Hoppa till innehåll

Bricks - en byggsten för att möta framtiden

Med trivsamma sociala ytor stimuleras möten och idéutbyte. I Bricks är man i gott sällskap om man anser att kontorets sammanhang är en viktig byggsten för att möta framtiden. Detta är platsen i Sverige där flest patent sett dagens ljus.  
Bild på Hassan Mahdi

Hassan Mahdi

Förvaltare
046-590 62 53 / Skicka e-post
Lediga kontor Bilder Kontakt Lediga kontor Bilder Kontakt

På Brunnshög i den nordöstra delen av Ideon Science Park i Lund finns våra tre kontorshus Bricks, Cube och Node. Dessa tre grannfastigheter har ett gemensamt och komplett serviceutbud med både receptioner, gym, restauranger och konferensrum för upp till 280 personer. Väljer du Bricks, Cube eller Node blir du en del av Ideon - en miljö för innovation, idéutbyte, nätverkande och aktiviteter. Dina grannar är techbolag som Sony, Element Logic, Axiell, Schneider Electric, Sigma Connectivity och Ericsson. Du tar dig enkelt till området med cykel, spårvagn, buss eller bil. Alldeles utanför dörren finns spårvägshållplatsen Telefonplan som knyter samman Brunnshög med Lunds stadskärna.

Bricks, en del av ideon science park
Bricks, mötesrum
Receptionen i fastigheten Bricks

Reception & konferens

I området finns det två bemannade receptioner som välkomnar dig och dina besökare. Dessa finns i fastigheterna Bricks och Cube. Receptionen hanterar post och paket samt erbjuder bagageförvaring. På området finns det två välutrustade konferensavdelningar. I Bricks finns det allt från mindre rum för tolv personer upp till en konferenssal för 30 personer samt en unik hörsal för upp till 280 personer. I Cube finns det allt från mindre rum för åtta personer upp till konferensrum för 100 personer. Vid större möten och konferenser finns receptionisterna på plats och agerar värdar.

Kommunikation & parkering

På området finns goda parkeringsmöjligheter i såväl p-hus som utomhusparkeringsplatser. Man väljer mellan månadsbiljett eller att betala per timme/dygn. Laddningsmöjligheter för elbilar finns så klart också på området likväl som vi erbjuder gratis cykelparkering under tak. På Lunds utvecklade cykelnät tar du dig enkelt mellan Ideon och Lunds centrum. Precis runt hörnet från Bricks ligger spårvägshållplatsen Telefonplan, med spårvägen kan du åka mellan ESS på Brunnshög till Lund C. Det går även att ta sig till Ideonområdet med stadsbussar och regionbussar från bland annat Malmö och Lund C.

Mat & fika

Båda restaurangerna i Bricks och Cube samt caféer i Node och Cube serverar lunch och fika. De har även möjlighet att erbjuda catering till dig som hyresgäst vid möten och konferenser.

Gym på området

Välmående är viktigt. På området finns det gym- och träningsmöjligheter för dig som arbetar i något av de tre kontorshusen på området; Bricks, Cube och Node. Och så klart finns det tillgång till omklädningsrum och dusch i anslutning till gymmet.

Från E till A på ett år

På ett års tid har ”Bricks” på Ideon i Lund ökat sin energistandard från klass E till A. En egen energiinnovation, en stor solcellsanläggning, ny effektiv belysning och olika beteendeförändringar ligger bakom framgången.

Läs hela artikeln

Vi har en stark koppling till Lunds Tekniska Högskola och forskningen, och har även samarbetsprojekt med Malmö Universitet. Här på Ideon-området finns den unika kompetensen vi behöver, som dessutom byggs på varje år av flera andra utvecklingsföretag som etablerat sig i samma område.

Björn Lundqvist, vd för Sigma Connectivity
Björn Lundqvist, vd för Sigma Connectivity
Läs hela artikeln

Bricks är certifierad enligt Miljöbyggnad iDrift med betyget silver. Miljöbyggnad iDrift är en certifiering som fokuserar på inomhusmiljö, hälsa, klimatpåverkan, resurser och byggnadens skick. På fastighetens tak finns en stor solcellsanläggning och en kombinerad kyl- och värmepump används för återvinning av värme och kyla.

Veckans lunchmeny på Bricks Eatery

Bricks Eatery serverar frukost, lunch och fika.

Här hittar du menyn!

Stora möjligheter att hitta rätt konferenslokal

Här finns fem olika konferensrum i olika storlekar, från 12 till 260 personer.

