Hoppa till innehåll

Växande Safeture tar plats i Sockerbiten i Lunds centrum

Kundstories

Safeture grundades på Ideon i Lund 2009 och har sedan dess vuxit snabbt. Företaget har utvecklat en digital plattform som gör det möjligt för globala kunder att hantera sin personals säkerhet ur olika aspekter vilket är mer aktuellt än någonsin. Efter sommaren flyttar Safeture till nya lokaler i Sockerbiten, nära Lunds centralstation.


Safeture, tidigare GWS, Global Warning System, grundades efter erfarenheten från en global SARS-epidemi som startade 2003, tsunamin i Indiska oceanen 2004 och terrorattacken i Mumbai 2008. Med dessa händelser som bakgrund utvecklade man en plattform som hjälper företag att skydda sina anställda var de än befinner sig i världen. Via plattformen kan företag exempelvis ta del av resespårning där man ser var de anställda befinner sig, flyguppdateringar, globala realtidsvarningar, e-learning, landsinformation och medicinsk information. Safeture är sedan 2014 börsnoterade på Nasdaq First North.

Verktyg för att få igång affärer och resande

Under rådande pandemi har Safeture också lanserat ett nytt gratisverktyg kallat openupforbusiness.com i syfte att hjälpa världen att få igång affärer och resande igen. Det interaktiva verktyget hjälper användarna att i realtid se vilka Covid-19-begränsningar som gäller för specifika länder och därmed kunna planera sin nästa affärs- eller familjeresa. Sajten uppdateras kontinuerligt av Safetures analysteam.

Redan innan pandemin hade Safeture bestämt sig för att flytta från Ideon till större lokaler i centrala Lund.

- Safeture har valt att fortsätta växa tillsammans med Wihlborgs. Efter att ha haft olika lokaler på Ideon flyttar vi nu till Sockerbiten i Lunds centrum. Lokalerna är mer än dubbelt så stora och ligger dessutom i direkt anslutning till Lunds centralstation, vilket är en viktig faktor för fortsatt rekrytering. Ett helt nybyggt kontor ger dessutom oss större möjlighet att påverka lokalens utformning så att det passar våra behov och där vi kan skapa en miljö som våra medarbetare trivs i, säger Magnus Hultman, vd på Safeture.

- Vi är förstås glada att kunna fortsätta vår relation med Safeture. Genom att vi har fastigheter i många olika områden och lokaler i olika storlekar kan vi göra det möjligt för våra kunder att växa hos oss. Ibland inom samma område, och ibland i ett annat som i fallet med Safeture där våra nybyggda lokaler i Sockerbiten matchade deras behov, säger Louise Ahnelöv, fastighetschef på Wihlborgs.

I Sockerbiten (Raffinaderiet 5) blir Safeture grannar med kommunala parkeringsbolaget LKP och konsultbolaget Tyréns.


Relaterade artiklar

Nu planerar vi för framtidens kontor vid Ideontorget
Nu planerar vi för framtidens kontor vid Ideontorget

Stad & region

Nu planerar vi för framtidens kontor vid Ideontorget

Med mindre än ett år kvar tills nya spårvägen mellan Lund central och ESS står klar börjar planerna för området runt hållplatsen Ideontorget ta form. Med byggrätter på båda sidor om spåren har Wihlborgs en unik möjlighet att vara med och utveckla den närliggande miljön. Innovation, smart teknik och brett serviceutbud är några av sakerna som kommer känneteckna kontoren som planeras vid Ideontorget.
Lunds parkeringsbolag flyttar in i Sockerbiten
Lunds parkeringsbolag flyttar in i Sockerbiten

Stad & region

Lunds parkeringsbolag flyttar in i Sockerbiten

Den 1 november 2019 flyttar LKP hela sitt huvudkontor och kundmottagning från nuvarande lokaler vid Kattesund till Sockerbiten.

Våra senaste artiklar

Flexibla ytor och innovativ miljö för Element Logic i Node
Flexibla ytor och innovativ miljö för Element Logic i Node

Kundstories

Flexibla ytor och innovativ miljö för Element Logic i Node

Element Logic är ett av de senaste tillskotten på Ideon Science Park i Lund. I början av juli flyttade teknik- och intralogistikföretaget in i vår fastighet Node.

– Vi trivs hur bra som helst i de nya lokalerna. Det är extra tacksamt att det finns potential att växa ännu mer, säger Thomas Karlsson, vd för Element Logic Sverige.

Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund
Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund

För att uppmuntra fler att resa hållbart till jobbet har Wihlborgs satt in ett helt batteri av mobilitetsfrämjande insatser för hyresgästerna på Mobilvägen i Lund. Idag invigs 32 nya laddplatser för elbilar i området.