Hoppa till innehåll

Polisutbildningen snart redo för Dockan

Efter sommaren kommer Dockan fyllas av ännu mera liv när det första gänget nyfikna och förväntansfulla polisstudenter som började polisutbildningen i januari i år intar Malmö universitets nya lokaler i fastigheten Kranen 2 på Östra Varvsgatan.

Till hösten intar 150 polisstudenter Dockan

Äntligen har Malmö blivit med polisutbildning! Och inte var som helst. Malmö universitet har förlagt polisutbildningen i den pulserande stadsdelen Dockan. Just nu pågår en omfattande ombyggnad av fastigheten Kranen 2 på Östra Varvsgatan 11 så att universitetet ska kunna flytta dit till hösten. Den största delen av utbildningen kommer ta plats i de nya lokalerna på 10 700 kvm där man kommer ha allt från skjutbanor, till uppbyggda polisstationer och garage för polisfordon. Men man är även i full gång att bygga övningsmiljöer med funktionella rum som grepphallar där de blivande poliserna kan träna grepp och situationer med varandra, förhörsrum och celler.

Redan till hösten detta året kommer de 150 polisstudenter, som började sin utbildning i år, inta lokalerna och bli den första kullen ut på polisutbildningen i Malmö. Inom tre år förväntas man fylla lokalerna med 600 studenter.

- Vi ser fram emot att välkomna polisutbildningen till Dockan. Att vi får en blandning av arbetsplatser, utbildning och bostäder är positivt för utvecklingen av området, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Hållbart tänk i alla steg

Hållbarhet är viktigt för oss och vi gör dagligen både små och stora insatser inom området. När det gäller Kranen 2 har vi kunnat ta tillvara smågatstenen som tidigare legat utanför Gängtappen bara ett hundratal meter längre bort i Dockan, där vi nu bygger en fransk park. Smågatstenen ska läggas utanför polisutbildningens nya entré på byggnadens östra sida. Vi kommer även ta vara på en hel del köksutrustningen som tidigare använts i Kranen 2 och återanvända den i Gängtappens nya restaurang där Spill kommer husera efter sommaren.

Dockan – ett expansivt område

Fastigheten Kranen 2 är belägen i Västra Hamnens mest expansiva område, Dockan. Det som tidigare varit en industriell värld är nu en öppen och modern miljö, en levande stadsdel med lunchrestauranger, caféer och affärer. Här finns allt man behöver med goda kommunikationer och närhet till centralstationen och Malmö centrum. 


Våra senaste artiklar

På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger
På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger

Inspirerande kunder

På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger

I kontorshuset Sankt Jörgen 21 har advokatbyrån Foyen skapat ett elegant kontor som inte bara gör plats för växande talanger utan också för medarbetarnas sociala engagemang. Genom ett särskilt initiativ som syftar till att inspirera ungdomar till högre studier, hoppas Foyen dra till sig ny, framtida arbetskraft till branschen och även Öresundsregionen i stort
Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund
Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

I hjärtat av Lund döljer sig historiens vingslag bakom Raffinaderiets tegelbeklädda fasad. Husets resa från en sockerfabrik på 1800-talet till en modern arbetsplats på 2000-talet, kantas av flera spännande inslag som vittnar om Lunds industrihistoria genom decennierna.