Hoppa till innehåll

Lediga lokaler i Dockan, Malmö

Det är lätt att trivas i Dockan. Bland mysiga promenadstråk och guppande fritidsbåtar samlas Malmös innovatörer, kreatörer och akademi. Här finns moderna kontor, goda kommunikationer och ett stort serviceutbud, samtidigt som stadens puls ligger inom nära räckhåll.

7 lediga lokaler i Dockan

Kontor på bästa läge i Dockan
Kontor på bästa läge i Dockan

Dockplatsen 1

+5

Kontor på bästa läge i Dockan

Kontor med havsutsikt
Kontor med havsutsikt

Stora Varvsgatan 2

+5

Kontor med havsutsikt

Möjligheternas kontor med fantastisk utsikt
Möjligheternas kontor med fantastisk utsikt

Dockplatsen 16

+14

Möjligheternas kontor med fantastisk utsikt

Butik eller kontorslokal i Dockan
Butik eller kontorslokal i Dockan

Lovartsgatan

+8

Butik eller kontorslokal i Dockan

Kontorslokal på bästa läge i Dockan
Kontorslokal på bästa läge i Dockan

Dockplatsen 12

+10

Kontorslokal på bästa läge i Dockan

Kontorslokal med egen takterrass
Kontorslokal med egen takterrass

Hallenborgs gata 4

+9

Kontorslokal med egen takterrass

En levande stadsdel

En kort promenad från centralstationen ligger Dockan, en stadsdel som vi verkligen tycker visar Malmös förvandling från industristad till kunskapsstad. En gång i tiden låg båtvarvet här och industriområdet har varsamt byggts om till levande kvarter som andas innovation, forskning och entreprenörskap. I Dockan har flera marknadsledande aktörer inom IT, teknik, samhällsbyggnad och livsmedel sina kontor, exempelvis är polisutbildningen numera förlagd här. Närheten till Malmö universitet skapar också ständigt nya, oväntade synergier mellan akademi och företag.

Vi förstår varför många har blivit så förtjusta i Dockan. Både företag och privatpersoner lockas av den vackra utsikten över sundet och lugnet vid kajen. Och det havs- och citynära läget är faktiskt unikt i Malmö. Den lilla gästhamnen gör att stadsdelen är en av få som du kan ta dig till med båt. Och bara åtta minuters promenad bort finns Anna Lindhs plats, där stadsbussarna och tågen stannar. Här finns allt service som behövs – lunchrestauranger, butiker, gym, frisörsalonger, apotek och vårdcentraler. Vi är den främsta fastighetsägaren i Dockan och erbjuder lediga lokaler i form av kontor för både små och stora företag.

Tre hyresgäster berättar varför de valt Dockan

Dockan är en plats för alla i Malmö. En plats för människor att mötas. Men också en ny stadsdel och en inspirerande miljö för både medarbetare och kunder. Vi har låtit tre hyresgäster berätta om varför de valt att placera sina verksamheter i Dockan.

Dockan kombinerar ett dynamiskt näringsliv med flera huvudkontor i ett havsnära city läge, vilket skapar både drivkraft och välbefinnande hos de anställda.

Ida Lejdström, fastighetschef i Dockan
Ida Lejdström, fastighetschef i Dockan

Mitt i Dockan bygger vi Naboland

Med kontor i Naboland har du nära till många trevliga grannar, badbryggorna, restaurangerna och alla caféer. Vi skapar ett omtänksamt och grönt hus där företag och människor kan växa och må bra.

Läs mer om Naboland
Dockplatsen med torget.
Cykeltur i Dockan.
Dockplatsen med båtar i förgrunden.

Kontoret fick ett ansiktslyft

På femte våningen i Sigmahuset i Dockan sitter IT-bolaget Nexer sedan ett par år tillbaka. Nexer har valt att renovera kontoret och göra det så trivsamt som möjligt - med mysiga, sociala ytor, trevliga, väl utrustade mötesrum och gemensamma aktiviteter.

Mer om Nexer

Mötesplatsen MEC

På Media Evolution City - MEC - möts stora och små företag, produktionsstarka aktörer samt innovativa och nyskapande sådana. Här finns möjlighet att hålla både större och mindre sammankomster i husets många konferensanläggningar och mat och tilltugg kan beställas i husets egna restaurang.

Letar du efter lokaler i Dockan?

Låt mig hjälpa till. Jag berättar gärna mer om vad vi kan erbjuda i denna trevliga stadsdel.

Bild på Camilla Asplund

Camilla Asplund

Uthyrare
040-690 57 37
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Malmö

Vi är måna om att Malmö utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.