Välkommen till möjligheternas kvarter

Det händer mycket kring våra fastigheter just nu. Som i Dockan i Malmö där ikoniska gamla Kockumsskrapan Gängtappen fylls med nya hyresgäster som Media Evolution City, Hypergene, Additude och Bombay Works.

Förutom nyrenoverade lokaler, som husets nya företag redan satt sin prägel på, får Gängtappen en ny utomhusmiljö. En franskinspirerad trädgård med soldäck och sittplatser.

Varför händer det så mycket nu? Malmö och hela Öresundsregionen är i ett spännande skede och genomgår en förändring. Gammal industri ersätts av tjänsteföretag. Stadsdelar utvecklas och byggs ut, nya kommer till. Som affärsområdena Oceanhamnen i centrala Helsingborg och Hyllie där vi bygger kontorsfastigheterna Prisma respektive Origo. I Lund vidareutvecklar vi innovativa Ideon som får ett lyft med spårvägen.

Regionen sprudlar av innovationskraft och möjligheter. Vi tror att den har ännu mer att ge. Och tänker vara med och förändra och förbättra det som redan är fantastiskt.

Därför känns det både naturligt och symboliskt att vi nu flyttar hela vårt huvudkontor till Gängtappen och hämtar inspiration i det gamla för att inleda något nytt.

Montage_garden_1.jpg
fasad2.jpg
Scooter-flytt_adress-1.jpg
Ulrika Hallengren.jpg

Så här gör vi rum för mer

Som ny vd för Wihlborgs får jag ofta frågan vad som kommer att bli annorlunda framåt. Allt och inget säger jag då. 

Allt, eftersom världen förändras i ett allt snabbare tempo, och med det våra kunders behov. 

Inget, eftersom vi sedan starten har byggt vår verksamhet på att utvecklas i takt med förändringarna omkring oss.  

Öresundsregionen har idag 4 miljoner invånare. Regionens expansion och framgång bygger på den geografiska närheten mellan dessa människor och det unika företagandet som växer fram här. Vi ser denna framgång i Helsingborg, Lund, Malmö och Köpenhamn. Där företagen finns, där finns vi. Nära och med fokus på hyresgästernas, stadens och regionens behov.

Samtidigt finns här mer att göra i framtiden. Det finns plats för fler hyresgäster, mer utveckling och ännu fler innovativa och expansiva lösningar.

Tillsammans med våra hyresgäster ska vi skapa ännu fler möjligheter. Möjligheter som alla ryms inom vårt nya motto: Rum för mer.

Ulrika Hallengren, vd


Pins_Mojligheter_ny.png

Mer möjligheter för hyresgästen

Fler attraktiva lägen. Fler kontorslösningar. Fler tillväxtmöjligheter. Som det största fastighetsbolaget i Öresundsregionen kan vi möta behov på ett sätt som utvecklar verksamheter på riktigt. Vi skapar förutsättningarna, men det är våra 2000 hyresgäster i superregionen Öresund som gör det möjligt. Det glömmer vi aldrig. 

Pins_Liv_klar.png

Mer liv i stad och kvarter

Vi vill skapa arbetsplatserna som blir mötesplatser. Och det börjar redan på gatan – med vacker och funktionell arkitektur i hållbara kvarter och stadsrum. Platser som skapar trivsel och bygger attraktiva varumärken. Med hyresgäster och medborgare som mår bra. För det som ger liv åt staden, ger också liv åt vår affär. Logiskt.

Pins_Kraft_klar.png

Mer kraft till Öresundsregionen

Vi finns här för Nordens största arbetsmarknad. En tillväxtregion i världsklass med fyra miljoner människor inom en timmes pendling. Och vi bygger inte bara hus. Vi är med och skapar ny infrastruktur, upplåter mark till cykelvägar och deltar i förarbeten för fler kopplingar mellan Malmö och Köpenhamn. Vi bidrar till ett starkt innovationsklimat genom satsingar på mentorskap och mångfald. Och vi driver på alltsammans under vårt eget motto: Rum för mer.