Hoppa till innehåll

Hälsa och glädje i fokus på Gerdahallens gym i Helsingborg

Gerdahallen är träningsstället som under många år boostat rörelse och hälsa i Lunds studentvärld. Nu har de för första gången startat en filial: Gerdahallens gym i gamla gummifabriken i Helsingborg, numera Fabriken1891, ett stenkast från Campus. Platschefen Camilla Lagerberg hoppas på att gymmet kan bli en lika viktig hälsofrämjare som moderskeppet i Lund.

En halv trappa ner från gatuplanet har gymmets lokaler ett fint ljusinsläpp från stora fönster och en luftig atmosfär. Här har Wihlborgs transformerat ett slitet källargym till en fräsch, modern träningsanläggning.

Allt började med att Gerdahallen ville undersöka om det fanns ett underlag för att driva ett gym på deras vis på platsen. Genom utbildningen Service Management med inriktning Hälsa på Campus Helsingborg blev det Camilla Lagerberg som fick uppdraget att genomföra undersökningen. Och på den vägen blev det till slut hon själv som blev platschef med ansvar för allt från administration till att hålla i gruppträning.

– Det är lite av ett drömjobb för mig. Jag har utbildningen i ryggen som gett mig massor av kunskap, jag har jobbat som gruppledare för väktare och har ledarerfarenhet och jag är också lite av en showmänniska som gillar att stå på scen, så mixen av arbetsuppgifter passar mig bra, säger hon.

Camilla Lagerberg är platschef med ansvar för allt från administration till att hålla i gruppträning.

Förutom Camilla arbetar fem personer som behovsanställda, men allt som oftast är det henne själv man möter som besökare på gymmet. För Camilla har det varit viktigt att behålla Gerdahallen-andan även på den nya filialen.

– Även om vi inte har samma möjligheter att ha stora gruppträningar här så vill vi skapa den där tillsammans-känslan av att vi lyfter varandra och att träningen ska vara kul och villkorslös.

Camilla kör även cirkelgym-pass och högintensiva intervallpass på lunchtid.

– Såklart vill vi locka hit studenterna på Campus. Gerdahallen startade ju som en stiftelse för att främja hälsan hos studenter och personal på Lunds universitet. Och för styrelsen var det självklart att vi skulle kunna erbjuda detta även för studenter på Campus Helsingborg, säger Camilla.

Men hon hoppas också på att fler personer som arbetar på de många företag som huserar i Fabriken1891, ska hitta fram till gymmet.

– Till sommaren ska jag prova på att köra något pass utomhus här på innergården. Då tror jag vi blir lite synligare för alla som jobbar i huset, säger Camilla.

Gerdahallen har ett perfekt utbud för de arbetande och studerande i Fabriken1891 som vill få in träning i vardagspusslet i anslutning till arbetsdagen eller mellan föreläsningarna.

Trots att uppstarten av gymmet möttes av utmaningar i form av pandemi, inflation och allmän oro i omvärlden som påverkat inflödet av besökare har Camilla hopp om att trenden håller på att vända och att fler ska hitta fram och börja träna på Gerdahallen.

– Det finns många gym i stan, men vi har vår egen plats bland dem. Jag hoppas verkligen vi får möjlighet att sprida glädje och hälsa här i området.

Camillas bästa tips för att må bra på jobbet:

  • Våga göra något, vad som helst. Börja med något litet som att ta trapporna eller gå promenader. Massor av stora tänkare har sagt att promenader varit viktiga för dem!
  • Gör en plan för kroppen. Har man ingen plan är det lätt att misslyckas med det man vill uppnå.
  • Ta hjälp av andra! Gå ihop ett gäng på jobbet och påminn varandra om att göra fysisk aktivitet. Dessutom är det toppen för den psykosociala hälsan att ha bra relationer.
  • Att få upp pulsen, exempelvis genom en rask promenad 2–3 gånger i veckan, är inte bara bra för kroppen. Det är jätteviktigt för att se till att våra må-bra-hormoner fungerar som de ska.


Relaterade artiklar

Wihlborgs stärker erbjudande inom arbetsplatsrådgivning
Wihlborgs stärker erbjudande inom arbetsplatsrådgivning

Attraktiv arbetsgivare

Wihlborgs stärker erbjudande inom arbetsplatsrådgivning

Signalen från Wihlborgs hyresgäster och nätverk är tydlig: Att kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats för sina medarbetare och göra kontoret till en del av hela arbetsgivarvarumärket blir allt viktigare.
Gamla Tretornfabriken i Helsingborg får ny identitet
Gamla Tretornfabriken i Helsingborg får ny identitet

Hållbar fastighetsutveckling

Gamla Tretornfabriken i Helsingborg får ny identitet

Nytt namn och ny identitet – så inleds sommaren för gamla Tretornfabriken i Helsingborg som i juni blir Fabriken1891. Sedan Wihlborgs tog över fastigheten 2019 har vi strävat efter att förtydliga bilden av byggnaden utan att kompromissa med dess historia. Nu är målsättningen att sammanföra hyresgästerna och att allmänheten ska få en tydligare bild av vilka verksamheter som finns i byggnaden.

Våra senaste artiklar

I Fika Bergas nya lokaler samlas den växande skaran fikasugna kunder
I Fika Bergas nya lokaler samlas den växande skaran fikasugna kunder

Inspirerande kunder

I Fika Bergas nya lokaler samlas den växande skaran fikasugna kunder

I Fika Bergas nyrenoverade lokaler råder febril aktivitet i morgonrusningen. Här samlas familjer, pensionärer och företagare från området för dagens första mål. Den välfyllda disken med delikata bakverk, bullar och mackor lämnar besökarna med flera olika valmöjligheter. Drive-in-luckan på gaveln gör det dessutom extra smidigt att hämta sin mat för den som är på språng.
Beckhoffs kontor lyfter ambitionsnivån i Fosie – nu finalist i Stadsbyggnadspriset
Beckhoffs kontor lyfter ambitionsnivån i Fosie – nu finalist i Stadsbyggnadspriset

Stad & region

Beckhoffs kontor lyfter ambitionsnivån i Fosie – nu finalist i Stadsbyggnadspriset

För snart två år sedan flyttade Beckhoff Automation AB in i sitt nya huvudkontor. Nu kan huset i Fosie belönas med Malmö stads stadsbyggnadspris 2024.