Hoppa till innehåll

Lediga lokaler i Dockan, Malmö

Det är lätt att trivas i Dockan. Bland mysiga promenadstråk och lugnet vid småbåtshamnen samlas Malmös innovatörer, kreatörer och akademi. Här finns moderna kontor, goda kommunikationer och ett stort serviceutbud, samtidigt som stadens puls ligger inom nära räckhåll.

Dockan
I dockan har du möjlighet att arbeta nära havet
Dockan har kontor med havsnära läge

Upptäck det goda arbetslivet i Dockan

En kort promenad från centralstationen ligger Dockan, en stadsdel som vi verkligen tycker visar Malmös förvandling från industristad till kunskapsstad. En gång i tiden låg båtvarvet här och industriområdet har varsamt byggts om till levande kvarter som andas innovation, forskning och entreprenörskap.

I Dockan har flera marknadsledande aktörer inom IT, teknik, samhällsbyggnad och livsmedel sina kontor, exempelvis är polisutbildningen numera förlagd här. Närheten till Malmö universitet skapar också ständigt nya, oväntade synergier mellan akademi och företag. 

Vi förstår varför så många gillar Dockan. Med sitt havs- och citynära läge lockar Dockan både företag och privatpersoner. 

Här kan man njuta av den härliga stämningen vid småbåtshamnen, och samtidigt ha all tänkbar service runt hörnet. Här finns lunchrestauranger, butiker, gym, frisörsalong, apotek, kemtvätt och vårdcentral. 

Stadsbussarna stannar mitt i Dockan och på åtta minuters promenad når du Anna Lindhs plats och Malmö C. Många väljer att cykla till Dockan och det finns tillgång till hyrcyklar på flera ställen i området. Den lilla gästhamnen gör att stadsdelen är en av få som du kan ta dig till med båt, och med broarna som byggs just nu tar du dig snart till bland annat Malmö Live och Saluhallen på bara några minuter. 

Vi är den främsta fastighetsägaren i Dockan och erbjuder lediga kontorslokaler för både små och stora företag.

Mötesplatsen MEC

På Media Evolution City - MEC - möts stora och små företag, produktionsstarka aktörer samt innovativa och nyskapande sådana. Här finns möjlighet att hålla både större och mindre sammankomster i husets många konferensanläggningar och mat och tilltugg kan beställas i husets egna restaurang.

Fieldlys huvudkontor i Dockan

Att möjliggöra interaktion och trivsel för sina medarbetare är en viktig del av Fieldlys strategi. Deras renoverade huvudkontor, beläget i Dockan i Malmö, är en konkurrensfördel för dem på lång sikt.

Dockan kombinerar ett dynamiskt näringsliv med flera huvudkontor i ett havsnära city läge, vilket skapar både drivkraft och välbefinnande hos de anställda.

Ida Lejdström, fastighetschef i Dockan
Ida Lejdström, fastighetschef i Dockan
Utsikten från kontoret i Dockan
Cykeltur i Dockan.
Närhet till vattnet när man arbetar i Dockan

I Dockan har du och dina kollegor möjlighet att samlas och avnjuta en bred palett av kulinariska upplevelser, som exempelvis traditionell husmanskost, libanesisk-, italiensk- och japansk matlagning. I Dockan hittar du ett brett restaurangutbud och allt som behövs för en trevlig och avkopplande lunch tillsammans med dina arbetskamrater.

11 lediga lokaler i Dockan

Kontor i Dockan
Kontor i Dockan

Hallenborgs gata 1

+6

Kontor i Dockan

Lokal i bottenplan
Lokal i bottenplan

Hallenborgs gata 8

+2

Lokal i bottenplan

Butikslokal i Dockan
Butikslokal i Dockan

Hallenborgs gata 12

+9

Butikslokal i Dockan

Kontor i Dockan
Kontor i Dockan

Dockplatsen 1

+8

Kontor i Dockan

Möjligheternas kontor med fantastisk utsikt
Möjligheternas kontor med fantastisk utsikt

Dockplatsen 16

+14

Möjligheternas kontor med fantastisk utsikt

Fantastiskt läge vid klaffbron i Dockan
Fantastiskt läge vid klaffbron i Dockan

Isbergs gata 2

+8

Fantastiskt läge vid klaffbron i Dockan

Öresundsmetro

En Öresundsmetro i drift år 2040, med föreslagen placering i Dockan, kan kännas avlägsen men kräver planering här och nu från både svensk och dansk sida.

Mer om Öresundsmetron
I Dockan kan du njuta av härliga luncher i trevliga miljöer
I Dockan kan du luncha vid bryggan
I Dockan kan du träna på lunchen

För att göra vardagen smidig och problemfri erbjuder Dockan ett omfattande serviceutbud. Med vårdcentral, apotek och tandläkarmottagning precis runt hörnet, kan du enkelt ta hand om din hälsa och välbefinnande. För att ge dig och dina kollegor mer tid för andra viktiga ärenden finns det också bekvämligheter som affärer, frisörsalonger, gym och kemtvätt i området. På så sätt kan du smidigt hantera vardagens alla måsten och få mer tid för det som är viktigt för dig.

Mycket på gång i Dockan!

Wihlborgs egen energiinnovation i en klass för sig
Wihlborgs egen energiinnovation i en klass för sig

Hållbar fastighetsutveckling

Wihlborgs egen energiinnovation i en klass för sig

Genom Wihlborgs egen lösning för att ta vara på värme och kyla i en och samma fastighet har den totala energianvändningen i Torrdockan 6 i Dockan i Malmö minskat med 55 procent. Nu installeras den effektiva kylvärmepumpen i allt fler Wihlborgsfastigheter.

Värdeskapande kluster en viktig del av Wihlborgs strategi
Värdeskapande kluster en viktig del av Wihlborgs strategi

Hållbar fastighetsutveckling

Värdeskapande kluster en viktig del av Wihlborgs strategi

Genom att koncentrera beståndet till utvalda städer, kvarter och verksamheter vill Wihlborgs skapa unika värden och positiva synergieffekter. ”Vi blir starkare tillsammans”, menar Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs.
Kontoret fick ett ansiktslyft – djungelmötesrummet är favoriten
Kontoret fick ett ansiktslyft – djungelmötesrummet är favoriten

Kundstories

Kontoret fick ett ansiktslyft – djungelmötesrummet är favoriten

Vad får medarbetarna att komma in till kontoret när många tidvis jobbar ute hos olika kunder, och det dessutom är helt fritt att jobba hemifrån på distans? IT-bolaget Nexer har valt att renovera kontoret och göra det så trivsamt som möjligt - med mysiga, sociala ytor, trevliga, väl utrustade mötesrum och gemensamma aktiviteter.

Hitta till Dockan

I Dockan får du både vacker utsikten över sundet och ett citynära läge.

Mitt i Dockan bygger vi Naboland

Med kontor i Naboland har du nära till många trevliga grannar, badbryggorna, restaurangerna och alla caféer. Vi skapar ett omtänksamt och grönt hus där företag och människor kan växa och må bra.

Läs mer om Naboland

Letar du efter lokaler i Dockan?

Låt mig hjälpa till. Jag berättar gärna mer om vad vi kan erbjuda i denna trevliga stadsdel.

Bild på Camilla Asplund

Camilla Asplund

Uthyrare
040-690 57 37
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Malmö

Vi är måna om att Malmö utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.