Hoppa till innehåll

Nya kontoret viktigt när Bossard önskade ändra sin företagskultur

Flytten från en Wihlborgslokal till en annan blev en del i att skapa en ny företagskultur för företaget Bossard, som är ledande global leverantör av produktlösningar och tjänster inom fästindustrin och monteringsteknik. Nu trivs de på sitt nya, fräscha kontor på Boplatsen.

Vita väggar, mörka mattor, rena ytor och en och annan frodigt grön krukväxt möter besökaren som kliver in på Bossards kontor på Boplatsgatan. Företagets manifest på väggen i fikarummet slår bland annat fast att det här är ett företag där man ska ”put the fish on the table”, vilket betyder att våga ta upp svåra frågor och öppet hantera konflikter så att de inte ligger och puttrar dolt under bordet, men att man ska göra det med ödmjukhet och respekt mot varandra. Det finns till och med en liten plastfisk för illustration uppsatt på väggen.

Niklas Holmér, VD för Bossard, headhuntades till Bossard för fem år sedan från ABB och när han förstod vad det var han erbjöds kunde han inte motstå utmaningen.

– Det blev min chans att få möjlighet att bygga ett företag, utan att behöva starta det från grunden. Det fanns så mycket outnyttjad potential, säger han.

Niklas Holmér, VD för Bossard, headhuntades till Bossard för fem år sedan från ABB och när han förstod vad det var han erbjöds kunde han inte motstå utmaningen.

Bossard är ursprungligen ett schweiziskt företag som har runt 2700 anställda på 84 kontor runt om i världen, i Sverige är man just nu 20 anställda. Verksamheten rör sig kring fästelement – skruvar, bultar, muttrar – som man säljer till industrikunder. Bossard erbjuder också ingenjörstjänster, teknisk support och har utvecklat en egen digitaliserad logistiklösning kring fästelement med smarta boxar hos kunden som hela tiden väger innehållet och på så vis vet när det är dags att beställa nya produkter.

Som ny ledare för företaget och med ett större förändringsarbete framför sig blev ett naturligt steg för Niklas att påbörja en flytt till nytt kontor. Tidigare satt Bossard i Wihlborgs lokaler på Limhamn, men där blev det mer och mer tydligt att lokalerna inte längre passade för företagets behov.

– Jag ville skapa en ny kultur, och det satt väldigt mycket i väggarna där på det gamla stället.

Valet av nytt kontor föll slutligen på Boplatsen i Fosie där Bossard flyttade in i maj 2021, och Niklas är väldigt nöjd med flytten från ena sidan av Malmö till den andra.

– Här är bra access, i och med att yttre ringvägen ligger precis intill. Tillgänglighet är ett viktigt kriterium för oss.

Inför att de skulle flytta in i lokalerna fick de vara med och påverka hur inredningen skulle se ut, och Wihlborgs renoverade efter Bossards önskemål, något som Niklas uppskattade mycket. Något annat som var avgörande för valet av kontoret var också tillgången till konferenslokaler samt att det fanns en restaurang av hög kvalité i en angränsande byggnad.

– Det är oumbärligt när vi till exempel har affärsbesök. Då är tiden pressad och man vill snabbt och smidigt kunna erbjuda en riktigt bra lunch, och det kan vi här.

Flytten från en Wihlborgslokal till en annan blev en del i att skapa en ny företagskultur för företaget Bossard, och nedan delar Niklas med sig av sina bästa tips för att skapa ett välfungerande kontor.

Niklas framhåller att Wihlborgs förvaltare och uthyrare varit bra och tillmötesgående under hela processen.

– Wihlborgs var superbra under vår inflyttning och hjälpte oss på alla sätt och vis, och vi har alltid bra support här när vi behöver det, säger Niklas.

Niklas fem måsten för ett välfungerande kontor:

  • Rätt ergonomiskt utrustad arbetsplats
  • Flexibilitet – tysta rum och öppna ytor att växla mellan
  • Bra parkeringmöjligheter för gäster och personal
  • Digitala verktyg som effektiviserar tidskrävande administration
  • Miljö som stimulerar bra samarbete

Våra senaste artiklar

På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger
På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger

Inspirerande kunder

På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger

I kontorshuset Sankt Jörgen 21 har advokatbyrån Foyen skapat ett elegant kontor som inte bara gör plats för växande talanger utan också för medarbetarnas sociala engagemang. Genom ett särskilt initiativ som syftar till att inspirera ungdomar till högre studier, hoppas Foyen dra till sig ny, framtida arbetskraft till branschen och även Öresundsregionen i stort
Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund
Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

I hjärtat av Lund döljer sig historiens vingslag bakom Raffinaderiets tegelbeklädda fasad. Husets resa från en sockerfabrik på 1800-talet till en modern arbetsplats på 2000-talet, kantas av flera spännande inslag som vittnar om Lunds industrihistoria genom decennierna.