Hoppa till innehåll

Engagemang för region och samhälle

Vi har ett starkt engagemang för Öresundsregionen, för människorna som lever här och för företagen som utvecklas och ger jobb. Ett engagemang som sträcker sig genom affärslivets utveckling, våra hyresgästers vardag, våra städers tillväxt och till hela regionens framtid. Vårt ansvar är att bidra till utvecklingen av Öresundsregionen.

Regions- och stadsutveckling Sponsring Mötesplatser Regions- och stadsutveckling Sponsring Mötesplatser

Där människor mår bra och får möjlighet att växa, där växer företag. I vår värld möter vi ständigt bevis på att det är genom att skapa rätt förutsättningar för människor som vi bygger en hållbar framtid. Det är därför vi på Wihlborgs jobbar långsiktigt med våra fastigheter och hyresgäster, men också därför vi engagerar oss i det som händer i vår omgivning och i vårt samhälle.

Ulrika Hallengren, VD på Wihlborgs
Ulrika Hallengren, VD på Wihlborgs

Fokus på regionens fortsatta utveckling

Eftersom vi har hela vår verksamhet här är det avgörande för oss att regionen fortsätter att utvecklas på ett positivt sätt. Vi bidrar förstås till utveckling och arbetstillfällen genom vår kärnaffär – att utveckla och förvalta fastigheter. Men vi engagerar oss också i utvecklingen på andra sätt. Vi arbetar aktivt för ny infrastruktur och vi samarbetar med näringsliv, kommuner och regionen.

Vi sponsrar också initiativ som främjar arbete, utbildning och inkludering. Vårt mål är att en majoritet av våra sponsringsaktiviteter ska ha en tydlig samhällsinriktning. Mer än 50 procent av vår sponsring  ska gå till lokala organisationer som i sin verksamhet, eller i ett avgränsat projekt, bedriver aktiviteter som bidrar till ungdomars lärande, att få fler i arbete eller till ökad jämlikhet och motverkande av diskriminering.

En bra start i livet

Inspiration till utbildning, ge möjlighet till en bra fritid.

Mod att utvecklas

Göra det enkelt att bli entreprenör, låta goda ideer bli till verklighet. Skapa möjligheter till fler spännande jobb i regionen.

Tillväxtmöjligheter

Erbjuda kunskap, lösningar och inspiration för hållbar tillväxt, både för individ, stad och företag i Öresundsregionen

Om regionen och städerna mår bra, mår vi bra. Vi satsar på det vi tror ger nytta för många, inte det som genererar omedelbar vinst. Vi brinner för att koppla samman företag och städer och ge dem möjlighet att växa och förverkliga sina ambitioner. Och när staden och regionen växer, växer också behovet av nya lokaler, vår kompetens och vårt engagemang.

Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen

En Öresundsmetro i drift år 2040 kan kännas avlägsen men kräver planering här och nu från både svens...

Läs mer om Öresundsmetron
Tre personer skrattar och pratar framför en kaffevagn.
Fyra händer med fusktatueringar: Malmö, Lund, HBG, CPH.
En man och en kvinna sitter och pratar med varsin kopp kaffe i handen.

Wihlborgs kontaktyta

Ett forum för utvecklande möten och nätverkande. Välkommen du med!

Våra kontaktytor

Mötesplats Båstad

Med vårt engagemang i Båstad hoppas vi kunna inspirera partners och kontakter till att också vara en...

Inspiration och nätverkande

Vår medverkan i H22

H22 i Helsingborg var en inspirerande satsning och det är naturligt för oss att vara med som samarbetspartner och bidra till att utveckla morgondagens lösningar för en ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

Mer om samarbetet för att utveckla Helsingborg

Techship inspirerar unga i Helsingborg att drömma

Vi vill vara med och skapa ett hållbart samhälle. En viktig del i det arbetet är att uppmuntra ungdomar till att våga satsa på sina drömmar. Tillsammansmed Helsingborgshem och techhubben HETCH har vi startat Techship - ett initiativ med målet att motivera och inspirera ungdomar att starta eget företag eller plugga vidare.

Så här fungerar Techship

Vårt engagemang i Öresundsregionen

Tomt kontorshus blev hem för ukrainska flyktingar
Tomt kontorshus blev hem för ukrainska flyktingar

Samhällsengagemang

Tomt kontorshus blev hem för ukrainska flyktingar

När Ballerups kommun behövde bostäder till ukrainska flyktingar upplät Wihlborgs en av sina kontorsfastigheter som stod tom i väntan på ett utvecklingsprojekt. De tidigare kontorsrummen gjordes om till 92 bostäder med plats för 250 flyktingar.
Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid
Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid

Samhällsengagemang

Ideon Science Park verkar för Skånes och Sveriges framtid

Ideon Science Park grundades 1983 som Sveriges första science park och kom att bana väg för en ny innovationsexplosion. Idag är Ideon en av Sveriges främsta science parks, och Sverige rankas som nummer 2 i Världen när det gäller innovation. Det vi gör nu och framåt blir avgörande för Skånes och Sveriges framtid, menar Lotta Wessfeldt, Vd på Ideon sedan 2021.
Skapa förutsättningar för tillväxt i Öresundsregionen
Skapa förutsättningar för tillväxt i Öresundsregionen

Samhällsengagemang

Skapa förutsättningar för tillväxt i Öresundsregionen

Sedan 2017 är Andreas Ivarsson projekt- och utvecklingschef på Wihlborgs. Han menar att det är få saker som är så spännande som att få vara med och utveckla framtidens städer, inte minst för att det påverkar arbetslivet för så många och där­med hela regionens utveckling. Allt hänger ihop. Genom delaktighet, engagemang, öppenhet och driv skapar Wihlborgs rätt förutsättningar för alla olika kunder.

Kontakt

Har du frågor om vårt engagemang i Öresundsregionen? Då är du välkommen att kontakta någon av oss.

Bild på Hans Andersson

Hans Andersson

Affärsutvecklare
040-690 57 75
Skicka e-post
Bild på Elsa Hagdahl

Elsa Hagdahl

Hållbarhetschef
040-661 97 07
Skicka e-post