Prisma, Helsingborg

I Helsingborgs nya affärsdistrikt Oceanhamnen Waterfront Business District, mitt emot Knutpunkten, bygger Wihlborgs kontorshuset Prisma. Alldeles vid kanten till Öresund skapar vi ett nytt landmärke som för tankarna till diamanter, isberg och juveler.

En ny stadsdel nära vattnet

Oceanhamnen ligger ett stenkast från Knutpunkten. Här skapas nu en ny stadsdel med bostäder, kontor, restauranger och handel nära vattnet. 

Ett promenadstråk längs kajerna blir en förlängning av stadens centrala kajpromenad samtidigt som en gång- och cykelbro mellan Oceanhamnen och Knutpunkten gör det enkelt att ta sig mellan Oceanhamnen och centrum. Här får man det bästa av två världar – alldeles på Kajkanten vid det glittrande Öresund men ändå med närhet till city med det myller av liv, restauranger och butiker som finns där.

Prisma - en unik fastighet med magnifika glaspartier

Prisma blir en unik, särpräglad fastighet om 13 000 kvm med magnifika glaspartier som reflekterar årstidernas växlingar, havets glitter och solens strålar. Här skapar vi flexibla kontorslokaler för moderna företag som vill finnas i en unik fastighet i Helsingborgs nya stadsdel. Prisma kommer att ligga vid torget som skapas vid slutet av den nya bron.

Byggstart för ”Prisma” planeras till tredje kvartalet 2018 och de första hyresgästerna väntas kunna flytta in år 2020.

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på vad Prisma skulle kunna betyda för ditt företag?
Kontakta Jan-Erik Johansson för att veta mer.

Läs mer om Prisma

Projektfakta

Fastighet: Kv. Ursula
Lokalarea (LOA): Ca 13 000 kvm
Miljöklass: Miljöbyggnad Guld (prel)

Byggstart: Q3 2018
Inflyttning: 2020
Hyresgäster: Vakant

Arkitekt: EGA
Entreprenör:  Ej utsedd

Bild på Jan-Erik Johansson
Jan-Erik Johansson Fastighetschef Wihlborgs Helsingborg 042-490 46 27