Hoppa till innehåll

Succé för Spill i Dockan – växer och flyttar in i Gängtappen

I somras öppnade Restaurang Spill i Dockan med ett hållbart koncept där de serverar dagens lunch lagad på råvaror som närmar sig bäst-före-datum och som utvalda leverantörer inte lyckats sälja. Mat som ändå skulle kastats bort i onödan om inte Spill köpt den. Satsningen har blivit mycket lyckad och dagens lokal med plats för 16 gäster blev snabbt för liten. Men Spill stannar i Dockan - Wihlborgs har nu tecknat avtal med restaurangen som efter sommaren flyttar in i Gängtappen.


Ännu mera hållbarhetstänk när Spill flyttar in i Gängtappen

I bottenplan i anrika Gängtappen, Kockums tidigare huvudkontor, kommer Restaurang Spill att husera tillsammans med Media Evolution och servera både frukost, lunch och fika.

Restaurang Spill drivs av Erik Andersson och Ellinor Lindblom, båda med en bakgrund från Michelinkrogen Daniel Berlin Krog på Österlen. I princip alla ingredienser som används i luncherna är råvaror som annars skulle ha slängts, bortsett från viss smaksättning. När Spill flyttar in i Gängtappen utökas hållbarhetstänket till att även omfatta köksutrustningen.

- När vi nu bygger om till Spill arbetar vi primärt med att återbruka köksinventarier från andra ombyggnationer. Det är i linje med både våra och Spills hållbarhetsambitioner och det passar extra bra i en byggnad som Gängtappen. Den är i sig är ett återbruk där vi totalrenoverat en byggnad som blivit som ny, men utan en stor del av den miljöpåverkan som blir från betong och annat när man bygger från grunden, säger Peter Olsson, fastighetschef på Wihlborgs.

En rejäl utökning av erbjudandet

- Vi har fått ett otroligt fint mottagande i Dockan och det känns roligt att vi nu kan göra en rejäl utökning både när det gäller vår yta och vårt erbjudande, säger Erik Andersson på Spill.

Restaurangen i Gängtappen öppnar 1 september. Totalt är restaurangen på 500 m² med matsal, tillagningskök och ett satellitkök som ska hantera evenemang i MEC:s meeting point. På framsidan skapar Wihlborgs en helt ny utemiljö med stort trädäck och en fransk park som även den ska vara klar i september.


Relaterade artiklar

Polisutbildningen snart redo för Dockan
Polisutbildningen snart redo för Dockan

Stad & region

Polisutbildningen snart redo för Dockan

Efter sommaren kommer Dockan fyllas av ännu mera liv när det första gänget nyfikna och förväntansfulla polisstudenter som började polisutbildningen i januari i år intar Malmö universitets nya lokaler i fastigheten Kranen 2 på Östra Varvsgatan.

Våra senaste artiklar

Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum
Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum

Hållbar fastighetsutveckling

Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum

Ständigt föremål för nya idéer och alltid hand i hand med stadens utveckling. En närmare titt på Börshuset i Malmö, som nu renoveras för fullt, ger mängder av ledtrådar om husets funktion genom tiderna och om hamnens, stadens och samhällets historia.
Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie
Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie

Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie

Ett ungt företag, men med mångårig erfarenhet och kompetens, som vill dubblera verksamheten varje år. Högst upp i nybyggda kontorshuset Kvartetten i Hyllie har Sciber hittat hem.