Hoppa till innehåll

Hos SportAdmin får idrotten ta plats på kontoret

På förmiddagen utbildas en fotbollsförening i administrationssystemet, på lunchen är det löprunda med kollegorna och på eftermiddagen utvecklas en idrottsledar-app. Hos SportAdmin står idrotten alltid i centrum, och medarbetarnas välmående är lika viktigt som företagets tillväxt.

Har du barn som idrottar är chansen stor att du fått ett mejl eller gjort en anmälan till nästa termin i en plattform som Malmöföretaget SportAdmin ligger bakom. Det är ett växande företag som siktar på att öka med runt fem nya medarbetare per halvår den närmaste framtiden.

– När jag började här för nio år sedan var vi åtta anställda, nu är vi 54, berättar Malin Österlund, kontorsansvarig på SportAdmin, och även ansvarig för customer success-avdelningen.

Hennes team tar hand om nya kunder och ger dem utbildning och rätt redskap för att kunna använda SportAdmin-systemet och anpassa det efter sina specifika behov.

Från kontoret i Malmö jobbar företaget med idrottsföreningar i hela landet och utbildningarna sker till 90 procent på distans via digitala verktyg. Affärsidéen bakom SportAdmin är att vara idrottsföreningarnas, lagens och medlemmarnas bästa vän. Som idrottsförening får man massor av olika verktyg och hjälp att ta hand om all administration, bland annat medlemshanteringssystem, allt som är kopplat till betalningar, möjlighet att hantera anmälningar m.m.

– Vi håller dessutom på att utveckla en ny app där både ledarna och medlemmarna ska kunna hantera allt kring sitt idrottande. Från att ta närvaro, till att sälja lotter för att tjäna pengar till lagkassan och hålla koll på sin simmärken säger Malin.

En medarbetare på SportAdmin har tagit fram fina tapeter som pryder varje mötesrum. Varje motiv gestaltar olika idrotter som också fått ge namn till rummen.

Alla på plats på ett plan

SportAdmin flyttade in i lokalerna i det mäktiga tegelhuset från 1929, Sparven 15, på Drottninggatan 34 under hösten 2022. Deras tidigare kontor vid Gustav Adolfs Torg hade blivit för litet för det växande företaget. I jakten på ett nytt kontor fanns en önskan om att sitta någonstans mellan Triangeln och Centralen, för att kunna ha fortsatt goda pendlingsmöjligheter för medarbetarna. Närhet till centrums var också viktigt.

– Vi var på hur många visningar som helst, säkert 30–40 stycken! Efter noga utvärdering tog vi den här lokalen, det kändes rätt i magen att kunna åka upp med hissen till översta våningen och kliva direkt ur den in på kontoret. Det som avgjorde var också möjligheten att kunna sitta alla på ett plan och att det var ljust och luftigt.

Att sitta på samma plan tycker Malin är viktigt för att kunna behålla en känsla av samhörighet, att alla kan prata med alla. Företaget möblerar också om och byter platser någon gång i halvåret. Att kunna vara flexibla med detta blir lättare om alla sitter på samma plan.

Att sitta på ett plan tycker Malin skapar en känsla av samhörighet, samtidigt som det ger flexibilitet och utrymme att växa.

Malin berättar att en annan anledning till att valet föll på Sparven 15 och Wihlborgs var att de fick möjlighet att renovera lokalen från grunden, så att de fick sätta sin egen prägel på den. Som kontorsansvarig har hon varit mycket involverad i utformning av det nya kontoret.

– Jag fick hjälp av en arkitekt att välja mattor, färger och var väggar skulle byggas och tas ner. En kollega på kontoret har hjälpt till att ta fram jättefina tapeter med våra vanligaste idrotter som sitter i våra konferensrum nu. Det blev riktigt bra!

På plats minst tre dagar i veckan

Förutom att sikta högt med sin affärsutveckling, produktutveckling och expansion lägger SportAdmin också mycket energi på att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i Malmö.

