Hoppa till innehåll

Vår företagskultur

Förtroende, trivsel och stolthet. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare. Styrkan, engagemanget och kunskapen hos våra medarbetare, tilliten vi känner till varandra och glädjen i att arbeta tillsammans som ett team. Det är det som skapar Wihlborgsandan.

Wihlborgsandan Att vara en Wihlborgare Great place to work Samhällsengagemang Kontakt Wihlborgsandan Att vara en Wihlborgare Great place to work Samhällsengagemang Kontakt
Två medarbetare på stranden i Ystad på vår kickoff.
Vårt sätt att vara och agera utgör själva själen i företaget.
Våra medarbetare i team-tävlingar på vår senaste kick-off.

Att vi certifierats som ett Great Place to Work sedan 2016 visar på vår långsiktighet i arbetet med vår företagskultur och är ett fint bevis på den stolthet och gemenskap vi har.

Tove Gleisner, HR-chef på Wihlborgs
Tove Gleisner, HR-chef på Wihlborgs
Medarbetare på Wihlborgs skrattar i fikarummet

Jämställdhet och gemenskap

Ett av våra värdeord är gemenskap. Vi värdesätter att människor har olika bakgrund och kompetenser och ser styrkan i att få ta del av olika perspektiv. Vi är dessutom övertygade om att mångfald bland våra medarbetare hjälper oss att förstå våra olika typer av kunder.

Vi har en jämn könsfördelning både bland chefer, i koncernledning och i styrelse.På stiftelsen Allbrights gröna lista över de mest jämställda börsbolagen ligger vi på Wihlborgs högt rankade. I de grupper där könsfördelningen är fortsatt ojämn lägger vi extra fokus även framöver och genomför även insatser för att anställa personer med olika bakgrund. Ett exempel på detta är vårt traineeprogram för fastighetsvärdar och förvaltare som syftar till att säkra kompetensen långsiktigt och öka mångfalden när det gäller kön, ålder och bakgrund. 

Balans på jobbet och i livet

För att vi ska kunna göra vårt bästa på jobbet och sprida vår energi till kollegor och kunder är det viktigt med balans i livet. Hos oss ska både spännande utmaningar och vardagen harmoniera. Vi vill att Wihlborgs ska vara en hållbar arbetsplats och vi vill dessutom inspirera både kunder och leverantörer när det gäller arbetsmiljö och utveckling av arbetsplatser. Därför jobbar vi aktivt med frågor som rör arbetsmiljö, hälsa och gemenskap.

Transparensen är en sak som gör att jag trivs på Wihlborgs. Vi delar med oss i teamet om vad vi jobbar med och de kunskaper vi skaffar oss i vår vardag.

Samir Mujkic, fastighetsvärd i Lund
Samir Mujkic, fastighetsvärd i Lund

Nyfiken på hur det är att jobba på Wihlborgs?

Några av våra medarbetare och Wihlborgsambassadörer berättar om livet på Wihlborgs.

Ladda ner Vi är Wihlborgs

Nyheter om Wihlborgs som arbetsgivare

Återhämtning på jobbet – så blir det möjligt
Återhämtning på jobbet – så blir det möjligt

Attraktiv arbetsgivare

Återhämtning på jobbet – så blir det möjligt

Återhämtning är något vi ofta associerar till aktiviteter som sker utanför jobbtid, men även på arbetsplatsen finns det mängder med möjligheter att ladda batterierna. På så sätt kan vi både må bättre och prestera bättre. Det var de deltagande experterna rörande överens om när Wihlborgs arrangerade ett seminarium på temat.
Kontor för hela dig
Kontor för hela dig

Attraktiv arbetsgivare

Kontor för hela dig

Arbetslivet präglas av snabb utveckling. Förväntningarna på kontoret har också förändrats och frågan kring arbetsplatsens utformning har hamnat i rampljuset. Så, vad behöver man tänka på när man ställer om kontoret utifrån nya förutsättningar?
Kunskapsutbyte som ger nya perspektiv
Kunskapsutbyte som ger nya perspektiv

Attraktiv arbetsgivare

Kunskapsutbyte som ger nya perspektiv

Wihlborgs arbetar långsiktigt med att vara den bästa arbetsplatsen i branschen. Vi vill skapa möjlighet för nya talanger att göra karriär, samtidigt som vi är glada att många av våra medarbetare stannar kvar hos oss i många år. Vi tror att mötet mellan erfarenhet och nyfikenhet är det som får en organisation att ständigt utvecklas