Hoppa till innehåll

Advokatfirman Wåhlin skalar upp med modernt kontor i anrik cityfastighet

I juni 2021 flyttade Advokatfirman Wåhlin in på Drottninggatan 34, mitt i centrala Malmö med kanalen som närmaste granne. Att valet föll på den rustika fastigheten på Drottninggatan berodde på möjligheterna och flexibiliteten att kunna anpassa insidan helt efter medarbetarnas behov av enskilda kontor för att kunna säkerställa sekretess i alla samtal och möten.


- Det fungerar inte för oss med de nya, moderna fastigheterna som ofta är utformade för öppna kontorslandskap, berättar Helena Strömbeck, partner, delägare och kontorschef för Wåhlins Malmökontor med 12 medarbetare.

Kontoren viktig mötesplats för klienter och medarbetare

När Helena Strömbeck började på Wåhlins 2019 insåg hon snabbt att de satt i för små lokaler som inte var ändamålsenliga, i ett k-märkt hus dessutom. För Helena är det viktigt att lokalerna matchar det moderna företag som Wåhlin är och vill vara. Normalt sett har advokatfirman mycket fysiska möten med klienter på plats men det är också viktigt för de anställda med ett kontor som tydligt avspeglar varumärket. Alla Wåhlins kontor är viktiga mötesplatser, inte bara för medarbetarna på respektive kontor, utan även för kollegorna från de andra kontoren som då och då sitter där och arbetar med klienter på annan ort. Då behövs det lite extra utrymme. Wåhlins tror på det fysiska mötet och både medarbetare och klienter vill träffas på kontoret. De märker hur glada klienterna blir när de får höra att det finns gott om plats och luftiga konferensrum att mötas i.

- Många skalar ner men vi har gjort precis tvärtom. Vi är så nöjda över vårt nya kontor. Det känns lyxigt att ha det så fint och vi är positivt överraskade över de moderniserade lösningarna för hur man styr el och ventilation. Vi är förundrade över att vi kan sitta i en så pass gammal fastighet och ha ett så modernt, supereffektivt och anpassat kontor, säger Helena Strömbeck. 

-Vi är förundrade över att vi kan sitta i en så pass gammal fastighet och ha ett så modernt, supereffektivt och anpassat kontor, säger Helena Strömbeck, partner på Advokatfirman Wåhlins Malmökontor.

Stora fönster och ljusinsläpp ger rymlig känsla

Ett intensivt arbete inleddes eftersom kontoret byggdes om helt efter deras önskemål och behov. Wåhlin var involverade i planeringen och tilltalades av möjligheten att kunna skapa ett modernt kontor i en gammal vacker fastighet. Läget med kanalen utanför istället för en fastighet mitt emot gör att det upplevs väldigt luftigt trots att man sitter så pass centralt.

- Det är en väldigt pampig och fin fastighet. Rymden är fantastisk med högt i tak, stora fönster och ljusinsläpp. Parkeringsgaraget bredvid gör det lätt att ta sig hit för dem som kommer med bil men närheten till Centralstationen och Triangelns station, som båda ligger 10 minuters promenadväg bort, väger också tungt för medarbetare och klienter. Vi kommer rakt ut i city och har den fina kanalen precis utanför, berättar Helena.

Högsta ljudklassning skapar tyst och behagligt kontor

Ljudet är väldigt bra och behagligt i rummen den höga takhöjden till trots. Till viss del beroende på de heltäckande mattorna som finns på kontoret men också för att man valt den högsta ljudklassningen för väggar och dörrar just på grund av vikten av sekretess.

- Det fungerar jättebra. Det är så skönt att det är tyst och det är skönt att veta att vi till och med kan ha videokonferenser utan att det stör eller avslöjar detaljer som omfattas av sekretessen, säger Helena.

  Fastigheten har tjocka väggar och man störs inte alls av externa ljud. Inte ens ljudet nere från gatan når in i kontorslokalen, något Helena befarade med tanke på mängden trafik nere på Drottninggatan i kombination med K-märkta fönster. 

  Wåhlin ser kontoren som en viktig mötesplats för både kollegor och klienter.

  Effektiv projektledning och vägledning genom hela processen

  En anledning till att valet föll på Wihlborgs som hyresvärd var att Wåhlin kände att det kunde bli ett bra samarbete i projektet och att de verkligen fick möjlighet att vara med och utforma lokalen. Redan tidigt blev Wåhlin involverade i tankearbetet tillsammans med Wihlborgs och arkitekten. De fick ritningar och kunde visualisera sitt nya kontor innan kontraktet var skrivet. Wåhlin fick även hjälp av Wihlborgs att tänka till kring återvinning samt att planera för inbyggda och smidiga lösningar.

  - Det var ett jättebra samarbete med Wihlborgs, alla ska ha sådant beröm för det! Wihlborgs projektledning höll ihop allt och drev projektet framåt. Allt skedde i nära samarbete med täta möten där vi fick stöd och vägledning genom hela byggprocessen i alla de beslut vi skulle fatta. Vi fick vara med hela vägen och jobba fram detaljerna tillsammans med Wihlborgs. Det var en trygg process helt enkelt, summerar Helena.

  Om Wåhlin och det röda huset

  Wåhlin är en affärsjuridisk advokatbyrå som etablerades i Göteborg 1964 med kontor i Göteborg, Stockholm, Helsingborg och Malmö. Totalt har byrån ett 50-tal medarbetare varav 12 st sitter på Malmökontoret, men rekrytering av fler medarbetare är på gång. Efter att ha börjat ha fysiska möten på kontoret är visionen att fortsättningsvis ha både event och tillställningar på plats. Det Röda huset i Kv Sparven med utsikt över kanalen och Kaptensbron gör läget till ett av de bästa i Malmö. Fastigheten har stora fönsterpartier som dessutom ger ett mycket generöst ljusinsläpp i lokalerna. Fastigheten har hiss och modern teknik för ventilation/kyla och elstyrning trots att det snart är 100 år sedan den byggdes. I fastigheten sitter även Fortnox, ett svenskt affärssystembolag som levererar en molnbaserad företagsplattform för ekonomisk administration.


     Våra senaste artiklar

     På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger
     På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger

     Inspirerande kunder

     På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger

     I kontorshuset Sankt Jörgen 21 har advokatbyrån Foyen skapat ett elegant kontor som inte bara gör plats för växande talanger utan också för medarbetarnas sociala engagemang. Genom ett särskilt initiativ som syftar till att inspirera ungdomar till högre studier, hoppas Foyen dra till sig ny, framtida arbetskraft till branschen och även Öresundsregionen i stort
     Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund
     Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

     Hållbar fastighetsutveckling

     Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

     I hjärtat av Lund döljer sig historiens vingslag bakom Raffinaderiets tegelbeklädda fasad. Husets resa från en sockerfabrik på 1800-talet till en modern arbetsplats på 2000-talet, kantas av flera spännande inslag som vittnar om Lunds industrihistoria genom decennierna.