Hoppa till innehåll

Engagemang för region och samhälle

Vi har ett starkt engagemang för Öresundsregionen, för människorna som lever här och för företagen som utvecklas och ger jobb. Ett engagemang som sträcker sig genom affärslivets utveckling, våra hyresgästers vardag, våra städers tillväxt och till hela regionens framtid. Vårt ansvar är att bidra till utvecklingen av Öresundsregionen.

Regions- och stadsutveckling Sponsring Mötesplatser Regions- och stadsutveckling Sponsring Mötesplatser

Där människor mår bra och får möjlighet att växa, där växer företag. I vår värld möter vi ständigt bevis på att det är genom att skapa rätt förutsättningar för människor som vi bygger en hållbar framtid. Det är därför vi på Wihlborgs jobbar långsiktigt med våra fastigheter och hyresgäster, men också därför vi engagerar oss i det som händer i vår omgivning och i vårt samhälle.

Ulrika Hallengren, VD på Wihlborgs
Ulrika Hallengren, VD på Wihlborgs

Fokus på regionens fortsatta utveckling

Eftersom vi har hela vår verksamhet här är det avgörande för oss att regionen fortsätter att utvecklas på ett positivt sätt. Vi bidrar förstås till utveckling och arbetstillfällen genom vår kärnaffär – att utveckla och förvalta fastigheter. Men vi engagerar oss också i utvecklingen på andra sätt. Vi arbetar aktivt för ny infrastruktur och vi samarbetar med näringsliv, kommuner och regionen.

Vi sponsrar också initiativ som främjar arbete, utbildning och inkludering. Vårt mål är att en majoritet av våra sponsringsaktiviteter ska ha en tydlig samhällsinriktning. Mer än 50 procent av vår sponsring  ska gå till lokala organisationer som i sin verksamhet, eller i ett avgränsat projekt, bedriver aktiviteter som bidrar till ungdomars lärande, att få fler i arbete eller till ökad jämlikhet och motverkande av diskriminering.

En bra start i livet

Inspiration till utbildning, ge möjlighet till en bra fritid.

Mod att utvecklas

Göra det enkelt att bli entreprenör, låta goda ideer bli till verklighet. Skapa möjligheter till fler spännande jobb i regionen.

Tillväxtmöjligheter

Erbjuda kunskap, lösningar och inspiration för hållbar tillväxt, både för individ, stad och företag i Öresundsregionen

Om regionen och städerna mår bra, mår vi bra. Vi satsar på det vi tror ger nytta för många, inte det som genererar omedelbar vinst. Vi brinner för att koppla samman företag och städer och ge dem möjlighet att växa och förverkliga sina ambitioner. Och när staden och regionen växer, växer också behovet av nya lokaler, vår kompetens och vårt engagemang.

Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen

En Öresundsmetro i drift år 2040 kan kännas avlägsen men kräver planering här och nu från både svens...

Läs mer om Öresundsmetron
Tre personer skrattar och pratar framför en kaffevagn.
Fyra händer med fusktatueringar: Malmö, Lund, HBG, CPH.
En man och en kvinna sitter och pratar med varsin kopp kaffe i handen.

Wihlborgs kontaktyta

Ett forum för utvecklande möten och nätverkande. Välkommen du med!

Våra kontaktytor

Mötesplats Båstad

Med vårt engagemang i Båstad hoppas vi kunna inspirera partners och kontakter till att också vara en...

Inspiration och nätverkande

Vår medverkan i H22

H22 i Helsingborg var en inspirerande satsning och det är naturligt för oss att vara med som samarbetspartner och bidra till att utveckla morgondagens lösningar för en ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

Mer om samarbetet för att utveckla Helsingborg

Techship inspirerar unga i Helsingborg att drömma

Vi vill vara med och skapa ett hållbart samhälle. En viktig del i det arbetet är att uppmuntra ungdomar till att våga satsa på sina drömmar. Tillsammansmed Helsingborgshem och techhubben HETCH har vi startat Techship - ett initiativ med målet att motivera och inspirera ungdomar att starta eget företag eller plugga vidare.

Så här fungerar Techship

Vårt engagemang i Öresundsregionen

Svensk fika öppnar dörrar för nyanlända
Svensk fika öppnar dörrar för nyanlända

Samhällsengagemang

Svensk fika öppnar dörrar för nyanlända

För södra Sveriges största basketförening är socialt hållbarhetsarbete ett viktigt inslag i verksamheten. Sedan starten 2016 har många av Lunds flyktingar kunnat förlita sig på IK Eos insatser för integration och social etablering. Bland annat förmedlade och möjliggjorda via ett språkcafé, en aktiv mötesplats som delvis drivs i nära samarbete med Wihlborgs.
En Öresundsmetro skapar fördelar som sträcker sig utanför Öresundsregionen
En Öresundsmetro skapar fördelar som sträcker sig utanför Öresundsregionen

Samhällsengagemang

En Öresundsmetro skapar fördelar som sträcker sig utanför Öresundsregionen

Enligt Leif Gjesing Hansen, projektledare på stadskontoret och ansvarig för Öresundsmetroprojektet på Malmösidan sedan drygt två år tillbaka, finns det nu ett fönster för att ta ett av de viktigaste besluten för Öresundsregionens framtid. Linjen är en förutsättning för en framtida metroförbindelse mellan Malmö och Köpenhamn.
Innovationskluster viktiga för utvecklingen av städerna
Innovationskluster viktiga för utvecklingen av städerna

Samhällsengagemang

Innovationskluster viktiga för utvecklingen av städerna

Fastighetsbolaget Wihlborgs, med verksamhet i Öresundsregionen, investerar både tid och resurser för att stärka innovationsnoderna i Malmö, Lund och Helsingborg. Det är en tydlig del i företagets strategi; Bildas det nya start-ups genom forskning och innovation, och dessa växer till scale-ups eller medelstora företag, skapas nya spännande jobb för både denna och nästa generation.

Kontakt

Har du frågor om vårt engagemang i Öresundsregionen? Då är du välkommen att kontakta någon av oss.

Bild på Hans Andersson

Hans Andersson

Affärsutvecklare
040-690 57 75
Skicka e-post
Bild på Elsa Hagdahl

Elsa Hagdahl

Hållbarhetschef
040-661 97 07
Skicka e-post