Hoppa till innehåll
Sparven 15, Röda huset, fastighet på Drottninggatan 34 i Malmö Centrum

Sparven 15

Sparven 15 är en fastighet som idag består av fyra byggnader. Vackert beläget mitt i Malmös centrum, precis intill kanalen och Kaptensbron.

Interiör
Entré
Exteriör

Vi är förundrade över att vi kan sitta i en så pass gammal fastighet och ha ett så modernt, supereffektivt och anpassat kontor.

Helena Strömbeck, partner på Advokatfirman Wåhlins Malmökontor
Helena Strömbeck, partner på Advokatfirman Wåhlins Malmökontor
Varför Sparven var det perfekta valet för Wåhlins

Förutom flexibilitet så var det utbudet av att kunna erbjuda inspirerande och funktionella lokaler som gjorde att Wihlborgs var det rätta alternativet för oss.

Alexander Eliasson, Workplace Manager på Fortnox
Alexander Eliasson, Workplace Manager på Fortnox
Hela intervjun med Alexander på Fortnox

Om fastigheten

Olika karaktär på byggnaderna

Sparven är en fastighet som idag består av fyra byggnader. Beläget mitt i centrum, intill kanalen och Kaptensbron. Den äldsta byggnaden är uppförd på 1930-talet och kvarteret har sedan byggts ut efter hand. Detta gör att de olika husen skiljer sig åt både till utseende, karaktär och användningsområde. Här finns allt från pampiga kontor till effektiva utbildningslokaler och lagerytor.

Till det yttre en mäktig fastighet med stil som överraskar med en fräsch och modern insida.

Moderna, luftiga och flexibla kontorslokaler på fantastiskt läge i centrala Malmö

Det Röda huset i Kv Sparven är en pampig profilbyggnad. Fastigheten är uppförd på 1930-talet och har vackra fönsterpartier som bevarats på bästa sätt och som dessutom ger ett otroligt generöst ljusinsläpp i lokalerna. 

Samtliga lokaler har flexibilitet för att kunna anpassas efter era behov av en modern arbetsplats. Det finns mer öppna ytor än vad huset ger sken av. 

Gammaldags charm med modern teknik

Fastigheten har både modern teknik, ventilation/kyla och hiss trots att det snart är över 100 år sedan den byggdes. 

En del av Sveriges kommunikationshistoria

Drottninggatan 34 är en del av Sveriges kommunikationshistoria. Huset ritades 1929 av arkitekt Aron Johansson och uppfördes med Kungliga Telegrafverket som byggherre. Fastigheten har förädlats genom åren men fortsatt att vara ett välkänt inslag i Malmö, där Televerket var den första hyresgästen. Fastigheten förvärvades 2006 av Wihlborgs som sedan dess förvaltat den i egen regi. 

Service

Närheten till centrala Malmö och all tänkbar service finns på promenadavstånd. Fastigheten ligger bara ett stenkast från gågatan med ett stort urval av restauranger, apotek, butiker med mera.

Kommunikation

Med bara ett par minuters promenad når du Gustav Adolfs torg där all busstrafik finns. Närmsta citytunnelstation är Triangeln, fem minuters promenad från fastigheten. Vi kan erbjuda både garage- och parkeringsmöjligheter i närheten av fastigheten.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Sparven 15

 • Lokalarea (LOA):

  3 900

 • Stad:

  Malmö

 • Våningsplan

  6

 • Centrumläge

  Ja

 • Nära kollektivtrafik

  Ja

 • Parkeringsmöjligheter

  Ja

 • Hiss

  Ja

Karta

Röda huset, en del av fastigheten Sparven 15, ligger på Drottninggatan 34 mitt i centrala Malmö. Klicka på kartan för att ta dig dit.

Om området

Malmö är en stad som ingen annan. En storstad i fickformat, med centrum som sitt bultande hjärta. Här finns rum för människor, näringsliv, kultur och akademi att mötas och växa tillsammans. Det strategiska läget och de oändliga möjligheterna att förena nytta med nöje lockar både små och stora företag till Malmö centrum.

Läs mer om Centrum

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Bild på Henrik Sandqvist

Henrik Sandqvist

Förvaltare
040-690 57 86
Gör intresseanmälan
Bild på Cecilia Jönsson

Cecilia Jönsson

Uthyrare
040-661 97 03
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Malmö

Vi är måna om att Malmö utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.