Hoppa till innehåll

Erik tog chansen till en unik möjlighet hos oss

När Wihlborgs sökte en förvaltartrainee 2016 tog Erik Elmeskär chansen att söka tjänsten. Idag jobbar han som förvaltare i Malmö city med ansvar för sju fastigheter. Vi har frågat Erik varför han sökte sig till Wihlborgs, hur han upplevde sin traineeperiod hos oss och vad som är det bästa med att jobba på Wihlborgs.

Det bästa med Wihlborgs är alla kollegor och de korta beslutsvägarna. Stämningen är familjär och som nyanställd blev jag mottagen med öppna armar. Det är en professionell organisation med fin gemenskap och ett stort engagemang.

Erik Elmeskär
Trainee Erik och kollega på Wihlborgs.

Varför sökte du dig till Wihlborgs?

- När jag våren 2016 var inne på sluttampen av min utbildning som civilingenjör inom lantmäteri med inriktning på fastighetsekonomi på Lunds Tekniska Högskola, såg jag att Wihlborgs sökte en förvaltartrainee i Malmö. Det kändes som en unik möjlighet att efter examen få utvecklas på Öresundsregionens största fastighetsbolag, så jag sökte tjänsten och lyckades få den.

Hur har du upplevt din traineeperiod på Wihlborgs och vad har du fått jobba med?

- Jag upplevde tiden som trainee som väldigt bra. Den första tiden fick jag förutom att sätta mig in i förvaltarrollen lära känna bolaget och kollegor i alla regioner. På detta sätt fick jag en bra kännedom om Wihlborgs organisation och kultur samt ett kontaktnät i hela bolaget vilket jag har haft stor nytta av. När en av förvaltarna gick på mammaledighet vikarierade jag som förvaltare för fastigheter i Malmö city. Jag fick således snabbt förtroende och ta eget ansvar, vilket gjorde att jag utvecklades mycket i min yrkesroll. 

Traineer Ahmed och Erik på kontoret i Malmö.

Hur upplever du stämningen på Wihlborgs?

- Stämningen är familjär och som nyanställd blev jag mottagen med öppna armar. Det är en professionell organisation med fin gemenskap och ett stort engagemang.

Vad är det bästa med Wihlborgs?

- Det bästa med Wihlborgs är den lokala förankringen och att det är nära till ledningen vilket skapar korta beslutsvägar. Det finns en stor kompetens inom bolaget och en härlig gemenskap och man hjälper alltid varandra när det behövs. Stämningen gör att det är roligt att gå till jobbet. 

Har du något tips till någon som vill börja jobba på Wihlborgs eller göra sin traineeperiod här?

- Om du är en person som är social, nyfiken och vill utvecklas är tjänsten som förvaltartrainee klockren för dig. På Wihlborgs får man stort förtroende och bra möjligheter att utvecklas både på ett yrkesmässigt och personligt plan. Det är ett bolag i ständig utveckling med många spännande projekt framöver. 

Susanna tog tillfället i akt att byta bransch

Idag är hon en av våra fastighetsvärdar i Malmö.

Mer om Susannas karriärbyte

Ahmed började som trainee hos oss

Idag jobbar han som förvaltare på vårt kontor i Helsingborg.

Ahmed om sin lärorika traineeperiod

Frida började som förvaltartrainee

Idag är Frida en av våra förvaltare i Helsingborg.

Läs hela intervjun