Hoppa till innehåll

Vintern 2020 står Helsingborg C (f.d. Knutpunkten) klart och dörrarna öppnas till ett helt nytt resecentrum med fokus på trygghet, moderna inslag, god mat och en välkomnande atmosfär. En plats för att mötas oavsett om du ska resa eller bara besöker. Den nya fasaden i glas mot Kungstorget skapar ett ljusflöde som genomsyrar hela resecentrumet. Mitt i byggnaden, en trappa upp, skapar vi ett nytt kulinariskt centrum.

Ombyggnationen av Helsingborg C är mycket viktig. Inte bara för att staden nu får en modern, trygg och tillgänglig centralstation, utan även för stadsutvecklingsprojektet H+. Den nya stadsdelen Oceanhamnen som byggs just nu ska sammanlänkas med city via en bro som utgår från Helsingborg C. Det kommer att skapa ett naturligt flöde av människor kring stationen.

Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg Stad
Moderniserat Knutpunkten blir Helsingborg C

Ombyggnaden av Helsingborg C är början på något nytt. Vår ambition är att skapa en trygg och modern miljö att vistas i oavsett om du reser eller bara besöker.

Peter Siroky, Förvaltare
Peter Siroky, Förvaltare

För dig som reser och besöker

På Helsingborg C finns terminaler för tåg, bussar och färjor. I stationsbyggnaden finns butiker, restauranger, caféer och annan service. Här hittar du till exempel Pressbyrån,  Espresso House, McDonalds, Forex Bank, Apoteket och Bankomat. Helsingborg C är för många även en arbetsplats. Här finns ett flertal miljöcertifierade kontorsytor. Under arbetet med att förnya resecentrumet passar vi även på att göra om de befintliga kontoren samt skapa nya kontorsöjligheter med co-working.

Här finner du information om olika resesätt:
Forsea
Skånetrafiken
SJ