Hoppa till innehåll

Fridas intresse för kommersiella fastigheter förde henne till Wihlborgs

Att Frida Wahlberg hamnade på fastighetsföretagarprogrammet i Malmö är ingen slump. Hennes intresse för fastighetsbranschen och kommersiella fastigheter förde henne dit. Idag jobbar hon som förvaltare på Wihlborgs i Helsingborg och trivs exakt så bra som hon hade hoppats på.

Det är en unik möjlighet att gå bredvid ett team och växa in i förvaltarrollen succesivt. Och det är en positiv och lättsam stämning och alla är hjälpsamma och genuina.

Frida Wahlberg
Frida berättar om sin tid som trainee.

Varför sökte du dig till Wihlborgs?

-  Efter min examen på fastighetsföretagarprogrammet hade jag en ambition om att söka mig till Wihlborgs, dels eftersom företaget har ett väldigt gott rykte men också för att det kändes som ett spännande företag att jobba på. Sen ska jag väl erkänna att det så klart lockade lite extra eftersom det är Öresundsregionen största fastighetsbolag inom kommersiella fastigheter, som jag tycker är väldigt spännande. Att vara nyexaminerad är ganska överväldigande så när jag såg att Wihlborgs sökte en förvaltartrainee var jag inte sen med att skicka in min ansökan, att börja som trainee kändes som ett bra alternativ.

Berätta om dina första dagar på Wihlborgs.

-  Mina första dagar bestod av introduktion och att skapa mig en överblick över alla personers olika roller och funktioner. Sen fick jag vara med på förvaltningsmöten och projektmöten direkt vilket kändes spännande och gjorde att jag snabbt kom in i rollen. Fastighetsvärdarna visade mig runt på alla fastigheter i Lund så jag fick en bra överblick över vårt bestånd.

Hur upplever du din traineeperiod på Wihlborgs?

-  Jag upplever den som strukturerad och välplanerad och uppskattar att jag redan från första dagen fick följa med på en rad olika uppdrag och möten eftersom det gav mig en riktigt bra inblick i vad förvaltaryrket innebär. Något som är otroligt positivt är att ingen fråga är för stor eller för liten, alla hjälper varandra så det finns ingen press på mig och min kompetens. Däremot förväntas det att jag ska ställa frågor om jag inte förstår något, vilket är bra för då blir jag mer bekväm och känner mig manad att lyfta mina funderingar och tankar. Wihlborgs har varit verkligen varit bra på att ge mig en inblick i företaget så fort som möjligt.

Traineerna Frida och Emilia sitter i en trappa.

Vad får du jobba med?

-  Variationen av arbetsuppgifter är verkligen stor, i allt från att vara med på olika event, dela ut kanelbullar till hyresgäster eller se över servitut på fastigheterna till att vara involverad i budgetprocessen, vilket i sig var riktigt kul då jag kunde komma med egna funderingar kring hur kostnaderna skulle fördelas under nästkommande år. En annan väldigt rolig arbetsuppgift är att vara med på avstämningsmöten med hyresgästerna, då kan vi tillsammans sitta ner och gå igenom de funderingar och behov som hyresgästen har. Men jag har också fått arbetsuppgifter som att se över en specifik parkeringsyta som inte var optimal i dagsläget och ta fram ett förslag på hur den skulle kunna bli mer behändig för våra hyresgäster. Så det är verkligen högt och lågt och det är ju det som gör förvaltarrollen så spännande.

Hur upplever du stämningen på Wihlborgs?

-  Här finns en positiv och lättsam stämning och alla är hjälpsamma och genuina. Våra gemensam frukostar varje morgon ger oss verkligen en chans att lära känna varandra ännu bättre. På kontoret i Lund, där jag sitter, är vi ungefär 20 medarbetare så där har vi en väldigt familjär stämning.

Vad är det bästa med Wihlborgs?

-  Det bästa med Wihlborgs är att ingen uppgift är för stor eller för liten. Alla har unika kompetenser och olika erfarenheter inom vissa områden vilket gör att vi tillsammans blir mer dynamiska. Det har Wihlborgs förstått och det märks redan från början att alla hjälper varandra, vilken position personen i fråga innehar spelar mindre roll. Det finns alltid ett fokus på hyresgästen och alla jobbar tillsammans för att lösa de utmaningar som finns för at våra hyresgäster ska vara nöjda.

Vilka är dina bästa tips till någon som går in i en traineeroll?

-  Våga ta plats och be om uppgifter. Att vara öppen och nyfiken och vilja ställa frågor hela tiden är också ett bra sätt att komma in i arbetet snabbt, det är bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite. Och med en positiv inställning blir de flesta saker enklare och det smittar av sig till de andra kollegorna och hyresgästerna.

Ahmed började som trainee hos oss

Idag jobbar han som förvaltare på vårt kontor i Helsingborg.

Ahmed om sin lärorika traineeperiod

Emilia hade ett tydligt mål

Idag jobbar Emilia som förvaltare i Dockan, Malmö.

Så nådde Emilia sitt mål

Erik tog chansen till en unik möjlighet hos oss

Nu har han varit förvaltare i Malmö sedan 2017.

Här berättar Erik mer