Hoppa till innehåll

Område

Lediga lokaler i Dockan, Malmö

Det är lätt att trivas i Dockan. Bland mysiga promenadstråk och guppande småbåtar samlas Malmös innovatörer, kreatörer och akademi. Här finns moderna kontor, goda kommunikationer och ett stort serviceutbud, samtidigt som stadens puls ligger inom nära räckhåll.

En levande stadsdel i det nya Malmö

En kort promenad från centralstationen ligger Dockan, en stadsdel som vi verkligen tycker visar Malmös förvandling från industristad till kunskapsstad. En gång i tiden låg båtvarvet här och industriområdet har varsamt byggts om till levande kvarter som andas innovation, forskning och entreprenörskap. I Dockan har flera marknadsledande aktörer inom IT, teknik, samhällsbyggnad och livsmedel sina kontor, och närheten till Malmö universitet skapar ständigt nya, oväntade synergier mellan akademi och företag.

Vi förstår varför många har blivit så förtjusta i Dockan. Både företag och privatpersoner lockas av den vackra utsikten över sundet och lugnet vid kajen. Och det havs- och citynära läget är faktiskt unikt i Malmö. Den lilla gästhamnen gör att stadsdelen är en av få som du kan ta dig till med båt. Och bara åtta minuters promenad bort finns Anna Lindhs plats, där stadsbussarna och tågen stannar. Vi ser att serviceutbudet ökar i takt med att området växer. Här finns allt som behövs – lunchrestauranger, butiker, gym, frisörsalonger, apotek och vårdcentraler. Wihlborgs är den främsta fastighetsägaren i Dockan och erbjuder lediga lokaler i form av kontor för både små och stora företag.

Dockan kombinerar ett dynamiskt näringsliv med flera huvudkontor i ett havsnära city läge, vilket skapar både drivkraft och välbefinnande hos de anställda.

Peter Olsson, fastighetschef i Dockan
Peter Olsson, fastighetschef i Dockan

Tre hyresgäster berättar varför de valt Dockan

Dockan är en plats för alla i Malmö. En plats för människor att mötas. Men också en ny stadsdel och en inspirerande miljö för både medarbetare och kunder. Vi har låtit tre hyresgäster berätta om varför de valt att placera sina verksamheter i Dockan.

Ett urval av våra fastigheter i Dockan

Hallenborgs gata

Hallenborgs gata

Kranen 9

Kranen 9

Ubåten 2

Ubåten 2

Kranen 8

Kranen 8

Torrdockan 6

Torrdockan 6

Kranen 2

Kranen 2

Skrovet 3

Skrovet 3

Skåneland 1

Skåneland 1

Skrovet 6

Skrovet 6

Letar du efter lokaler i Dockan?

Låt mig hjälpa till. Jag berättar gärna mer om vad vi kan erbjuda i denna trevliga stadsdel.

Bild på Camilla Asplund

Camilla Asplund

Uthyrare
040-690 57 37
Skicka e-post