Hoppa till innehåll
Sparven 15, Röda huset, fastighet på Drottninggatan 34 i Malmö Centrum

Sparven 15 - Röda huset

På bästa läge i centrala Malmö, ligger det magnifika Röda huset med utsikt mot kanalen. Invändigt en modern och flexibel fastighet med öppna ytor.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Sparven 15 - Röda huset

 • Lokalarea (LOA):

  3 900

 • Stad:

  Malmö

 • Våningsplan

  6

 • Centrumläge

  Ja

 • Nära kollektivtrafik

  Ja

 • Parkeringsmöjligheter

  Ja

 • Hiss

  Ja

Interiör
Entré
Exteriör

Moderna, luftiga & flexibla kontorslokaler på fantastiskt läge i centrala Malmö

Söker ni en nystart och nästa steg i er satsning för framtiden? Då erbjuder denna fina fastighet med utsikt över kanalen, Kaptensbron och med närheten till all service era medarbetare kan önska, många och flexibla möjligheter att skapa just detta. Till det yttre en mäktig fastighet med stil som överraskar med en fräsch och modern insida. Det är på Drottninggatan 34, på bästa läge i centrala Malmö, som vi nu kan erbjuda fantastiskt ljusa, luftiga och flexibla kontorsytor.

Vi pratar om en fastighet som, trots att det snart är över 100 år sedan huset stod färdigt, erbjuder både modern teknik, ventilation och kyla. Vad kan vara mer hållbart än att återbruka en gedigen kontorsfastighet byggd på 1930-talet då material med lång hållbarhet användes. Fastigheten har förädlats genom åren men fortsatt att vara ett välkänt inslag i Malmö, där Televerket var den första hyresgästen. Numera får du bland annat nyligen inflyttade Fortnox och Advokatfirman Wåhlin som grannar.

De vackert bevarade fönsterpartierna ger ett imponerande generöst ljusinsläpp och samtliga lokaler har flexibilitet för att kunna anpassas efter era behov av en modern arbetsplats. Det finns mer öppna ytor än vad huset ger sken av. Närheten till centrum och allt som city erbjuder är också en stor fördel med Drottninggatan 34. Något vi tror att dina medarbetare kommer att uppskatta och som gör denna fastighet till ett attraktivt val för placeringen av ditt nya kontor.

Välkommen att kontakta oss för en exklusiv visning av Sparvens möjligheter!

Vi är förundrade över att vi kan sitta i en så pass gammal fastighet och ha ett så modernt, supereffektivt och anpassat kontor.

Helena Strömbeck, partner på Advokatfirman Wåhlins Malmökontor
Helena Strömbeck, partner på Advokatfirman Wåhlins Malmökontor
Mer om varför Sparven var det perfekta valet för Wåhlins kan du läsa här

Förutom flexibilitet så var det utbudet av att kunna erbjuda inspirerande och funktionella lokaler som gjorde att Wihlborgs var det rätta alternativet för oss.

Alexander Eliasson, Workplace Manager på Fortnox
Alexander Eliasson, Workplace Manager på Fortnox
Här kan du läsa hela intervjun med Alexander på Fortnox

Om fastigheten

Det Röda huset i Kv Sparven är en pampig profilbyggnad. Utsikten över kanalen och Kaptensbron gör läget till ett av de bästa i Malmö. Fastigheten är uppförd på 1930-talet och har vackra fönsterpartier som bevarats på bästa sätt och som dessutom ger ett otroligt generöst ljusinsläpp i lokalerna. Fastigheten har både modern teknik, ventilation/kyla och hiss trots att det snart är över 100 år sedan den byggdes.

En del av Sveriges kommunikationshistoria

Drottninggatan 34 är en del av Sveriges kommunikationshistoria. Huset ritades 1929 av arkitekt Aron Johansson och uppfördes med Kungliga Telegrafverket som byggherre. Telegrafverket var ett statligt verk som lydde under civildepartementet och som hade till uppgift att ombesörja befordringen av telegram och förmedla utväxlingen av telefonsamtal. Aron Johansson utformade telegrafhus i åtskilliga städer och han var även den arkitekt som la sista handen vid ritningarna till både riksdags- och riksbankshuset i Stockholm. Fastigheten förvärvades 2006 av Wihlborgs som sedan dess förvaltat den i egen regi.

Service

Närheten till centrala Malmö och all tänkbar service finns på promenadavstånd. Fastigheten ligger bara ett stenkast från gågatan med ett stort urval av restauranger, apotek, butiker med mera.

Kommunikation

Med bara ett par minuters promenad når du Gustav Adolfs torg där all busstrafik finns. Närmsta citytunnelstation är Triangeln, fem minuters promenad från fastigheten. Vi kan erbjuda både garage- och parkeringsmöjligheter i närheten av fastigheten.

Lediga lokaler i fastigheten

Kontor i profilfastighet vid kanalen
Kontor i profilfastighet vid kanalen

Drottninggatan 34

+3

Kontor i profilfastighet vid kanalen

Karta

Röda huset, en del av fastigheten Sparven 15, ligger på Drottninggatan 34 mitt i centrala Malmö. Klicka på kartan för att ta dig dit.

Om området

Malmö är en stad som ingen annan. En storstad i fickformat, med centrum som sitt bultande hjärta. Här finns rum för människor, näringsliv, kultur och akademi att mötas och växa tillsammans. Det strategiska läget och de oändliga möjligheterna att förena nytta med nöje lockar både små och stora företag till Malmö centrum.

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Bild på Erik Axell

Erik Axell

Förvaltare
040-690 57 06
Skicka e-post
Bild på Annika Nordström

Annika Nordström

Uthyrare
040-690 57 73
Skicka e-post

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Malmö

Vi är måna om att Malmö utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.