Hoppa till innehåll

För expansiva Fortnox är kontorslokalen en del i medarbetarstrategin

Nyligen flyttade Fortnox sitt Malmökontor till Sparven 15 på centrala Drottninggatan 34. Fortnox, som gör livet lättare för småföretag genom att erbjuda molnbaserade tjänster inom administration och finansiering, bland annat fakturering, bokföring och lönehantering, har haft en kraftig tillväxt sedan starten 2001. Idag arbetar de flesta av de cirka 500 medarbetarna på koncernhuvudkontoret i Växjö,

Alexander Eliasson är Workplace Manager på Fortnox:

– När vi beslutade oss för att flytta från våra lokaler på Stortorget utvärderade vi flera alternativ. Wihlborgs visade sig ha den flexibilitet vi sökte hos en hyresvärd, men även en fantastisk ledig lokal som skulle passa oss perfekt på Drottninggatan. Utmaningen var att anpassa lokalen till våra behov idag, men också skapa möjligheter att kunna växa utan att kompromissa med arbetsmiljön för medarbetarna.

Medarbetarna i fokus hos Fortnox

Det är hård konkurrens om den spetskompetens företaget behöver och lokalen är en viktig del i arbetsgivarprofilen. Fortnox vill kunna erbjuda goda pendlingsmöjligheter och ett rikt utbud av matställen och service. Interiört gäller det att skapa en lokal som är både inspirerande och funktionell.

– Vi tog nyligen fram ett nytt koncept för våra kontor. Grundtanken är att använda färg och form för att skapa identitet och karaktär. Vi har exempelvis inte satt upp en enda logotyp, men man känner ändå tydligt att detta är ett Fortnox-kontor. Under hela processen med att Fortnox-anpassa lokalen har Wihlborgs varit öppna och delaktiga, vilket underlättat vårt arbete i etableringsfasen, säger Alexander Eliasson.

Flexibilitet medger tillväxt

Fortnox lokallösning kan bäst beskrivas som en dynamisk hybrid. I mitten av lokalen finns centrala mötespunkter, runt omkring sitter medarbetarna i landskap i grupper om åtta. För att skapa en god arbetsmiljö har man jobbat mycket med ljud och ljus, vilket skapar trivsel och välbefinnande. – Hållbarhet är prioriterat inom Fortnox. Här uppskattar vi Wihlborgs gröna hyreskontrakt, som säkerställer att både hyresgäst och hyresvärd tar ett hållbarhetsansvar. Vi ser nu Drottninggatan som vårt långsiktiga hem i Malmö, här kan vi fortsätta växa tack vare det flexibla hyresavtalet, avslutar Alexander Eliasson.

Moderna, luftiga och flexibla kontorslokaler på fantastiskt läge i Malmö

Drottninggatan 34 är en del av Sveriges kommunikationshistoria. Huset ritades 1929 av arkitekt Aron Johansson och uppfördes med Kungliga Telegrafverket som byggherre. En mäktig fastighet med stil som överraskar med en fräsch och modern insida bakom den röda fasaden på bästa läge i centrala Malmö med vacker utsikt över kanalen. Idag kan vi erbjuda flexibla och moderna kontorslokaler med fantastiskt ljusinsläpp i denna pampiga fastighet, på ett av Malmös mest centrala läge.

Förutom Fortnox sitter bl a Wåhlins advokatbyrå i fastigheten.


Våra senaste artiklar

På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger
På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger

Inspirerande kunder

På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger

I kontorshuset Sankt Jörgen 21 har advokatbyrån Foyen skapat ett elegant kontor som inte bara gör plats för växande talanger utan också för medarbetarnas sociala engagemang. Genom ett särskilt initiativ som syftar till att inspirera ungdomar till högre studier, hoppas Foyen dra till sig ny, framtida arbetskraft till branschen och även Öresundsregionen i stort
Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund
Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

I hjärtat av Lund döljer sig historiens vingslag bakom Raffinaderiets tegelbeklädda fasad. Husets resa från en sockerfabrik på 1800-talet till en modern arbetsplats på 2000-talet, kantas av flera spännande inslag som vittnar om Lunds industrihistoria genom decennierna.