Mer om konferens på Bricks

CellaVision om kontoret i Bricks

"Det är i CellaVisions DNA att tillhöra den här miljön”

Läs mer

Bricks passar för större hyresgäster med välplanerade kontor med mycket ljus och utblickar. Varje kontor kan utformas utifrån dina behov och önskemål. Vad som passar bäst beror på hur många anställda ni har, hur ofta ni är på kontoret och vilken typ av verksamhet ni bedriver. Samt tycke och smak så klart. I Bricks möts man av en generös lobby och en bemannad reception och de gröna hyresavtalen sporrar hållbart tänkande i alla led. Bricks är dessutom certifierad enligt Miljöbyggnad iDrift.

Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund
Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund

För att uppmuntra fler att resa hållbart till jobbet har Wihlborgs satt in ett helt batteri av mobilitetsfrämjande insatser för hyresgästerna på Mobilvägen i Lund. Idag invigs 32 nya laddplatser för elbilar i området.
Wihlborgs möter rusning på kontorshotell med nytt koncept
Wihlborgs möter rusning på kontorshotell med nytt koncept

Hållbar fastighetsutveckling

Wihlborgs möter rusning på kontorshotell med nytt koncept

Efter pandemin har efterfrågan på större kontorshotell ökat rejält. Nu skapar Wihlborgs ett nytt delningskoncept på Mobilvägen i Lund, ”Workspace +”, för mindre bolag som vuxit ur det traditionella kontorshotellet.
Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i
Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Stad & region

Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Nätverkande, innovation och utveckling – så kan Ideon Science Park i östra Lund sammanfattas. I Wihlborgs fastigheter Cube, Node och Bricks etablerar sig företag från olika branscher som vill dra nytta av närheten till det ledande innovationsklustret.

Ditt välmående är viktigt för oss! I fastigheten finns ett välutrustat gym som du har möjlighet att besöka i anslutning till samt ett omklädningsrum med dusch. Det finns även ett gemensamt rum för wellness och möjligheten att få en massage via Uggla Massage.

I fastigheten Bricks finns ett gym samt ett omklädningsrum
I kontorsfastigheten bricks finns omklädningsrum och duschar
I kontorsfastigheten Bricks finns ett välutrustat gym

Grannfastigheten Node

Bredvid Cube ligger grannfastigheten Node. Den perfekta platsen där det är lätt att växa både som företag och som människa. Här finns rum för mer arbetsglädje, idéutbyte och nätverkande. Helt enkelt en plats som tar din verksamhet till nästa nivå.

Lär mer om Node

Grannfastigheten Cube

Cube ligger alldeles bredvid Node och är en guldcertifierad byggnad med plats för mer än 1000 briljanta arbetsplatser.

Läs mer om Cube

Lediga lokaler i Cube och Node

Välkomnande kontorslokal med härligt ljusinsläpp
Välkomnande kontorslokal med härligt ljusinsläpp

Mobilvägen 10

+12

Välkomnande kontorslokal med härligt ljusinsläpp

Ljust och fräscht kontor med flexibel planlösning
Ljust och fräscht kontor med flexibel planlösning

Mobilvägen 10

+11

Ljust och fräscht kontor med flexibel planlösning

Enastående kontorslokal med milsvid utsikt
Enastående kontorslokal med milsvid utsikt

Mobilvägen 6

+14

Enastående kontorslokal med milsvid utsikt

Ta spårvägen till Bricks

Lunds spårväg knyter samman Brunnshög och Ideon med Lunds stadskärna. Från Lund C når du Telefonplan på sju minuter. Så nu kan du som jobbar i Brunnshög ta dig till och från kontoret på ett enkelt, tidseffektivt och hållbart sätt.

Brunnshög är en ny stadsdel som växer fram i nordöstra Lund. När området är fullt utbyggt kommer omkring 40 000 människor att bo och jobba här. I området finns anläggningar och laboratorier av högsta klass, parallellt med en tät och blandad stadsmiljö. Hållbarhetsmålen är högt ställda för att sporra till nytänkande.

Bli en del av Ideon Science Park

En innovativ företagsmiljö som erbjuder plats för etablerade företag i en härlig mix med startups, inkubatorer och med närhet till kreativt nätverksbyggande och inspirerande utbildningar.

Här ligger Bricks

På Mobilvägen, i den nordöstra delen av Ideon Science Park ligger Bricks. Hit tar du dig enkelt med cykel, spårvagn buss eller bil.

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Lund

Vi är måna om att Lund utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Du är viktigt för oss.

Marknadsledande i regionen

Lund, Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.