Hoppa till innehåll

Emilia hade ett tydligt mål - att bli fastighetsförvaltare

Emilia hade ett tydligt mål när hon började sin utbildning på fastighetsföretagandeprogrammet i Malmö 2016. Hon skulle arbeta som fastighetsförvaltare. 2019 tog hon tillfället i akt att söka tjänsten som förvaltartrainee hos oss på Wihlborgs och hade lyckan att ta sig hela vägen.

Jag tycker det är väldigt positivt att Wihlborgs ger nyexaminerade möjligheten att komma in i ett väletablerat framgångsrikt bolag och få bästa möjliga start på sin karriär.

Emilia Johansson
Emilia och kollega står framför en WIhlborgs-vepa.

Varför sökte du dig till Wihlborgs?

-  Under min sista termin på fastighetsföretagandeprogrammet på Malmö Universitet dök tjänsten som förvaltartrainee på Wihlborgs upp i flödet bland lediga tjänster. Vid det tillfället hade jag redan påbörjat en tjänst hos ett annat fastighetsbolag men jag kände att det var en möjlighet jag inte ville missa. Att få jobba på ett bolag där alla medarbetare besitter många års erfarenhet skulle ge mig möjlighet att utvecklas mycket på kort tid. Jag sökte tjänsten och gick igenom ett antal moment innan jag fick det glädjande beskedet att tjänsten var min.

Hur var dina första dagar på Wihlborgs?

-  Jag minns att jag upplevde det mycket välkomnande. Redan första dagen fick jag följa med på ett givande investeringsmöte. Härligt att komma igång direkt minns jag att jag tänkte. De första dagarna innehöll också introduktionsmöte för traineeprogrammets struktur och upplägg. Jag fick dessutom åka runt och titta på teamets fastighetsbestånd tillsammans med ansvarig fastighetschef och några av de andra förvaltarna. Jag förstod snabbt att jag hade hamnat på en arbetsplats med god sammanhållning och högt i tak. Underbart! Dessutom hade jag förmånen att börja samma vecka som Wihlborgs årliga kickoff, så min första arbetsvecka avslutades verkligen med en dos av Wihlborgsanda. Den goda stämningen och gemenskapen som bolaget karakteriseras av var ett faktum.

Hur upplever du din traineeperiod på Wihlborgs?

-  Jättebra! Traineeprogrammet är uppdelat i olika moment som alla syftar till att man successivt ska växa in i sin roll som förvaltare, vilket känns riktigt bra. Varje delmoment i sig innehåller specifika krav och mål vilket gör varje period konkret och givande. Varje vecka inleds med ett möte där vi i teamet tillsammans går igenom föregående och kommande veckas upplägg, något jag upplever som väldigt positivt. Som ny medarbetare skapar detta möjligheter för mig att själv vara med och påverka vad jag vill eller behöver arbeta extra med för att få ut så mycket som möjligt av året och min traineeperiod.

Traineerna Emilia och Erik sitter vid ett konferensbord.

Vad får du jobba med?

-  Arbetsrollen som förvaltare är väldigt bred och arbetsuppgifterna varierar i allt ifrån att vara med på visningar av lokaler, skriva hyresavtal, vara med på förhandlingar till att vara delaktig i olika projekt och budgetarbete. En sak som jag tycker är riktigt bra är de kontinuerliga hyresgästmötena vi har för att stärka relationerna med våra hyresgäster, de bidrar verkligen till att vi kan vara uppmärksamma på kundernas förändrade behov över tid.

Hur upplever du stämningen på Wihlborgs?

-  Det finns en härlig gemenskap. Oavsett vilket kontor jag besöker känner jag mig välkommen och som en i gänget. Jag tycker det finns en fin stämning och det ges ofta möjlighet till skratt vilket känns väldigt viktigt på en arbetsplats, att ha roligt på jobbet.

Vad är det bästa på Wihlborgs?

-  Man värdesätter relationen med sina hyresgästerna väldigt högt, vilket i sin tur gör att vi som förvaltare kan vara lyhörda och tillfredsställa deras behov i tid. Dessutom upplever jag att det finns en bred kompetens inom bolaget som är fördelad i olika stödfunktioner till förvaltningen vilket gör att vi tillsammans kan lösa olika åtaganden genom att samarbeta med varandra. Det är så positivt att Wihlborgs ger nyexaminerade möjligheten att komma in i ett väletablerat framgångsrikt bolag och få bästa möjliga start på sin karriär.

Vilka är dina bästa tips till andra som vill söka en traineetjänst hos Wihlborgs?

-  De tips jag skulle ge till en kommande trainee är att våga vara nyfiken och våga ställa många frågor. Genom att vara lyhörd och hungrig kommer det vara lättare att lära sig hur Wihlborgs och branschen fungerar, vilket hjälper dig att växa in i rollen som förvaltare. Det är också viktigt att ha ett positivt sätt och vara öppen för nya utmaningar. 

Susanna tog tillfället i akt att byta bransch

Idag är hon en av våra fastighetsvärdar i Malmö.

Mer om Susannas karriärbyte

Ahmed började som trainee hos oss

Idag jobbar han som förvaltare på vårt kontor i Helsingborg.

Ahmed om sin lärorika traineeperiod

Frida började som förvaltartrainee

Idag är Frida en av våra förvaltare i Helsingborg.

Läs hela intervjun