfekt för seminarier, säger Kajza Ekblad Ashrafzadeh, Community Manager på HETCH.

Seminarier och föreläsningar för alla gäster

För att skapa ännu fler möjligheter för möten kommer HETCH varje vecka att erbjuda spännande workshops, föreläsningar och seminarier, med fokus på en rad olika teman. Här kan både hyresgäster och coworking-aktörer fördjupa sig inom olika ämnen – eller lära sig något helt nytt! Föreläsningarna hålls av Prismas egna hyresgäster eller externt inbjudna talare och blir en unik möjlighet för företagen i huset att träffa personer från andra företag och knyta nya kontakter.

HETCH håller i bokningen av mötesrum

Med en inbjudande reception och välkomstservice för gäster och besökare sätter HETCH guldkant på tillvaron i Prisma. Förutom tillgång till accelerator, flexibla arbetsplatser, affärsrådgivare och investerare erbjuder HETCH också mer praktiska tjänster. Till exempel finns det möjlighet att boka mötesrum eller låna en cykel för den som behöver. Dessutom kommer HETCH att ha ett nära samarbete med restaurangen i huset, vilket skapar ett hus fyllt av liv och rörelse som gynnar hela Oceanhamnen.

Prismas lånecyklar till hyresgästerna är en av många fördelar i huset.

För samman studenter med företag

Ett steg i vår önskan om att Prisma ska bli ett community är att även öppna möjligheterna för studenter att få en fot in i näringslivet. Med sitt nätverk som grund kan HETCH hjälpa studenter att hitta en plats hos en av våra hyresgäster för att lära sig av branschen och tillföra nya idéer som driver utveckling framåt.

Prisma genomsyras av framtidstro

Tillsammans med HETCH ser vi en spännande resa framför oss. En rad etablerade företag har redan skrivit hyresavtal, så som KPMG, EY, Assistansbolaget, Atkins och advokatbyrån WSA. Vi ser verkligen fram emot de utbyten och samarbeten som kommer att växa fram här i huset. Den stora blandningen av allt ifrån startups, till snabbt växande bolag och stora företag tror vi kommer att återspegla den viljan och visionen som genomsyrar hela huset. Här i Prisma skapas ett ekosystem för ökad tillväxt och innovation.