Hoppa till innehåll

Ahmed om sin lärorika traineeperiod

Ahmed Abdulrahman började som förvaltartrainee hos oss i september 2017 och arbetar sedan september 2018 som förvaltare på vårt Helsingborgskontor. Vi har frågat honom varför han sökte sig till Wihlborgs, hur han upplevde sin traineeperiod hos oss och vad som är det bästa med att jobba på Wihlborgs.

"Traineeperioden var väldigt lärorik och gav mig tillfälle att verkligen känna mig som en i gänget på Wihlborgs från första dagen".

Ahmed Abdulrahman
Ahmed var trainee på WIhlborgs.

Varför sökte du dig till Wihlborgs?

- Eftersom jag valt att inrikta mig mot den fantastiska fastighetsbranschen där hjulet snurrar fort och jag dessutom är född och uppvuxen i Skåne, eller närmare bestämt i Helsingborg, var Wihlborgs som marknadsledande fastighetsägare ett självklart alternativ för mig. Jag såg Wihlborgs som ett utvecklande företag med ambitioner om att alltid vara dominant på de marknader man verkar i. En annan faktor var att man såg långsiktigt på sitt ägande där hjärtat i bolaget var förvaltning. Jag visste att det inte skulle vara helt lätt att komma in på Wihlborgs eftersom man ofta sökte medarbetare med ett antal års erfarenhet inom branschen. Det hindrade dock inte mig från att sätta Wihlborgs på min bevakningslista på Linkedin. Dessutom besökte jag hemsidan minst en gång i veckan, framförallt sidan för lediga tjänster. Wihlborgs annonserade ut en traineetjänst 2016, då tog jag givetvis tillfället i akt och sökte tjänsten, men gick dessvärre inte så långt som till intervju. Men skam den som ger sig. Året därpå dök en likadan tjänst upp och då stod alla stjärnor på himlen rätt! 

Hur upplevde du din traineeperiod på Wihlborgs?

- Som väldigt lärorik! När man kom in ny i företaget var det viktigt för Wihlborgs att man som ny tog sig tid att lära känna kollegorna i första hand. Sen kunde man ge sig in i vardagen sakta men säkert. Traineeprogrammet består av olika delmoment, så man ges tillfälle att laborera och påverka programmets utformning under resans gång, vilket känns otroligt flexibelt. Traineeperioden var oerhört bra och gav mig tillfälle att verkligen känna mig som en i gänget på alla tre orter som Wihlborgs, både Malmö, Helsingborg och Lund. Vilket gjort att jag än idag känner mig som en i gänget på alla tre kontoren.

Hur skulle du beskriva stämningen på Wihlborgs?

- Jag skulle beskriva Wihlborgsandan som väldigt lättsam, enkel, professionell och supernära till skratt! Wihlborgs är verkligen en perfekt arbetsplats för den som trivs i en social miljö med hyresgäster, samarbetspartners och entreprenörer med olika nationaliteter och bakgrunder!  

Traineerna Ahmed och Erik.

Vad är det bästa med Wihlborgs?

- Den lokala närvaron är guld värd! Man känner verkligen att samtliga stödfunktioner till förvaltningen, som bland annat IT, ekonomi och kommunikation är nära till hands. Sen är ju Wihlborgs är ett starkt varumärke i regionen vilket gör det enkelt att föra dialog med externa partners och intressenter eftersom de oftast känner till varumärket. En annan avgörande faktor för mig personligen är kollegorna - en viktig del för att trivas på jobbet! Kollegorna på Wihlborgs underlättar verkligen vardagen och där finns alltid någon att diskutera funderingar och idéer med. Det värdesätter jag oerhört mycket.

Vad skulle du vilja säga till vår nästa trainee?

- Om du är en person som vill framåt och älskar utmaningar så är Wihlborgs ett företag där du garanterat får möjlighet att testa och tänka. Värdesätter du ett bolag i ständig utveckling där du kan vara med och påverka är Wihlborgs Fastigheter helt rätt alternativ för dig. Samtliga regioner i Skåne går en spännande väg till tillmötes där man i Helsingborg är med och utvecklar Oceanhamnen, Helsingborgs Central och en logiskfastighet i navet Hamn-City. Lund har en spännande tid framför sig där man sitter på byggrätter på företagsområdet Ideon precis intill den nya spårvägen och sist men inte minst Malmö med Nyhamen och Hyllie som redan är i startskottet där möjligheterna är enorma. Företaget har en otroligt spännande tid framför sig.

Erik tog chansen till en unik möjlighet hos oss

Nu har han varit förvaltare i Malmö sedan 2017.

Här berättar Erik mer

Frida började som förvaltartrainee

Idag är Frida en av våra förvaltare i Helsingborg.

Läs hela intervjun

Emilia hade ett tydligt mål

Idag jobbar Emilia som förvaltare i Dockan, Malmö.

Så nådde Emilia sitt mål