Hoppa till innehåll
Fastigheten Fabriken1891 ligger precis vid tågspåren.

Hermes 10

Fastighet i nära anslutning till Helsingborg C. I bottenplan huserar husets egna restaurang, Hermes 11 och det finns goda parkeringsmöjligheter.

Om Fabriken1891

Regn, lera och rusk – en kombination som under vinterhalvåret gjorde arbetet näst intill olidligt för tusentals svenska bönder som tvingades gå runt med läckande skor. Helsingborgs-familjen Dunker var tidiga med att uppmärksamma problemet och hittade snart en lösning – en gummisko som placerades utanpå den vanliga skon för att hålla vattnet borta. Galoschen var född!

Den 3 januari 1891, öppnades dörrarna till Helsingborgs Gummifabrik AB. Här skulle man under de kommande tio åren växa till att bli som mest 575 anställda och producera en miljon galoscher årligen. Men också utvecklas och låta nya innovativa, funktionella produkter se dagens ljus. Exempelvis stövlar, sneakers och tennisbollar vilka alla fick stor spridning på den svenska och internationella marknaden, bland annat under varumärket Tretorn. Under bolagets framgångsrika år hyste fastigheten närmare tretusen anställda, merparten kvinnor.

Att möta den stora efterfrågan på stövlar, galoscher och sportprodukter var dock inget problem för den Dunkerska familjen. Redan under fastighetens konstruktion hade man nämligen planerat för att växa och bli en storskalig verksamhet. För att byggnaden skulle klara av framtidsplanerna hade Henry Dunker anlitat den lokala arkitekten Mogens Mogensen. Mogens var känd för att rita byggnader enligt strikt och stilren funktionalism, och han använde sig gärna av det rödbruna teglet som producerades av Helsingborgs Ångtegelbruk AB. Samma tegel går idag att hitta på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm, Norrköpings Rådhus och inte minst Terrasstrapporna vid Stortorget här i Helsingborg.

Idag förvaltar och utvecklar vi den f d gummifabriken som numera bär namnet Fabriken1891 och är en del av Helsingborgs Innovationsdistrikt, HEIDI. I de pietetsfullt renoverade lokalerna sjuder det av liv och rörelse från en rad innovativa företag samt Lunds Universitets Campus Helsingborg.

Mindpark röda fotöljer
Arbetsrum på Mindpark i Fabriken1891
Café hos Mindpark på Fabariken1891

Över 100 bolag har sina kontor här idag, vilket ger stor möjlighet till kompetensutbyte, nätverkande, inspiration och innovation – I Fabriken1891 blir ambitioner verklighet!

Fabriken1891

Med sina sju våningar och 51 000 kvadratmeter har Fabriken1891 satt en stor prägel på Helsingborg ge...

Mer om Fabriken1891
Gamla bilder från Fabriken1891
Bilder på Fabriken 1891 från förr i tiden
En äldre bild från fabriken 1891

Fabriken sattes ursprungligen i bruk 1891 av Helsingborgs Gummifabrik AB där alla sorters gummibaserade produkter tillverkades hela vägen fram till 80-talet. Mycket har hänt sedan dess och idag drivs det många olika verksamheter i fastigheten – vilket vi ville konkretisera med den nya identiteten.

Fabriken1891 är ett utvecklingscenter. Vi på Wihlborgs har inga begränsningar vad gäller hyresgäster utan alla är välkomna. Med det nya namnet och den nya identiteten vill vi göra det tydligt att fastigheten är öppen för väldigt många olika verksamheter.

Ola Caapsgård, förvaltare av Fabriken1891
Ola Caapsgård, förvaltare av Fabriken1891
Läs hela artikeln
Flygfoto över Fabriken1891 i Helsingborg.
Staty utanför Fabriken 1891, två kvinnor som tillverkar gummistövlar.
Tegelfasad till Fabriken1891 i Helsingborg.

Hälsa och glädje i fokus på Gerdahallens gym på Fabriken 1891

En halv trappa ner i Fabriken 1891 har Wihlborgs transformerat ett slitet källargym till en fräsch, modern träningsanläggning.

