Hoppa till innehåll
Kontorsfastigheten Dungen - mitt i hjärtat av Hyllie

Dungen

Projektet är färdigställt. I hjärtat av Hyllie, södra Malmös centrum som sjuder av liv och rörelse, har vi byggt kontorsfastigheten Dungen. En levande och grön kontorsfastighet i alla sina bemärkelser. Dessutom vinnare av Malmö Stadsbyggnadspris 2019.
Bild på Ida Lejdström

Ida Lejdström

Fastighetschef
040-690 57 96 / Gör intresseanmälan

Mer om kvarteret Dungen

Projektet är färdigställt, men det finns fortfarande mycket spännande att berätta om denna fastighet. Vill du ha mer fakta? Det finns på vår fastighetssida!

Kvarteret Dungen i Hyllie

Projektfakta

 • Fastighet

  Kv. Dungen

 • Lokalarea (LOA)

  9 000 kvm

 • Miljöklass

  Miljöbyggnad Guld

 • Byggstart

  Q1 2017

 • Inflyttning

  Q2 2019

 • Hyresgäster

  Tullverket, Ferrero Scandinavia m.fl.

 • Arkitekt

  Fojab

 • Entreprenör

  Thage

En kontorsfastighet utöver det vanliga

Kontorshuset Dugen erbjuder verkligen en arbetsmiljö utöver det vanliga; planterade träd, golv av mossa och träbeklädda gångbroar. Men det är inte enbart materialvalen och interiören som gör Dungen till en arbetsplats utöver det vanliga, huset är grönt i flera bemärkelser och har ett brett hållbarhetsfokus, ex. är byggnaden certifierad enligt Miljöbyggnad Guld.

2019 vann Dungen Malmö Stads byggnadspris för sin höga arkitektoniska kvalitet. Här kan du läsa mer om det.

Atriet är husets glödande hjärta

Redan på ett tidigt stadium i projektet Dungen började vi jobba med arkitekturen. Målet var att skapa något annorlunda som stack ut i Hyllie. Atriet är husets glödande hjärta och lyser varmt kvällstid. Interiören genomsyras av hållbara och tåliga material som åldras vackert. Väggarna i atriet, liksom den öppna spiraltrappan, är klädd med smala ribbor och golvet i entréplan är slipad gatsten som förstärker utomhuskänslan. Även kontorsmiljöerna i huset har inslag av trä för att skapa en varm och naturlig känsla.

Spännande fasad med vackert intryck

Fokus låg hela tiden på att bidra till stadsutvecklingen med variation i stadsbebyggelsen i Hyllie och att ge staden något vackert. De veckade fönstren och husets fasad skapar en variation som ger fina skuggeffekter på huset och ett spännande och vackert intryck. I lokalytorna skapade vi en generös rumshöjd som tillsammans med de höga fönstren gav ljusa arbetsytor med härligt dagsljus.

Dungen är grön i flera bemärkelser och har ett brett hållbarhetsfokus. Byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld.

Vill du veta mer om projektet eller fastigheten?

Kontakta oss så berättar vi mer.

Bild på Rickard Berlin

Rickard Berlin

Projektledare
040-690 57 30
Gör intresseanmälan
Bild på Ida Lejdström

Ida Lejdström

Fastighetschef
040-690 57 96
Gör intresseanmälan