Wihlborgsklassikern - motion med flera goda syften

Wihlborgs sponsrar och genomför varje år flera motions- och friskvårdsaktiviteter där personalen också deltar. Aktiviteterna, som genomförs under samlingsnamnet Wihlborgsklassikern, har flera syften.

Wihlborgsklassikern - för goda ändamål

- Vi vill förstås motivera medarbetarna till kontinuerlig motion. Men flera av loppen genomförs dessutom till förmån för forskning och på så sätt bidrar vi också till ett gott ändamål. Vi märker ett extra stort engagemang bland våra anställda i just dessa lopp, säger Anna Nambord, HR-chef på Wihlborgs.

Årets första aktivitet var Spin of Hope i Malmö, som genomfördes den 2 april då tjugo Wihlborgsmedarbetare bidrog med vardera en timme på spinningcykeln till förmån för Barncancerfonden.

Senare under året deltar personalen ibland annat blodomloppet i Malmö, Springtime i Helsingborg, Rosa hoppet i Lund, det egna Wihlborgssimmet och några lopp i Köpenhamn.

Utöver Wihlborgsklassikern erbjuds medarbetarna regelbundna hälsokontroller och ett friskvårdsbidrag. Det målinriktade arbetet har inneburit att Wihlborgs har en låg sjukfrånvaro, endast 1,31 procent.

2016-04-05