Läs hela artikeln

Om fastigheten

Fabriken1891 är ett innovationshus med gott om andra innovativa hyresgäster. Här erbjuder vi flexibla kontorslokaler med möjlighet att både öka och minska ytan. Tillsammans med vår samarbetspartner, det välkända coworking-bolaget Mindpark, erbjuder vi en trivsam och stimulerande arbetsmiljö för alla verksamma. Utöver stora fönster med ett generöst ljusinsläpp erbjuder fastigheten en stor innergård med grönytor och växtlighet, men också cykelparkeringar för att främja hållbart resande.

Miljöcertifiering

Certifierad enligt Miljöbyggnad iDrift med betyget Silver.

Så arbetar vi med certifieringar

Service

Här i centrala Helsingborg finns ett stort utbud med över 100 st olika lunchställen, kaféer och restauranger som är öppna veckans alla dagar från tidig morgon till sent på kvällen. I den egna fastigheten finns en lunchrestaurang med generösa öppettider. En kort promenad bort finns möjlighet till varierad shopping i någon av Helsingborgs många olika butiker. Vill man istället åka utomlands kan man ta sig över gatan till färjorna mot Danmark och 20 minuter senare är du i Helsingör eller så nöjer du dig med att ta en ”tura” över sundet på lunchen och är tillbaka på kontoret en timme senare.

Kommunikation

Fastigheten ligger i ett av Helsingborgs absolut mest centrala lägen. 100 meter norr om fastigheten finns Helsingborg C med alla kollektiva transportsätt (tåg, buss och båt). Med Pågatåg Express är du i Malmö på 37 minuter eller så kan du ta Öresundståget till Köpenhamn som ta runt en timme, vill du istället resa norrut kan du ta SJ-tåget till Göteborg eller Stockholm. 75 meter utanför entrén finns hållplats för sju olika stadsbusslinjer från och till hela Helsingborg. För den bilburne finns självklart även goda möjligheter till parkering precis söder om fastigheten med anslutning till E4/E6.

Snabbfakta

 • Fastighet:

  Hermes 10

 • Lokalarea (LOA):

  50 987 kvm

 • Stad:

  Helsingborg

 • Restaurang:

  Ja

 • Hiss:

  Ja

 • Parkeringsmöjlighet:

  Ja

Lediga lokaler i fastigheten

Kontorslokal på Fabriken 1891
Kontorslokal på Fabriken 1891

Rönnowsgatan 8A

+3

Kontorslokal på Fabriken 1891

Kontor nära Helsingborg C
Kontor nära Helsingborg C

Rönnowsgatan 10b

+4

Kontor nära Helsingborg C

Möjligheternas kontorslokal i Helsingborgs centrum
Möjligheternas kontorslokal i Helsingborgs centrum

Rönnowsgatan 8

+2

Möjligheternas kontorslokal i Helsingborgs centrum

Möjligheternas kontorslokal i centrala Helsingborg
Möjligheternas kontorslokal i centrala Helsingborg

Rönnowsgatan 8c

+4

Möjligheternas kontorslokal i centrala Helsingborg

Ljus och rymlig kontorslokal i attraktiv fastighet
Ljus och rymlig kontorslokal i attraktiv fastighet

Rönnowsgatan 8c

+4

Ljus och rymlig kontorslokal i attraktiv fastighet

Karta

Hitta till Rönnowsgatan i Helsingborg.

Om området

Med sin närhet till Danmark och Öresund, är Helsingborg en av Sveriges snabbast växande städer. Stadens blomstrande företagsklimat och långa tradition av detalj- och partihandel, har gjort att flera företag valt att etablera sig här genom åren. En trend som håller i sig.

Läs mer om Centrum

Vill du veta mer om fastigheten? Kontakta oss!

Bild på Ola Caapsgård

Ola Caapsgård

Förvaltare
042-490 46 23
Gör intresseanmälan
Bild på Aleksander Irving

Aleksander Irving

Fastighetsvärd
042-490 46 04
Gör intresseanmälan

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Helsingborg

Vi är måna om att Helsingborg utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktig för oss.

Marknadsledande i regionen

Helsingborg, Malmö, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.