– När vi mätte eNPS första gången, alltså hur troligt det är att medarbetarna skulle rekommendera sin arbetsplats vidare, fick vi den högsta siffran någonsin från företaget som gjorde undersökningen till oss: siffran låg på 70 på en -100 – +100-skala där allt över noll är bra, berättar Malin.

Med en snabb tillväxt har det varit viktigt för SportAdmin att bibehålla en stark gemenskap. En nyckel för SportAdmin i att uppnå det är att arbeta på plats minst tre dagar i veckan.

– Receptet bakom vår framgång är våra värderingar och kultur, och för oss funkar det bäst att bygga detta på plats. Då har det också varit viktigt att skapa en gemenskap och familjär stämning så att medarbetarna verkligen vill vara här, säger Malin.

En uppskattad förmån de anställda har är möjligheten att träna på arbetstid två gånger i veckan, något som ligger helt i linje med företagets engagemang inom idrott. Ibland är det ett stort gäng som snörar på sig löpskorna och ger sig ut på en runda tillsammans.

– Tanken är att man ska försöka kroka arm med en kollega och göra det tillsammans, då stärker vi också den sociala sammanhållningen, säger Malin.

Sportintresset genomsyrar hela kontoret.

En stor andel av medarbetarna idrottar antingen själva eller är engagerade i idrottsföreningar. Till och med ett par elitidrottare har i perioder jobbat deltid på SportAdmin vid sidan av sitt idrottsjobb.

– Nästan alla här har någon form av idrottsbakgrund och många gånger är det så medarbetarna hittar till oss, säger Malin.


Relaterade artiklar

Delaktighet hemligheten bakom en bra kontorsflytt
Delaktighet hemligheten bakom en bra kontorsflytt

Kundstories

Delaktighet hemligheten bakom en bra kontorsflytt

Som konsulter för några av landets största kedjor som Max Hamburgare, Circle K och Bilprovningen är PSK Syd experter på att göra livet lättare och mer effektivt för sina kunder. Och när de själva skulle flytta kontoret till nya lokaler i Wihlborgs regi engagerade sig både ägare och anställda i renovering, inredning och flyttpussel – vilket resulterat i ett mer än uppskattat kontorslyft.
Nya kontoret viktigt när Bossard önskade ändra sin företagskultur
Nya kontoret viktigt när Bossard önskade ändra sin företagskultur

Kundstories

Nya kontoret viktigt när Bossard önskade ändra sin företagskultur

Flytten från en Wihlborgslokal till en annan blev en del i att skapa en ny företagskultur för företaget Bossard, som är ledande global leverantör av produktlösningar och tjänster inom fästindustrin och monteringsteknik. Nu trivs de på sitt nya, fräscha kontor på Boplatsen.
Academic Solutions: ”Platsen du jobbar på ska spegla företaget”
Academic Solutions: ”Platsen du jobbar på ska spegla företaget”

Kundstories

Academic Solutions: ”Platsen du jobbar på ska spegla företaget”

Hur en kontorslokal ser ut och var den ligger spelar stor roll för både trivsel och verksamheten, oavsett om du har ett större eller mindre företag. Konsult- och rekryteringsföretaget Academic Solutions i Lund har gjort en tillväxtresa som snart kommer att avspeglas i valet av kontorslokal. Anna Tunberg, CEO och grundare, berättar om den förestående flytten från kontorshotell till egna lokaler.

Våra senaste artiklar

Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum
Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum

Hållbar fastighetsutveckling

Börshuset i Malmö – alltid i händelsernas centrum

Ständigt föremål för nya idéer och alltid hand i hand med stadens utveckling. En närmare titt på Börshuset i Malmö, som nu renoveras för fullt, ger mängder av ledtrådar om husets funktion genom tiderna och om hamnens, stadens och samhällets historia.
Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie
Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie

Trygghet, säkerhet och hemkänsla på Scibers kontor i Hyllie

Ett ungt företag, men med mångårig erfarenhet och kompetens, som vill dubblera verksamheten varje år. Högst upp i nybyggda kontorshuset Kvartetten i Hyllie har Sciber hittat hem.