Hoppa till innehåll

Academic Work skapade nytt kontor med hemmakänsla

Mitt i centrala Malmö, granne med Caroli, ligger kontorsfastigheten Erik Menved. En till synes vanlig fastighet från utsidan men med många dolda pärlor på insidan. Vi hälsade på hos Academic Work som flyttade hit sin verksamhet i början av februari efter att dem vuxit ur sina gamla lokaler på andra sidan centrum.

Den snedskurna entrén till fastigheten vittnar om byggnadens äldre karaktär, men att kliva in genom dörren till Academic Work på andra våningen är som att kliva in i en helt annan värld. Ett modernt kontor med en välkomnande och varm atmosfär som delats upp i två åtskilda sektioner för att på bästa sätt fungera för verksamheten - en del för externa möten och kundbesök och en del för kontorsplatser i öppet landskap. Trots olika sektioner finns det en röd tråd i inredningen som skapar en helhet.

I receptionen möts vi av Rina Isufi, receptionsassistent sedan tre år tillbaka. Det är fredag eftermiddag och alla medarbetarna är samlade för fredagsfika i den rymliga matsalen som även fungerar som ett jättelikt konferensrum med hemma-hos-känsla. Och det är just hemmakänslan som så tydligt genomsyrar hela kontoret. Det öppna kontorslandskapet känns ombonat och överallt syns detaljer i varma toner. Rina berättar att Academic Work har samma inredningskoncept på alla sina kontor för att man som besökare och medarbetare ska känna igen sig hos Academic Work, oavsett vilket kontor man besöker.

Vi byggde vårt nya kontor som vi ville ha det

Vi frågade Marie Larsson, receptionschef och ansvarig för Academic Works flyttgrupp, om de fem bästa sakerna med att sitta i fastigheten Erik Menved. Marie berättar att fastigheten var ett självklart val för Academic Work och att det kändes helt rätt från början. Att sitta så pass centralt var en viktig faktor att ta hänsyn till då många av medarbetarna pendlar till och från jobbet. Närheten till Malmö C gör det dessutom lätt för besökare att hitta till oss.

- Vårt nya kontor har många bra fördelar jämfört med det tidigare. Vår verksamhet innebär en hel del kundbesök, något som bland annat ställer krav på god parkering. I denna fastigheten har vi tillgång till parkering i samma hus vilket bidrar till en effektivare arbetsdag för våra medarbetare som är ute en del, förklarar Marie.

Kontorets utformning, som möjliggjort uppdelningen av en extern och en intern arbetsyta, stod också högt upp på listan. Den är helt enkelt optimal för Academic Work och går hand i hand med deras tänk om att måna om närheten till varandra för att behålla den fina energi som sprids mellan kollegor. Att få sitta tillsammans där hela ytan är på ett och samma plan var en förutsättning. I Erik Menved kunde de bygga ett nytt kontor precis som de ville ha det. Ytterligare en detalj som värdesattes högt var ljuset. Med fönster i nästan alla väderstreck får lokalen ett behagligt ljusflöde och en luftig känsla.

-Närheten till olika matutbud är bra runtomkring vilket passar oss perfekt då vi är många som gillar olika sorters mat. I området finns det flera olika restauranger med allt från danska smörrebröd till autentisk indisk mat inom två minuters promenadavstånd, säger Marie.

Kring maten avslutar vi vårt besök hos Academic Work och lämna ett glatt och spralligt arbetsgäng att njuta av fredagsfikan innan de återgår till att avrunda ännu en lyckad arbetsvecka i sitt nya kontor.

-------------------------------------------------

Academic Work är ett rekryterings- och bemanningsföretag som rekryterar och hyr ut Young Professionals – studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work grundades av tre studenter i slutet av 90-talet som såg näringslivets behov av personal som ett ypperligt tillfälle att hyra ut studiekompisar. Academic Work har idag 19 kontor runt om i landet samt i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz.

Kvarteret Erik Menved är belägen några minuters promenad från Malmö C, vid Östergatan/Mäster Nilsgatan/Kattsundsgatan. Kvarteret som byggdes år 1971 har en lokalarea om ca 23 300 kvm och består av en blandning av olika verksamheter. Bland annat är Aller Media, Serneke samt Region Skåne med fler olika verksamheter hyresgäster i fastigheten. Utanför fastigheten finns busshållplats både på Mäster Nilsgatan och Östergatan. Om man har behov av bil finns goda parkeringsmöjligheter i parkeringshuset Petri som har sju parkeringsplan och nyligen genomgått en renovering.


Relaterade artiklar

När flytten går som en dans på rosor
När flytten går som en dans på rosor

Kundstories

När flytten går som en dans på rosor

Wilson DanceFactory öppnade sina dörrar redan för tio år sedan. Paul och hans danspartner Ann fick då chansen att ta över gamla sjömanskyrkans lokaler i centrala Helsingborg. För tio år sedan var lokalen perfekt för en nystartad dansskola med stora ytor och gymnastiksal i källaren.
Serneke på plats i nya kontoret i Malmö
Serneke på plats i nya kontoret i Malmö

Kundstories

Serneke på plats i nya kontoret i Malmö

Entreprenadföretaget Serneke är en snabbt växande koncern som just nu expanderar kraftigt i södra Sverige. Expansionen har lett till behov av nya lokaler för regionkontoret, vilket man hittade på Östergatan, 5 minuters promenad från Malmö central.

Våra senaste artiklar

På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger
På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger

Inspirerande kunder

På Foyens kontor i Malmö skapas utrymme för morgondagens talanger

I kontorshuset Sankt Jörgen 21 har advokatbyrån Foyen skapat ett elegant kontor som inte bara gör plats för växande talanger utan också för medarbetarnas sociala engagemang. Genom ett särskilt initiativ som syftar till att inspirera ungdomar till högre studier, hoppas Foyen dra till sig ny, framtida arbetskraft till branschen och även Öresundsregionen i stort
Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund
Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Från sockerfabrik till modern arbetsplats - Raffinaderiets historiska resa i hjärtat av Lund

I hjärtat av Lund döljer sig historiens vingslag bakom Raffinaderiets tegelbeklädda fasad. Husets resa från en sockerfabrik på 1800-talet till en modern arbetsplats på 2000-talet, kantas av flera spännande inslag som vittnar om Lunds industrihistoria genom decennierna.