Pulpeten 5, Malmö

I fantastiska Hyllie som sjuder av liv och utveckling skapar vi nu rum för ännu mer arbetsglädje med vårt nya kontorshus ett stenkast från stationen. Husets fyra spännande fasader knyter an till Öresundsregionen där varje del skapar ett eget uttryck och för tankarna till det lokala i olika delar av regionen.

Ett spännande kontorshus med flera fasader och identiteter

Nyligen har vi gjort rum för mer arbetsglädje i Hyllie med fastigheterna Origo och Dungen, som för övrigt belönats med Malmö stadsbyggnadspris 2019. På Pulpeten 5 bygger vi vårt tredje kontorshus i Hyllie. Utseendemässigt skapar vi ett spännande hus med flera fasader, alla med olika identiteter och utseenden som har anknytning till det lokala och Öresundsregionen. De olika fasaderna, materialen, färgerna och uttrycken för tankarna mot lapptäcken och åkrar, den skånska myllan, grönskan i parkernas stad Malmö likväl som det för tankarna mot Höganäskeramik och kalkbrottet i Limhamn.

16 000 kvm flexibla våningsplan

Husets utformning och storlek, totalt 16 000 kvadratmeter, gör att vi skapar rum för stora lokalytor och flexibla våningsplan med utblickar åt alla håll. Vi vill skapa känslan av att vara i en egen liten stad när du befinner dig i huset. Detta blir möjligheternas kontor där du har full flexibilitet i lokalstorlek och kan få nästan vilken form som helst på lokalen. Varför inte skapa ditt kontor på ett våningsplan, som är upp till 2 500 kvm och går igenom alla fyra huskroppar? Eller passar det er bättre med flera våningsplan i samma huskropp med egna trappor emellan? Valet är ditt! Oavsett vilka ytor du väljer får du ett behagligt norrljus på köpet. Huset kommer givetvis certifieras som Miljöbyggnad Guld och ha stort fous på miljö och välbefinnande.

Det sociala kontorshuset i Hyllie - en naturlig mötesplats

När du går in genom entrén hamnar du direkt i ljusgården som är husets hjärta. En naturlig mötesplats för alla som rör sig i huset, en plats med mycket ljus tack vare ett fantastiskt glastak som skapar en känsla av rymd och frihet. Här finns en lobby med reception och ett antal gemensamma mötesrum som du kan hyra när du vill byta miljö eller när era egna mötesrum inte räcker till. Helt enkelt en social yta för alla typer av möten. I bottenplan gör vi även plats för en restaurang med uteservering.

Takterrass, balkonger och sportdepå

På den södra delen av huset kommer en stor takterrass med fantastisk utsikt breda ut sig. Här blir det utomhusarbetsplatser och en öppen del med solskydd och mycket grönska. Ett ställe där man gärna spenderar en stund av dagen. Förutom takterrass skapar vi balkonger på den södra sidan av huset för att utnyttja solen till fullo. I bottenplan finns en sportdepå för dig som cykelpendlar till jobbet, där du lämnar din cykel under dagen, givetvis med dusch och omklädningsrum. Här kommer vi även ha frakttjänsten Instabox, ett snabbt, anpassat och smidigt sätt för dig att få dina paket levererade och underlätta vardagspusslet.

Välkommen till Hyllie!

Södervyn

Projektfakta

Fastighet: Pulpeten 5
Lokalarea (LOA): ca 16 000 kvm
Miljöklass: Miljöbyggnad Guld

Byggstart: sommaren 2020
Inflyttning: sommaren 2022

Arkitekt: Krook & Tjäder

Bild på Mikael Elofsson
Mikael Elofsson
Projektledare
Malmö
Bild på Magnus Prochéus
Magnus Prochéus
Regionchef Malmö
Malmö