Hoppa till innehåll

Vintern 2020 står Helsingborg C (f.d. Knutpunkten) klart och dörrarna öppnas till ett helt nytt resecentrum med fokus på trygghet, moderna inslag, god mat och en välkomnande atmosfär. En plats för att mötas oavsett om du ska resa eller bara besöker. Den nya fasaden i glas mot Kungstorget skapar ett ljusflöde som genomsyrar hela resecentrumet. Mitt i byggnaden, en trappa upp, skapar vi ett nytt kulinariskt centrum.

Ombyggnationen av Helsingborg C är mycket viktig. Inte bara för att staden nu får en modern, trygg och tillgänglig centralstation, utan även för stadsutvecklingsprojektet H+. Den nya stadsdelen Oceanhamnen som byggs just nu ska sammanlänkas med city via en bro som utgår från Helsingborg C. Det kommer att skapa ett naturligt flöde av människor kring stationen.

Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg Stad
Moderniserat Knutpunkten blir Helsingborg C

Vi ses på Helsingborg C

Resecentrumet har och kommer alltid att vara Helsingborgs främsta mötesplats. Genom en omfattande ombyggnad ges en möjlighet att mötas i en trygg miljö. Fasaden mot Kungstorget görs om helt i glas med en stor entré som välkomnar såväl resenärer och besökare. I avgångshallen skapa ljusa och öppna ytor med inslag av moderna och varma material. En miljö att trivas i när du väntar på tåg, buss eller färja. Helsingborg C blir en plats att både passera och besöka med något för alla. Oavsett om du är på språng eller här för att mötas finns ett brett matutbud. Ta något enkelt och snabbt i farten eller stanna ett tag och besök den nya matdestinationen på Helsingborg C.

Ombyggnaden av Helsingborg C är början på något nytt. Vår ambition är att skapa en trygg och modern miljö att vistas i oavsett om du reser eller bara besöker.

Peter Siroky, Förvaltare
Peter Siroky, Förvaltare

Matdestination värd resan

Helsingborg får en ny matdestination med ett brett utbud av matupplevelser i en miljö som lockar till allt från spontanbesök och affärsluncher till njutningsfulla kvällar över en god bit mat tillsammans med vännerna. Njut av maten och utsikten i en avslappnade miljö.

Håll dig uppdaterad

Vill du veta mer om projektet, nya hyresgäster och aktörer samt aktuella händelser? Prenumerera på vårt nyhetsutskick för Helsingborg C.

E-postadress

Tack!

Vi har nu tagit emot din prenumeration.

Något gick fel när formuläret skulle skickas, försök igen!

Detta händer nu

Avstängningar

Under våren är stora delar av resecentrum fortsatt avstängda för att arbetet med ombyggnationen ska kunna utföras säkert. Mindre avstängningar förekommer frekvent inne i avgångshallen på ett flertal ställen. Bland annat pågår arbete med det nya taket mellan våningsplanen. Rulltrappan mellan markplan och plan 2 renoveras.

Ny fasad

Arbetet med den nya fasaden pågår. Montage av ny stålstomme sker under våren och montage av nya glaspartier pågår från juni.

För dig som reser och besöker

På Helsingborg C finns terminaler för tåg, bussar och färjor. I stationsbyggnaden finns butiker, restauranger, caféer och annan service. Här hittar du till exempel Pressbyrån,  Espresso House, McDonalds, Forex Bank, Apoteket och Bankomat. Helsingborg C är för många även en arbetsplats. Här finns ett flertal miljöcertifierade kontorsytor. Under arbetet med att förnya resecentrumet passar vi även på att göra om de befintliga kontoren samt skapa nya kontorsöjligheter med co-working.

Här finner du information om olika resesätt:
Forsea
Skånetrafiken
SJ

Kontakta oss

Vill du veta mer om projektet? Då kan du kontakta oss så berättar vi.

Bild på Peter  Siroky

Peter Siroky

Förvaltare
042-490 46 36
Skicka e-post
Bild på Jan-Erik Johansson

Jan-Erik Johansson

Fastighetschef
042-490 46 27
Skicka e-post