Hoppa till innehåll

Arbetet med Helsingborg C går som på räls

Stad & region

Att skapa ett nytt resecentrum och renovera en aktiv stationsmiljö är ett riktigt långkok. När vi nu gör om Helsingborg C till ett modernare resecentrum med fler kontor och en ny matdestination, är vi måna om att vårt arbete har så lite inverkan som möjligt på de 40 000 resenärer och besökare som dagligen passerar stationen.

En modern och trygg stationsmiljö

Stationsdelen kommer genomgå en omfattande ombyggnad för att skapa en attraktiv och trygg miljö. Här ska det vara trevligt att vistas i väntan på tåg, buss eller färja. Ljusa ytor med moderna, varma material ska skapa trivsel och en välkomnande atmosfär. Genom omvandlingen vill vi dessutom skapa en tryggare och mer säker miljö att vistas i. Med fler ordningsvakter och utökad kameraövervakning kommer det ges extra trygghet dygnet runt.

Vad är på gång på Helsingborg C just nu?

Arbetet med att ta Helsingborg C till en ny nivå inleddes i början av året. Vi startade med att skapa en ny och ljusare entré från p-däck och det arbetet kommer fortlöpa under sommaren och till hösten öppnas entrén till p-däck igen. Därefter kommer arbetet koncentreras till fasaden och entrén mot Kungstorget. Vi kommer samtidigt byta ut och förnya rulltrappor.

Det blir en del provisoriska flöden och entréer och arbetena kommer att ske i olika steg för att minska påverkan för resenärer och besökare så mycket som möjligt. På markplan har vi öppnat en ny tillfällig huvudentré från Järnvägsgatan som leder rakt in i resecentrumet och på övre plan har vi öppnat en entré direkt in till restaurangerna. Det finns även en tillfällig entré för de resenärer som ska resa med tåg eller färja.

Hela projektet beräknas vara färdigställt i slutet av 2020.

Här kan du läsa mer om projektet och anmäla dig som prenumerant på ett särskilt nyhetsbrev som håller dig uppdaterad om vad som händer i projektet. 


Våra senaste artiklar

Ett blivande landmärke där hyresgästerna ska må bra
Ett blivande landmärke där hyresgästerna ska må bra

Hållbar fastighetsutveckling

Ett blivande landmärke där hyresgästerna ska må bra

Snart tas första spadtaget i bygget av Vista, ett kontorshus som kommer sträcka sig högt över det skånska landskapet och ge en ny siluett till Hyllie. Här kommer Wihlborgs kunna erbjuda större företag hela våningsplan med unika vyer och med hållbarhet och trivsel i fokus.
Academic Solutions: ”Platsen du jobbar på ska spegla företaget”
Academic Solutions: ”Platsen du jobbar på ska spegla företaget”

Kundstories

Academic Solutions: ”Platsen du jobbar på ska spegla företaget”

Hur en kontorslokal ser ut och var den ligger spelar stor roll för både trivsel och verksamheten, oavsett om du har ett större eller mindre företag. Konsult- och rekryteringsföretaget Academic Solutions i Lund har gjort en tillväxtresa som snart kommer att avspeglas i valet av kontorslokal. Anna Tunberg, CEO och grundare, berättar om den förestående flytten från kontorshotell till egna lokaler.