Hoppa till innehåll

Kranen 2

I Kranen 2 i Dockan har vi färdigställt etapp 2 där vi byggde om 3 700 kvm till Region Skåne som ska driva Reproduktionsmedicinskt Center (RMC) och Logopedmottagning i lokalerna. I etapp 1 byggde vi om 10 700 kvm till Malmö universitet som bedriver polisutbildning i lokalerna.
Bild på Peter Olsson

Peter Olsson

Regionchef Malmö
040-690 57 62 / Gör intresseanmälan

Området Dockan med småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. Blandningen av företag, boende och näringsliv gör Dockan till en levande stadsdel i det nya Malmö och ombyggnaden av Kranen 2 har bidragit med ännu mera liv i området.

Etapp 2 - lokaler på 3 700 kvm till Region Skåne

En del av fastigheten Kranen 2 på Östra Varvsgatan byggdes 2018 om till Malmö universitet som bedriver polisutbildning i lokalerna. I etapp 2 har vi byggt om 3 700 kvm i en annan del av fastigheten till Region Skåne. Lokalerna används till Reproduktionsmedicinskt Center (RMC) och Logopedmottagning. De båda verksamheterna har flyttat från Sjukhusområdet i Malmö till lokalerna i Dockan.

Projektfakta - etapp 2

 • Fastighet

  Kranen 2

 • Lokalarea (LOA)

  4 351 kvm

 • Byggstart

  Q3 2020

 • Inflyttning

  Q3 2021

 • Arkitekt

  Nyqvist & Morän Arkitekter AB

 • Entreprenör bygg

  Thage i Skåne AB

 • Entreprenör ventilation

  Klimatreglering AB

 • Entreprenör el

  El fast AB

Etapp 1 - lokaler till Polisutbildningen i Malmö

2018 flyttade Malmö universitet och polisutbildningen in på 10 700 kvm i vår fastighet Kranen 2 på Östra Varvsgatan. 9 000 kvm av lokalerna används till de praktiska momenten i undervisningen så som skjutbanor, övningsmiljöer och polisbilar medan de resterande 1 700 kvm används till föreläsningssalar. Det är positivt för hela regionens utveckling att ha Malmö universitet och polisutbilningen på plats i Dockan eftersom det bidrar väldigt konkret till samhällsutvecklingen och stadsbilden Dockan.

Mer om fastigheten Kranen

Projektet är avslutat, men det finns mer information om den fantastiska Kranen på vår fastighetssida! Vi äger många fastigheter i Dockan, så här finns det goda möjligheter att hitta något som passar just er.

Fastigheten Kranen

Kontakta någon av oss om du vill veta mer om projektet eller fastigheten.

Bild på Peter Olsson

Peter Olsson

Regionchef Malmö
040-690 57 62
Gör intresseanmälan
Bild på Cacke Larsson

Cacke Larsson

Projektledare
040-690 57 39
Gör intresseanmälan

Fler projekt i Malmö

Kvartetten
Kvartetten

Kvartetten

Projekt i Malmö

Nyhamnen
Nyhamnen

Nyhamnen

Projekt i Malmö

Smörkajen
Smörkajen

Smörkajen

Projekt i Malmö