Hoppa till innehåll

Arbetet med Helsingborg C går som på räls

Stad & region

Att skapa ett nytt resecentrum och renovera en aktiv stationsmiljö är ett riktigt långkok. När vi nu gör om Helsingborg C till ett modernare resecentrum med fler kontor och en ny matdestination, är vi måna om att vårt arbete har så lite inverkan som möjligt på de 40 000 resenärer och besökare som dagligen passerar stationen.

En modern och trygg stationsmiljö

Stationsdelen kommer genomgå en omfattande ombyggnad för att skapa en attraktiv och trygg miljö. Här ska det vara trevligt att vistas i väntan på tåg, buss eller färja. Ljusa ytor med moderna, varma material ska skapa trivsel och en välkomnande atmosfär. Genom omvandlingen vill vi dessutom skapa en tryggare och mer säker miljö att vistas i. Med fler ordningsvakter och utökad kameraövervakning kommer det ges extra trygghet dygnet runt.

Vad är på gång på Helsingborg C just nu?

Arbetet med att ta Helsingborg C till en ny nivå inleddes i början av året. Vi startade med att skapa en ny och ljusare entré från p-däck och det arbetet kommer fortlöpa under sommaren och till hösten öppnas entrén till p-däck igen. Därefter kommer arbetet koncentreras till fasaden och entrén mot Kungstorget. Vi kommer samtidigt byta ut och förnya rulltrappor.

Det blir en del provisoriska flöden och entréer och arbetena kommer att ske i olika steg för att minska påverkan för resenärer och besökare så mycket som möjligt. På markplan har vi öppnat en ny tillfällig huvudentré från Järnvägsgatan som leder rakt in i resecentrumet och på övre plan har vi öppnat en entré direkt in till restaurangerna. Det finns även en tillfällig entré för de resenärer som ska resa med tåg eller färja.

Hela projektet beräknas vara färdigställt i slutet av 2020.

Här kan du läsa mer om projektet och anmäla dig som prenumerant på ett särskilt nyhetsbrev som håller dig uppdaterad om vad som händer i projektet. 


Våra senaste artiklar

Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen
Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen

Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen

En Öresundsmetro i drift år 2040 kan kännas avlägsen men kräver planering här och nu från både svensk och dansk sida – med näringslivet som potentiellt draglok. Det var en av slutsatserna när Wihlborgs anordnade seminarium om den tunnelbaneförbindelse som skulle kunna halvera restiden mellan Malmö och Köpenhamn.
Delaktighet hemligheten bakom en bra kontorsflytt
Delaktighet hemligheten bakom en bra kontorsflytt

Kundstories

Delaktighet hemligheten bakom en bra kontorsflytt

Som konsulter för några av landets största kedjor som Max Hamburgare, Circle K och Bilprovningen är PSK Syd experter på att göra livet lättare och mer effektivt för sina kunder. Och när de själva skulle flytta kontoret till nya lokaler i Wihlborgs regi engagerade sig både ägare och anställda i renovering, inredning och flyttpussel – vilket resulterat i ett mer än uppskattat kontorslyft.