Hoppa till innehåll

Polisutbildningen snart redo för Dockan

Stad & region

Efter sommaren kommer Dockan fyllas av ännu mera liv när det första gänget nyfikna och förväntansfulla polisstudenter som började polisutbildningen i januari i år intar Malmö universitets nya lokaler i fastigheten Kranen 2 på Östra Varvsgatan.

Till hösten intar 150 polisstudenter Dockan

Äntligen har Malmö blivit med polisutbildning! Och inte var som helst. Malmö universitet har förlagt polisutbildningen i den pulserande stadsdelen Dockan. Just nu pågår en omfattande ombyggnad av fastigheten Kranen 2 på Östra Varvsgatan 11 så att universitetet ska kunna flytta dit till hösten. Den största delen av utbildningen kommer ta plats i de nya lokalerna på 10 700 kvm där man kommer ha allt från skjutbanor, till uppbyggda polisstationer och garage för polisfordon. Men man är även i full gång att bygga övningsmiljöer med funktionella rum som grepphallar där de blivande poliserna kan träna grepp och situationer med varandra, förhörsrum och celler.

Redan till hösten detta året kommer de 150 polisstudenter, som började sin utbildning i år, inta lokalerna och bli den första kullen ut på polisutbildningen i Malmö. Inom tre år förväntas man fylla lokalerna med 600 studenter.

- Vi ser fram emot att välkomna polisutbildningen till Dockan. Att vi får en blandning av arbetsplatser, utbildning och bostäder är positivt för utvecklingen av området, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Hållbart tänk i alla steg

Hållbarhet är viktigt för oss och vi gör dagligen både små och stora insatser inom området. När det gäller Kranen 2 har vi kunnat ta tillvara smågatstenen som tidigare legat utanför Gängtappen bara ett hundratal meter längre bort i Dockan, där vi nu bygger en fransk park. Smågatstenen ska läggas utanför polisutbildningens nya entré på byggnadens östra sida. Vi kommer även ta vara på en hel del köksutrustningen som tidigare använts i Kranen 2 och återanvända den i Gängtappens nya restaurang där Spill kommer husera efter sommaren.

Dockan – ett expansivt område

Fastigheten Kranen 2 är belägen i Västra Hamnens mest expansiva område, Dockan. Det som tidigare varit en industriell värld är nu en öppen och modern miljö, en levande stadsdel med lunchrestauranger, caféer och affärer. Här finns allt man behöver med goda kommunikationer och närhet till centralstationen och Malmö centrum. 


Våra senaste artiklar

Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen
Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen

Näringslivet viktig spelare för Öresundsintegrationen

En Öresundsmetro i drift år 2040 kan kännas avlägsen men kräver planering här och nu från både svensk och dansk sida – med näringslivet som potentiellt draglok. Det var en av slutsatserna när Wihlborgs anordnade seminarium om den tunnelbaneförbindelse som skulle kunna halvera restiden mellan Malmö och Köpenhamn.
Delaktighet hemligheten bakom en bra kontorsflytt
Delaktighet hemligheten bakom en bra kontorsflytt

Kundstories

Delaktighet hemligheten bakom en bra kontorsflytt

Som konsulter för några av landets största kedjor som Max Hamburgare, Circle K och Bilprovningen är PSK Syd experter på att göra livet lättare och mer effektivt för sina kunder. Och när de själva skulle flytta kontoret till nya lokaler i Wihlborgs regi engagerade sig både ägare och anställda i renovering, inredning och flyttpussel – vilket resulterat i ett mer än uppskattat kontorslyft.