Hoppa till innehåll
Sparven 15, Röda huset, fastighet på Drottninggatan 34 i Malmö Centrum

Sparven 15

Sparven 15 är en fastighet som idag består av fyra byggnader. Vackert beläget mitt i Malmös centrum, precis intill kanalen och Kaptensbron.

Om Sparven 15

Med entréfasadens mer än hundra fönster, placerade med grafisk exakthet, spanar huset på Drottninggatan ut över Kanalen, Raul Wallenbergs Park och delar av Gustav Adolfs Torg. Den magnifika byggnaden uppfördes under 1930-talet på uppdrag av Kungliga Telegrafverket (från 1953 Televerket). Här skulle man sköta förvaltningen och utvecklingen av Sveriges nya rikstelefonlinje. Ett för den tiden angeläget high tech-arbete som skulle placera Sverige i telefoniutbyggnadens framkant.

För fastighetens utformning anlitades arkitekten Aron Johansson. Den erfarna arkitektens CV innehåller en rad prestigefulla uppdrag. Bland annat har han ritat telegrafverken i Lund, Uppsala, Norrköping och Eskilstuna, samt det tidigare Riksdagshuset i Stockholm 

(numera Östra Riksdagshuset). Precis som många andra av Aron Johanssons arkitektoniska verk, bär den ståtliga byggnaden på Drottninggatan hans typiska signum; rena linjer, stora fönsterpartier och vackert rött tegel.

Sparven 15 består av fyra huskroppar och fungerade fram till 1980-talet som bas för dåvarande Televerket Region Syd. Det rödteglade huset med Drottninggatan som besöksadress är äldst men bjuder sin ålder till trots på en modern, luftig och flexibel kontorsfastighet. Under många år hyste Sparven 15 en av den digitala spelutvecklingsvärldens giganter. Idag huserar här företag som värdesätter fastighetens 100-åriga charm och välkända profil.

Sparven 15, interiör
Entré
Exteriör, Sparven 15

Sparven är en fastighet som idag består av fyra byggnader. Beläget mitt i centrum, intill kanalen och Kaptensbron. Den äldsta byggnaden är uppförd på 1930-talet och kvarteret har sedan byggts ut efter hand. Detta gör att de olika husen skiljer sig åt både till utseende, karaktär och användningsområde. Här finns allt från pampiga kontor till effektiva utbildningslokaler och lagerytor.

Vi är förundrade över att vi kan sitta i en så pass gammal fastighet och ha ett så modernt, supereffektivt och anpassat kontor.

Helena Strömbeck, partner på Advokatfirman Wåhlins Malmökontor
Helena Strömbeck, partner på Advokatfirman Wåhlins Malmökontor
Varför Sparven var det perfekta valet för Wåhlins
Sparven 15, exteriörbild

Förutom flexibilitet så var det utbudet av att kunna erbjuda inspirerande och funktionella lokaler som gjorde att Wihlborgs var det rätta alternativet för oss.

Alexander Eliasson, Workplace Manager på Fortnox
Alexander Eliasson, Workplace Manager på Fortnox
Hela intervjun med Alexander på Fortnox

Service

Närheten till centrala Malmö och all tänkbar service finns på promenadavstånd. Fastigheten ligger bara ett stenkast från gågatan med ett stort urval av restauranger, apotek, butiker med mera.

Kommunikation

Med bara ett par minuters promenad når du Gustav Adolfs torg där all busstrafik finns. Närmsta citytunnelstation är Triangeln, fem minuters promenad från fastigheten. Vi kan erbjuda både garage- och parkeringsmöjligheter i närheten av fastigheten.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Sparven 15

 • Lokalarea (LOA):

  3 900

 • Stad:

  Malmö

 • Våningsplan

  6

 • Centrumläge

  Ja

 • Nära kollektivtrafik

  Ja

 • Parkeringsmöjligheter

  Ja

 • Hiss

  Ja

Karta

Röda huset, en del av fastigheten Sparven 15, ligger på Drottninggatan 34 mitt i centrala Malmö. Klicka på kartan för att ta dig dit.

Om området

Malmö är en stad som ingen annan. En storstad i fickformat, med centrum som sitt bultande hjärta. Här finns rum för människor, näringsliv, kultur och akademi att mötas och växa tillsammans. Det strategiska läget och de oändliga möjligheterna att förena nytta med nöje lockar både små och stora företag till Malmö centrum.

Läs mer om Centrum

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Bild på Henrik Sandqvist

Henrik Sandqvist

Förvaltare
040-690 57 86
Gör intresseanmälan
Bild på Cecilia Jönsson

Cecilia Jönsson

Uthyrare
040-661 97 03
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Malmö

Vi är måna om att Malmö utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.