Ikonisk Kockumsskrapa fylls av nya idéer

13 jun 2018


Öresundsregionen sprudlar av innovation och möjligheter. Wihlborgs nytillträdda vd Ulrika Hallengren vill möta kundernas nya behov och aktivt vara med och skapa ännu bättre förutsättningar för utveckling av regionen. Nu flyttar Wihlborgs också hela huvudkontoret till ikoniska Gängtappen i Dockan i Malmö.

Ett anpassningsbart och dynamiskt erbjudande

– Regionens framgångar bygger på det unika, mångfacetterade företagandet inom olika verksamheter och affärsområden som växer fram i Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn. Med en sådan varierad kundstock behöver vi ha ett dynamiskt erbjudande som är anpassningsbart utifrån deras olika behov. Tack vare flytten till Gängtappen får även vi mer plats och rum för mer möten så att vi har möjlighet bjuda hem både kunder och branschkollegor till oss, säger Ulrika Hallengren.

– Malmö och hela Öresundsregionen fortsätter den förändring som började redan på 90-talet. Industri ersätts av tjänsteföretag, förväntningarna på hög service ökar, stadsdelar utvecklas och byggs ut, nya kommer till. Och där företagen finns och verkar, där finns vi, säger Ulrika Hallengren, ny vd på Wihlborgs sedan årsstämman i april.

Vi ska vara med och göra det fantastiska ännu bättre

Som den största kommersiella fastighetsägaren i Nordens största affärsregion är Wihlborgs mitt i ett spännande skede.

– Den här regionen har så mycket att ge. Vi ska vara med och göra det fantastiska ännu bättre. Det finns en allmän uppfattning om att fastighetsbranschen är lite trög och traditionell. Men det är inte hela bilden. För samtidigt som vi är stabila – husen står där de står – finns en oerhörd nyfikenhet och kreativitet, säger Ulrika Hallengren.

Ikoniska Gängtappen byggdes av Kockums 1958 och var under många årtionden varvskoncernens huvudkontor. Men de senaste åren har Sveriges första skyskrapa totalrenoverats invändigt och fått tillbaka sitt ursprungliga utseende. Nu flyttar nya typer av hyresgäster in.

En samlingspunkt för alla i Dockanområdet

Länsförsäkringar Skåne flyttade in 2016. 2017 kom kommunikationsbyrån FEW. De senaste åren har den digitala byrån Bombay Works och IT-konsultbolaget Additude med flera flyttat till Gängtappen. I höst intar klustret Media Evolution City två våningar i huset liksom techbolaget Hypergene och flera andra företag.

– Den här sammansättningen av hyresgäster kommer att påverka huset och innehållet här, men också skapa en ny och spännande dynamik i Dockan. Och vi ser extra mycket fram emot att få levandegöra platsen framför Gängtappen med en franskinspirerad park så att den verkligen blir en samlingspunkt för alla i området, här blir rum för alla.

Läs mer på rumförmer.se