Hoppa till innehåll

Ett unikt techhus växer fram på första parkett i Helsingborg

Voilà Prisma! Det har väl knappast undgått någon att vi just nu bygger en av Sveriges finaste kontorsfastigheter på ett svårslaget läge - mitt i nya Oceanhamnen i Helsingborg. Med Hetch i centrum kommer det skapas en spännande blandning av både startups och etablerade bolag i huset.

Ett hus skapat för att attrahera och inspirera

Prisma blir ett alldeles unikt kontorshus med 11 000 m² kontor på första parkett, precis vid havet med milsvid utsikt över Öresund, ritat av Erik Guidice Architects med kontor i Paris, Malmö och Stockholm. Här kommer ingenting vara som förut. Och det är det som är hela idén. Prisma blir kontorshuset som är motsatsen till lagom – ett hus skapat för att attrahera och inspirera människorna som rör sig i huset. En blivande stadsikon i Helsingborg, lika överraskande på insidan som på utsidan med sitt sofistikerade formspråk och sitt enorma ljusinsläpp. Helt enkelt en unik byggnad med eget liv och massor av innovation.

Techhubben Hetch blir navet i Prisma

Utan överdrift kan man säga att Helsingborgsföretaget Hetch har fått en flygande start. Hetch är techhubben som gör det möjligt för startups, snabbväxande techbolag och större etablerade företag att få stöd och möjlighet att bli ännu bättre på utveckling och innovation. Hetch startade i somras och sitter just nu i tillfälliga lokaler på Järnvägsgatan i centrala Helsingborg. Vid årsskiftet 2020/2021 flyttar de in i på 1 900 m² i Prisma, med option på ytterligare 1 800 m², och blir navet i huset.

-  Vår vision är att Prisma ska bli ett techhus där Hetch blir ett nav som också ger mervärden till andra företag i huset. Men Hetch är mycket mer än så – det är en viktig satsning för staden Helsingborg och utvecklingen av näringslivet här. Genom att Hetch också kommer att driva välkomstservice och en meeting point får vi dessutom en levande bottenvåning i huset, vilket blir till glädje för alla som arbetar och bor i Oceanhamnen, säger Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs i Helsingborg.

Visioner om att bli den ledande techstaden

Helsingborg siktar på att bli den ledande techstaden i Sverige och har som målsättning att bli en av Europas mest innovativa städer 2022. Hetch bidrar till att visionen ska bli verklighet. Entreprenören David Nilsson Sträng, grundare och vd till Hetch, är målmedveten och ser att Hetch kan bidra till stadens ambitioner:

-  Visionen är helt klart att Hetch ska bidra till att göra Helsingborg till den ledande techstaden i landet. Det kräver hårt arbete och vi har en resa framför oss, men Helsingborg har ett bra utgångsläge med många både stora och små techbolag, så gör vi bara sätt saker framöver så är vi inte långt därifrån.


Relaterade artiklar

Nu planerar vi för framtidens kontor vid Ideontorget
Nu planerar vi för framtidens kontor vid Ideontorget

Stad & region

Nu planerar vi för framtidens kontor vid Ideontorget

Med mindre än ett år kvar tills nya spårvägen mellan Lund central och ESS står klar börjar planerna för området runt hållplatsen Ideontorget ta form. Med byggrätter på båda sidor om spåren har Wihlborgs en unik möjlighet att vara med och utveckla den närliggande miljön. Innovation, smart teknik och brett serviceutbud är några av sakerna som kommer känneteckna kontoren som planeras vid Ideontorget.
Arbetet med Helsingborg C går som på räls
Arbetet med Helsingborg C går som på räls

Stad & region

Arbetet med Helsingborg C går som på räls

Att skapa ett nytt resecentrum och renovera en aktiv stationsmiljö är ett riktigt långkok. När vi nu gör om Helsingborg C till ett modernare resecentrum med fler kontor och en ny matdestination, är vi måna om att vårt arbete har så lite inverkan som möjligt på de 40 000 resenärer och besökare som dagligen passerar stationen.
Helsingborg utsedd till årets Purple Flag-stad 2018
Helsingborg utsedd till årets Purple Flag-stad 2018

Stad & region

Helsingborg utsedd till årets Purple Flag-stad 2018

​Utmärkelsen Purple Flag har tagits fram av Svenska stadskärnor för att synliggöra städer som på ett framgångsrikt sätt arbetar med att förbättra och utveckla upplevelsen av säkerhet, tillgänglighet, utbud och utemiljöer inom ett särskilt område i staden.

Våra senaste artiklar

Ny framsida i centrala Lund
Ny framsida i centrala Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Ny framsida i centrala Lund

Den södra delen av fastigheten Armaturen i centrala Lund görs nu om till en modern arbetsplats för SaaS - bolaget Voyado. Utanför skapas en inbjudande entré med växtlighet och på insidan får moderna installationer samsas med Armaturfabrikens äldre detaljer. Hållbarhet, långsiktig förvaltning och samarbete är ledorden för projektet som väntas vara klart till hösten 2024.
Ny anläggning banar väg för Caldics tillväxt i Norden
Ny anläggning banar väg för Caldics tillväxt i Norden

Stad & region

Ny anläggning banar väg för Caldics tillväxt i Norden

I dag togs det första spadtaget till en 10 000 kvadratmeter stor anläggning som blir bas för livsmedelsföretaget Caldic Ingredients Nordic. ”Med den här satsningen förväntar vi oss att kunna växa med minst 15 procent varje år”, säger Gustav Larsson, Managing Director.